Curtea Supremă a menţinut condamnarea lui Liviu Dragnea la 3 ani şi şase luni de închisoare în dosarul angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman. Liderul PSD va fi închis la Penitenciarul Rahova.
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat pe liderul PSD, Liviu Dragnea, la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu. Potrivit unor surse rtv.net, acesta urmează să-și ispășească pedeapsa în Penitenciarul Rahova.
Alte condamnări, în același dosar:
Bombonica Prodana – achitata pentru abuz in serviciu
Marineci Ionel – 3 ani cu suspendare
Milos Rodica – 3 ani cu suspendare
Botorogeanu Adriana, secretară PSD – 2 ani de inchisoare cu suspendare
Gheorghe Nicusor – achitare pentru abuz in serviciu, 3 luni de inchisoare cu suspendare pentru fals intelectual
Balaban Constantin – achitare pentru abuz in serviciu, 1 an de inchisoare cu suspendare pentru fals intelectual
Marica Valentina – achitare abuz in serviciu
Olguta Sefu – achitare pentru abuz in serviciu, 1 an inchisoare pt fals intelectual cu suspendare (sursa ziare.com)
Judecătorii Instanței Supreme vor pronunța verdictul final în dosarul în care președintele PSD Liviu Dragnea este acuzat că, în calitate de președinte al Consiliului Județean Teleorman, respectiv președinte al PSD Teleorman ar fi coordonat şi controlat activitatea DGASPC Teleorman, instituţie în cadrul căreia au fost angajate fictiv Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica, relatează digi24.ro.
Potrivit procurorilor, cele două angajate nu s-au prezentat la serviciu şi nici nu au prestat vreuna dintre activităţile înscrise în contractul lor muncă semnat cu DGASPC Teleorman, desfăşurându-şi de fapt activitatea la sediul Organizaţiei PSD Teleorman.
Liviu Dragnea a fost condamnat în primă instanță la 3 ani și 6 luni de închisoare, însă a contestat decizia. În urmă cu o săptămână, judecătorii Instanței Supreme au decis să judece ultimul termen al procesului din dosarul angajărilor fictive și au respins cererile avocaților lui Liviu Dragnea și ai Olguței Șefu, care voiau ca ICCJ să să amâne pronunțarea sau să stabilească un nou termen după data de 5 iunie, ziua în care CCR ar putea da o decizie în cazul sesizării depuse de Iordache privind specializarea completurilor de judecători.