Acasă » Știri » Știri interne » Medicul Serban Bradisteanu, achitat in dosarul privind favorizarea lui Adrian Nastase

Medicul Serban Bradisteanu, achitat in dosarul privind favorizarea lui Adrian Nastase

De: Cancan 04/03/2014 | 15:20
Medicul Serban Bradisteanu, achitat in dosarul privind favorizarea lui Adrian Nastase

Medicul Serban Braditeanu, seful Sectiei de chirurgie cardiovasculara a Spitalului Floreasca din Capitala, a fost achitat, marti, de instanta suprema, in dosarul privind favorizarea lui Adrian Nastase, decizia nefiind insa definitiva.

Decizia de marti poate fi atacata cu apel la aceeasi instanta.

La ultimul termen al procesului, in 17 februarie, Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a cerut instantei supreme sa il condamne pe Bradisteanu la inchisoare cu executare, in timp ce avocatii au cerut achitarea medicului acuzat ca ar fi incercat tergiversarea punerii in executare a deciziei din iunie 2012 de condamnare a lui Adrian Nastase la doi ani de inchisoare in dosarul „Trofeul calitatii”.

Medicul a fost achitat in dosarul in care era acuzat de favorizarea infractorului
Medicul a fost achitat in dosarul in care era acuzat de favorizarea infractorului

Procurorul a aratat ca Serban Bradisteanu, prin tot ceea ce a facut si prin modul in care a actionat, a incurcat organele judiciare. Acesta a sustinut ca, atunci cand Nastase a fost adus la Spitalul Floreasca, medicul Bradisteanu l-a preluat la sectia sa, in mod nelegal, pentru a incerca sa tergiverseze cat de mult punerea in aplicare a mandatului de executare a pedepsei din dosarul „Trofeul calitatii”.

Adrian Nastase

De asemenea, procurorul a atras atentia ca Nastase avea o rana la gat, ceea ce nu implica internarea acestuia la Sectia de chirurgie cardiovasculara de la Spitalul Floreasca. Procurorul a mai aratat ca, dupa internarea lui Nastase, medicul Serban Bradisteanu a refuzat colaborarea cu politia si a dat raspunsuri evazive cu privire la starea fostului premier, astfel incat sa incurce organele judiciare. Astfel, Nastase a castigat sase zile, iar un avocat al fostului premier a cerut in instanta sa se constate ca perioada in care a stat internat la Spitalul Floreasca reprezinta zile executate din pedeapsa.

Adrian Nastase

Unul dintre avocatii lui Bradisteanu, Ana Diculescu Sova, a aratat ca acuzatiile DNA nu sunt serioase, ca multe dintre probele de la dosar reprezinta informatii aparute in presa si ca medicul nu se face vinovat de fapte penale.
Avocata a spus ca, atata vreme cat Politiei i-a fost greu sa inteleaga procedurile ce trebuiesc urmate „in aceasta situatie inedita”, nici medicului nu ar trebui sa i se impute nimic legat de modul in care a fost pus in executare mandatul in cazul fostului premier.

„Pentru un bolnav de inima si cunoscut, de altfel, si cu alte afectiuni, care poate in orice moment sa moara sau sa aiba complicatii, prezenta copiilor sai in salonul de spital este fireasca, in vreme ce prezenta unui politist, gasesc de cuviinta ca este total nefireasca”, a spus avocata.

Sova a mai aratat ca Serban Bradisteanu „nu a controlat nimic” in legatura cu punerea in executare a mandatului emis pe numele lui Nastase, ci si-a facut doar datoria de a-i salva viata fostului premier. Avocata a adugat ca nu-i poate fi imputat unui medic „ezitarile institutionale” de care au dat dovada Politia si Institutul National de Medicina Legala.

Serban Bradisteanu, seful Clinicii de chirurgie cardiovasculara de la Spitalul Floreasca, a fost trimis in judecata de procurorii DNA in 6 decembrie 2012, iar judecarea cauzei a inceput in 20 martie.

Medicul Serban Bradisteanu a fost acuzat de procurorii DNA de favorizare a infractorului, infractiune in legatura directa cu infractiunile asimilate celor de coruptie.

Procurorii au aratat in rechizitoriul trimis instantei ca, in 20 iunie 2012, Completul de cinci judecatori al instantei supreme l-a condamnat definitiv pe Adrian Nastase la doi ani de inchisoare cu executare pentru folosirea influentei sau autoritatii functiei de presedinte al unui partid in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite. In aceeasi zi, Tribunalul Bucuresti a emis mandatul de executare a pedepsei cu inchisoarea, continand mentiunea expresa de incarcerare in penitenciar a lui Adrian Nastase.

