Liviu Dragnea, poziţie tranşantă în scandalul legii imunizării: dacă aş avea copii mici, eu i-aş vaccina

Liviu Dragnea, preşedintele Partidului Social Democrat (PSD) susţine vaccinarea obligatorie, însă a subliniat că are rezerve în a o impune părinţilor.

Liviu Dragnea a luat poziţie, la Bacău, în situaţia controverselor privind vaccinarea obligatorie şi a afirmat că dacă ar fi în situaţia de a avea copii şi ar fi nevoit să-i vaccineze, nu ar ezita să facă acest lucru. Liderul social-democrat i-a solicitat ministrului Sănătăţii, Florian Bodog, să demareze mai multe campanii publice de informare a populaţiei cu privire la avantajele vaccinării, arată Agerpres.

"Eu, în principiu, am o foarte mare rezervă în a obliga pe cineva să facă ceva. În principiu, dar rugăm şi pe domnul ministru să se implice mai mult şi să explice mai mult, şi să aibă mai multe întâlniri. Această problemă a vaccinării copilului este extrem de sensibilă şi cred că aici Ministerul Sănătăţii ar trebui să aibă săptămâna viitoare o prezentare mai amplă cu riscurile, cu avantajele acestei măsuri, pentru că subiectul este foarte, foarte important. Din punctul meu de vedere, dacă aş avea copii mici, eu da, i-aş vaccina, dar am o foarte mare rezervă de principiu să oblig pe cineva să facă ceva. Dacă din punct de vedere al securităţii sănătăţii este imperios necesar ca această măsură să fie prevăzută, nu mă voi opune", a declarat Dragnea.

Citeste despre:liviu dragnea, dragnea vaccinare, liviu dragnea vaccinare, psd


Share On Facebook