Ludovic Orban, ironii la adresa lui Marcel Vela: Nu trebuie să fiți doar cu ochii pe infractori, trebuie să fiți cu altceva pe ei

Publicat: 14/08/2020 | 23:32
Ludovic Orban, ironii la adresa lui Marcel Vela: Nu trebuie să fiți doar cu ochii pe infractori, trebuie să fiți cu altceva pe ei

Premierul Ludovic Orban a avut un schimb de replici ironic cu ministrul de interne, Marcel Vela, în ședința de guvern de azi.

Orban i-a cerut lui Vela să treacă la acțiuni concrete și să îi demită pe pe acei șefi din poliție care nu iau măsuri ferme.

„Domnule ministru Vela, am văzut că ați capturat și ați reușit extrădarea… Aici vreau să vă încurajez și să transmiteți Poliției, Jandarmeriei că trebuie să intensifice lupta împotriva rețelelor infracționale, împotriva clanurilor interlope, fără menajamente, toleranță zero față de infracționalitate”, a  spus Orban.

„Am înțeles, domnule prim-ministru, suntem cu ochii pe ei!”, a răspuns Vela, scrie Digi 24.

„Trebuie să fiți cu altceva pe ei”

Premierul a fost cât se poate de ironic și i-a replicat: „Sunteți cu ochii pe ei, dar dacă numai vă uitați la ei, vă dați seama că… Trebuie să fiți cu altceva pe ei…”.

„Și cu legea, evident”, a zis Vela, iar Orban a continuat: „Aici ar trebui să asigurați o bună colaborare cu toți factorii instituționali care sunt implicați în acest efort, atât de la cunoașterea efectivă a grupurilor infracționale, cât și colaborarea cu justiția, cu procurorii, cu instanțele, astfel încât să fim extrem de eficienți în orice intervenție. Iar acolo unde sunt șefi de poliție care nu iau măsurile împotriva acestor rețele infracționale trebuie schimbați fără niciun fel de menajamente”.

Foto: Inquam Photos