Liviu Guţă, declarat mort de familie! I-au făcut parastasul manelistului: ”Mama a leşinat!”

Publicat: 21/11/2017 | 12:36

Liviu Guţă a fost declarat mort de familie în urmă cu 20 de ani. Mama manelistului i-a făcut parastase timp de patru ani, după ce acesta a plecat de acasă şi nu s-a mai întors.

Liviu Guţă a povestit un episod neştiut din viaţa lui! Manelistul a mărturisit că în urmă cu 20 de ani a plecat de acasă fără să-şi anunţe mama şi s-a mai întors peste patru ani. Femeia l-a dat dispărut şi, crezând că a murit, i-a făcut pomeni în tot acest timp.

”E o poveste cu peripeţii foarte mari. Am plecat la fotbal dimineaţa şi de fapt eu plecasem în Iugoslavia. Nu i-am spus pentru că nu m-ar fi lăsat. Am împlinit 18 ani în podul vagonului. Era prin ’97. Nu se deschiseseră graniţele. În Iugoslavia am plecat normal, în Austria am fost în vagon. Mai muncisem în Iugoslavia la diferite munci gospodăreşti, era piaţa românilor. Ne lua cu tractorul şi ne ducea la muncă. Mă rog, nu eram chiar sclavi, sclavi, dar… Am plecat singur-singurel. Am zis ori la bal, ori la cimitir, Maică-mea îmi făcuse parastasul, nu mai ştia nimic de mine. Am stat în Austria 6 luni, unde m-au prins şi m-au băgat în lagăr. Nu era puşcărie, ci erai doar închis. Intrasem fraudulos, mi-au dat cinci ani interdicţie. Era războiul cu Kosovo atunci. M-am dus să-mi cumpăr nişte plăcinte şi nişte poliţişti civili au venit şi m-au întrebat de documente. I-am minţit că sunt sârbi pentru că ei aveau voie să meargă în Austria. M-au dus la sectie şi m-au controlat, dar nu mi-au găsit paşaportul pentru că-l aveam ascuns în chiloţi. Începusem să mănânc paşaportul pentru că aflasem că dacă nu găsesc paşaportul te lasă să emigrezi la ei. Am apucat să mănânc vreo două file. Apoi, i-am sunat şi le-am arătat paşaportul. Ţin minte că i-a dat o palmă ăluia care m-a controlat. Apoi m-au dus cu ”limuzina” în lagăr. Seara era cu musulmanii şi de la 8 încolo începeam eu ”Frate, frate”. Îi învăţam cărţi şi jucam pe zahăr, pe d-astea. Treceam strada şi un român m-a ajutat şi m-a dus să mă angajez la câini. Nu, nu m-am gândit să sun acasă. Când am venit, a fost surpriză maximă. Am venit cu două mărci. În Iugoslavia era un fel de pleavă, aşa, şi te prindea poliţia îi arătai aia şi te lăsa să stai. Nu, nu aş mai repeta. Nu mi-e frică de muncă, dar decât să mai trec prin ce am trecut… NU! Când am ajuns acasă, m-am întâlnit cu un prieten. Eu aveam părul lung şi fără sprâncene. Am ajuns la uşă, se uită la mine şi nu m-a recunoscut. Mama a leşinat când m-a văzut. Vreo două-trei săptămâni am stat în casă ca să-mi crească sprâncenele. Ea mi-a spus că a crezut că am fost răpit pentru trafic de organe. Ceea ce nu pot să uit deloc e că atunci când m-am urcat în tren, a venit la mine un copil, un înger, într-un tricou lung şi alb, cu ochi albaştri şi mi-a spus ”Vreau pâine”, atât am făcut aşa… cât să rupt pâine şi a dispărut. M-a încercat Dumnezeu să vadă dacă am suflet şi dacă merit să mă salveze şi el pe mine”, a povestit Liviu Guţă.

Manelistul a spus că a mai avut parte de o experienţă mistică în timp ce se afla la o mănăstire: ”Era soţia mea însărcinată cu Mario şi am mers la o mănăstire. Preotul mi-a dat o carte şi mi-a zis să nu citesc noaptea. Eu nu am ascultat, am citit. M-a luat somnul şi am vista că eram pe un câmp unde era un local, când am intrat în bucătărie era un elefant cu coarne care a venit să mă împungă. Mă uitam pe tavan şi mă uitam la nevastă-mea în pat. Mi-am făcut cruce cu limba şi m-am trezit atunci, în momentul ăla. Jur!”

Citește și...