Managerul Spitalului Babeș din Timișoara, mesaj îngrijorător: „La toamnă ne așteptăm la tsunami”

Publicat: 17/07/2020 | 16:17
Managerul Spitalului Babeș din Timișoara, mesaj îngrijorător: „La toamnă ne așteptăm la tsunami”

Managerul Spitalului Victor Babeș din Timișoara a vorbit public despre evoluția pandemiei de coronavirus. Medicul spune că la toamnă ar trebui să „ne așteptăm la tsunami”. 

Cristian Oancea, managerul Spitalului Victor Babeș din Timișoara, a declarat că în România asistăm la o creștere exponențială a cazurilor de Covid-19 și că cei care susțin că nu există coronavirusul ar trebui să răspundă penal. 

„Am dat cu piciorul la tot ce am făcut în martie”

„Am spus că în iulie vom avea 700 – 800 de cazuri. Se pare că a explodat creșterea exponențială.Severitatea cazurilor e în creștere incredibilă, ne așteptăm la ce e mai rău. Ne așteptăm la un tsunami. Valul unu va fi replica palidă a valului 2.

Dacă nu se va termina cu nebunelile cu antivacciniștii și cei care susțin că nu există Covid sau decese vom avea același scenariu ca în Italia.

Cei care promovează teoriile conspiraționiste trebuie să plătească. Acești oameni care promovează că nu există Covid, decese, ar trebui să răspundă cu caz penal.

Din cauza teoriilor lor ajungem să moară foarte mulți oameni. O nație întreagă ne aflăm la marginea unui dezastru medical. Am avut o șansă în februarie – martie când am făcut față cu brio medical, acum nu mai putem face asta din cauza iresponsabilității. Riscăm să pierdem controlul medical în august.

Se pare că am dat cu piciorul la tot ce am făcut în martie”, a spus, revoltat, medicul, scrie Digi 24.

România înregistrează azi un record al infectărilor cu coronavirus. În ultimele 24 de ore au fost 799 de cazuri noi de COVID-19, din 18.986 de teste efectuate.

Până astăzi, 17 iulie, pe teritoriul țării noastre, au fost confirmate 35.802 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 24.598 au fost externate și 1.988 de persoane au decedat.

Foto: pixabay.com