Natura a creat unul dintre cele mai uimitoare locuri, iar atât românii, cât și străinii obișnuiesc să îl viziteze. Localnicii, puțini la număr de altfel, sunt nevoiți să urce și să coboare o mulțime de scări pentru a putea lua contact cu restul lumii. Peisajele și modul de viață al sătenilor te vor impresiona cu siguranță!
Nu mai este un secret faptul că natura joacă un rol foarte important în viața oamenilor. Dacă, de obicei, pentru a ajunge într-un sat din România trebuie să parcurgi un drum de țară cu mașina fără prea mult efort, de data aceasta, pentru a-i vizita pe localnicii din Ineleț este nevoie de ceva mai mult efort.
CITEȘTE ȘI: EXISTĂ UN SAT DIN ROMÂNIA UNDE TINERELE ÎNVAŢĂ SĂ FIE GOSPODINE. ŞCOALA DE NEVESTE
Ineleț poate fi numit, cu siguranță, unul dintre cele mai ferite locuri din România, despre care nu foarte multe persoane știu. Acesta aparține de comuna Cornereva, care se află în Munții Cernei din județul Caraș-Severin. Toți cei care își doresc să viziteze acest cătun uitat de lume sunt nevoiți să parcurgă un traseu de aproximativ 100 de metri, urcând pe patru scări din lemn destul de vechi, dar foarte rezistente.
După ce ați urcat, va trebui să parcurgeți o bucată de drum care trece prin pădurea din apropiere, traseul durând aproximativ două ore. Oamenii locului sunt primitori și se bucură de fiecare dată când cineva ajunge la ei în sat. Despre tehnologie nu mai poate fi vorba, localnicii fiind nevoiți să se descurce cu lămpi pe gaz și cu provizii făcute de cele mai multe ori o dată la două săptămâni.
Chiar și așa, școala din Ineleț funcționează și acum, iar copiii fac tot posibilul pentru a deprinde cât mai multe cunoștințe despre lumea din jur. Pentru că nu există sat fără biserică, preotul care are parohia în Cornereva încearcă de fiecare dată să ajungă la enoriași o dată la două săptămâni.
Pentru cei care nu își doresc să escaladeze stâncile abrupte unde se află cele patru scări menționate anterior, există și o altă cale de a ajunge în Ineleț. Din păcate, drumul trece printr-o pădure și durează aproximativ patru ore, tocmai de aceea localnicii și vizitatorii îl evită. Animalele sălbatice, lipsa tehnologiei și riscul de a se abate de la drum îi fac pe oameni să prefere scările.