Angajați TAROM, infectați cu COVID-19. De unde au luat virusul

Autor:
Publicat: 17/07/2020 | 14:10
Angajați TAROM, infectați cu COVID-19. De unde au luat virusul

Lovitură în compania aeriană TAROM, după ce doi angajați au fost testați pozitiv cu noul coronavirus. Potrivit informațiilor, se pare că unul dintre aceștia s-a infectat în urma unui sejur petrecut pe litoralul românesc.

Doi angajați ai companiei aeriene TAROM au fost testați pozitiv cu noul coronavirus, motiv pentru care au fost plasați în izolare la domiciliu împreună cu familia, urmând un tratament medicamentos și aflându-se, în această perioadă, sub atentă supraveghere.

NU RATA – 620 DE CETĂŢENI ROMÂNI AFLAŢI ÎN OLANDA, FRANŢA ŞI SPANIA AU REVENIT ÎN ŢARĂ CU CURSE TAROM

În cursul zilei de 14 iulie a fost testat pozitiv primul angajat al TAROM. Acesta a declarat că s-a infectat cu noul coronavirus în urma unui sejur petrecut pe litoralul românesc.

Pe 16 iulie, un alt angajat TAROM a fost testat pozitiv cu SARS-CoV-2, iar testarea a fost realizată în data de 15 iulie pentru debut de infecţie respiratorie acută cu febră, astenie, mialgii, rinoree, cefalee şi tuse seacă, notează agerpres.ro.

„Urmare a confirmării diagnosticului celor doi salariaţi, în cadrul companiei TAROM a fost declanşată o anchetă epidemiologică pentru identificarea şi înlăturarea pericolului de răspândire a virusului printre ceilalţi angajaţi ai companiei, fiind luate toate măsurile dispuse de autorităţi. Menţionăm că cei doi angajaţi nu au interacţionat, în îndeplinirea sarcinilor şi atribuţiilor de serviciu ce le revin, cu echipajele sau personalul auxiliar al aeronavelor”, precizează TAROM.

CITEȘTE ȘI – 90 DE CETĂȚENI ROMÂNI DIN BELGIA ȘI OLANDA AU AJUNS ÎN ROMÂNIA CU UN ZBOR TAROM

Companiile aeriene, măsuri drastice împotriva pandemiei de COVID-19

În urma pandemiei mondiale de coronavirus, companiile aeriene au luat măsuri suplimentare pentru a se evita răspândirea virusului. Astfel, aparatele de zbor sunt dezinfectate după fiecare zbor, iar la finalul zilei sunt dezinfectate din nou, prin nebulizare.

Mai mult, angajații poartă halate de protecție, măști, mănuși, viziere și dezinfectează, mai apoi, toate locurile ce au fost atinse de pasageri, în timpul zborului.