Maestrul Ion Besoiu s-a apucat sa-si scrie memoriile! Nici nu a ajuns la jumatate, dar a fost fortat sa se opreasca! Vezi de ce!

Publicat: 09/02/2014 | 16:17
Maestrul Ion Besoiu s-a apucat sa-si scrie memoriile! Nici nu a ajuns la jumatate, dar a fost fortat sa se opreasca! Vezi de ce!

Ne-a incantat de-a lungul timpului pe scena teatrului, dar si in numeroasele filme in care a jucat, acum artisul isi scrie memoriile. Maestrul Ion Besoiu a spus pentru CANCAN.ro ce planuri de viitor are, dar si cu ce si-a ocupat timpul in ultima perioada.

La cei 82 de ani Ion Besoiu nu poate sta departe nici de scena si nici de film
La cei 82 de ani Ion Besoiu nu poate sta departe nici de scena si nici de film

Indragitul actor, care si-a dedicat intreaga viata scenei, a povestit pentru CANCAN.ro despre activitatea sa din ultimul timp, pe langa piesele de teatru in care joaca la Teatrul Nottara. Actorul, care luna viitoare va implini venerabila varsta de 83 de ani, a spus ca s-a apucat sa-si scrie memoriile, dar a fost fortat de imprejurari sa se opreasca. “Am trecut in a 65-a stagiune, sunt activ, joc”, ne-a spus maestrul Ion Besoiu.

Maestrul a devenit cunoscut dupa rolul din
Maestrul a devenit cunoscut dupa rolul din „Toate panzele sus”


A inceput sa-si scrie memoriile

“Sunt Bine! Sunt la Bucuresti, joc teatru la Teatrul Nottara, filmari, am treaba. Am filmat, pelicula este gata, chiar miercuri l-am vizionat. Eu cred ca a iesit bine. Viata mea… citesc mult, vreau sa imi scriu memoriile. M-am apucat dar s-a stricat reportofonul, astept acum sa imi iau altul. Deocamdata le oranduiesc in minte (nr. ideile)”, ne-a spus maestrul Ion Besoiu. De asemenea, marele artist ne-a spus si ca este fericit ca va deveni bunic.

Citeste si Dupa ce a fost inselata, fiica actorului Ion Besoiu si-a iertat sotul si il va face tatic!

  

Planuri de viitor

Anul trecut maestrul a terminat de film, iar in prezent este pregatit sa joace in altul. Indragitul actor ne-a spus ca in prezent citeste un scenariu nou. “Acum citesc un scenariu nou, sa vedem…”, ne-a mai declarat artistul Ion Besoiu.

Ion Besoiu si Mircea Albulescu
Ion Besoiu si Mircea Albulescu

Maestrul Besoiu a debutat in 1957, dar consacrarea a venit odata cu filmul “Toate panzele sus”, unde i-a avut ca parteneri pe marii actori Ilarion Ciobanu si Jean Constantin. Timp de 16 ani, a jucat pe scena Teatrului „Radu Stanca”, din Sibiu, dupa care s-a mutat la Bucuresti, unde a jucat la Teatrul „Lucia Sturza Bulandra” si a fost, ulterior, timp de 12 ani directorul acestui teatru. Activitatea sa cinematografica este impresionanta. Cateva dintre filmele in care a jucat Ion Besoiu sunt: „Furtuna”, „Neamul Soimarestilor”, „Haiducii”, „Rascoala”, „Mihai Viteazul”, „Ciprian Porumbescu”, „Pacală”, „Ion, blestemul pamantului, blestemul iubirii”, „Ultima noapte de dragoste” sau „Lumini si umbre”.

Maestrul a jucat pana acum in zeci de filme
Maestrul a jucat pana acum in zeci de filme

In 2002, a primit Premiul de excelenta al Cinematografiei Romane, iar cu un an inainte a fost declarat cetatean de onoare al orasului Sibiu. (Sursa foto facebook.com, Wikipedia.org) (Alex Saulea)

 

„Vreau sa imi scriu memoriile. M-am apucat dar s-a stricat reportofonul”

 

Citește și...