Lovitura grea pentru Gigi Becali! Vezi ce veste a primit in urma cu putin timp

Publicat: 11/12/2015 | 15:03

Instanta a hotarat sa anuleze contractul de ipoteca dintre Avicola SA Iasi si patronul clubului de fotbal Steaua. Gigi Becali nu va mai fi favorizat la plata datoriilor, ci va astepta rambursarea obligatiilor ca un creditor obisnuit.
 

Potrivit site-ului ziaruldeiasi.ro, fostul furnizor de pui al firmei ieşene SCEmanuel Onofrei SNC din Botosani a incercat de multe ori sa demonstreze ca Gigi Becali a fost înregistrat pe nedrept la masa credala cu o creanta garantata de 25,4 milioane lei, insa abia luna trecuta, Curtea de Apel Iasi a decis sa auleze contractul de ipoteca dn 2010 prin care latifundiarul ar fi imprumutat Avicola.

„Prin decizia civilă nr. 638 din 16.11.2015 – Admite recursul formulat de SC EMANUEL ONOFREI SNC, prin administrator judiciar CII Boris Balanovici, împotriva sentinţei civile nr. 2126/2014 din 10 decembrie 2014, pronunţată de Tribunalul Iaşi, Secţia II civilă-faliment, hotărâre pe care o modifică în parte, în sensul că: Admite acţiunea formulată de creditoarea SC EMANUEL ONOFREI SNC, prin administrator judiciar CII Boris Balanovici în contradictoriu cu debitoarea SC AVICOLA Iaşi SA şi pârâtul Becali George. Dispune revocarea contractului de ipotecă nr. 160 din 15 ianuarie 2010, încheiat între Becali A. George şi SC AVICOLA Iaşi SA, autentificat la Biroul Notarului Public Macovei Raluca Mihaela sub nr. 160 din 15 ianuarie 2010. Irevocabilă”, prezinta pe scurt site-ul instantelor de judecata.

 

Datorii uriase reies din ultimul raport
 

Actionarul Avicola a pierdut dreptul de ipoteca asupra patrimoniului societatii si nu va mai fi privilegiat la incasarea fondurilor obtinute din lichidarea firmei.
 

Dupa un plan esuat de reorganizare, judecatorul a decis sa accepte cererea adminitratorului judiciar de a pronunta falimentul societatii, pana in prezent s-au vandut doar un activ nefunctional de 70.000 lei cu TVA.
 

Firma ieseana a mai cumulat si alte datorii de cca 14.4 milioane lei, suma ce va fi adaugata in tabelul definitiv al creantelor. Cea mai nemultumita ar putea fi Banca Carpatica, care a solicitat 9.3 milioane lei, dar i-a fost acceptata suma de 5.76 milioane lei.
Salariatii societatii solicita suma de 1.53 milioane lei, Fiscul cca 2.8 milioane lei, iar orasul Targu Frumos peste 2.9 milioane lei.

 

A.T.
 

Citește și...