Dupa decizia instantei, Adrian Nastase a incercat sa se sinucida, fiind dus la Spitalul de Urgenta Floreasca.

„In conditiile in care Adrian Nastase si-a provocat leziuni prin impuscare, acesta a fost transportat la Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca Bucuresti si, cu aceasta ocazie, inculpatul Bradisteanu Serban Alexandru, prin atitudinea sa, a incercat zadarnicirea punerii in executare a mandatului de executare a pedepsei privindu-l pe Nastase Adrian”, au notat procurorii in rechizitoriu.

Anchetatorii au precizat ca medicul Serban Bradisteanu si-a folosit prerogativele sale de medic specialist in chirurgie cardiovasculara si si-a asumat internarea lui Adrian Nastase in cadrul sectiei pe care o conducea, desi diagnosticul medical nu impunea internarea in acea sectie, iar primele interventii medicale au fost realizate de un alt doctor dintr-o alta sectie.

„In continuare, desi nu a facut nicio mentiune cu privire la necesitatea unei interventii chirurgicale cardiovasculare in fisa medicala a persoanei condamnate, inculpatul Bradisteanu Serban Alexandru si-a arogat fara drept calitatea de a emite opiniile oficiale ale spitalului, a preluat controlul asupra comunicarii publice si a transmis ca persoana condamnata are si alte afectiuni medicale, care, in realitate, erau secundare celor urgente gestionate deja de un alt medic”, au mai aratat procurorii.

Bradisteanu mai este acuzat ca a evitat sa comunice oficial reprezentantilor Directiei Generale de Politie Municipiului Bucuresti daca Adrian Nastase poate fi incarcerat.

Adrian Nastase a fost internat la Spitalul Floreasca din 20 pana in 26 iunie 2012, cand a fost dus la Spitalul Penitenciar Rahova, dupa ce Tribunalul Bucuresti a stabilit ca spitalizarea lui nu impiedica punerea in aplicare a mandatului de executare a pedepsei.

In 18 martie 2013, Nastase a fost eliberat din penitenciar, dupa ce Tribunalul Bucuresti a admis cererea lui de eliberare conditionata.

In 6 ianuarie, Adrian Nastase a fost din nou incarcerat, dupa ce a fost condamnat, in dosarul „Zambaccian”, la patru ani de inchisoare cu executare.

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Mai SEXY nu există! Cum arată ISPITELE de la Insula Iubirii 2024
Mai SEXY nu există! Cum arată ISPITELE de la Insula Iubirii 2024
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Țara unde românii au un salariu de 5.000 de euro pe lună. Ce spune Daniel, stabilit de mai bine de 30 de ani: „Există un mit, când vorbim de salariu
Țara unde românii au un salariu de 5.000 de euro pe lună. Ce spune Daniel,...
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort...
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Viorel Lis a ajuns într-o stare gravă: „Nu mai poate să se deplaseze”. Oana Lis a făcut tristul anunț în cadrul unui eveniment monden
Viorel Lis a ajuns într-o stare gravă: „Nu mai poate să se deplaseze”. Oana Lis...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a exprimat tristețea în mediul online: „Sunt nervoasă și tristă și nefericită.”
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce şi măriri de 90%
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol! Imaginile din interiorul vilei i-au uluit pe toți
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol!...
Orașul din România în care găsești o cetate ca în povești. Nu foarte multă lume o vizitează
Orașul din România în care găsești o cetate ca în povești. Nu foarte multă lume...
Acestea sunt zodiile care vor fi pe cai mari pentru tot restul anului. Gemenii și Vărsătorii sunt avantajați
Acestea sunt zodiile care vor fi pe cai mari pentru tot restul anului. Gemenii și...
Este OBLIGATORIU pentru șoferii din România. Trebuie să ai acest obiect în mașină
Este OBLIGATORIU pentru șoferii din România. Trebuie să ai acest obiect în mașină
Bomba anului în showbiz. Decizia luată de Alina Sorescu şi Alex Ciucu înainte de Paşte. Împăcarea, pecetluită cu flori!
Bomba anului în showbiz. Decizia luată de Alina Sorescu şi Alex Ciucu înainte de Paşte....
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Kanye West confirmă intrarea în industria porno
Kanye West confirmă intrarea în industria porno
O legendă a cinematografiei a încetat din viață. S-a stins o mare stea
O legendă a cinematografiei a încetat din viață. S-a stins o mare stea
Românii, avertizați de șeful ANPC. Mare atenție la ce cumpărați de sărbători
Românii, avertizați de șeful ANPC. Mare atenție la ce cumpărați de sărbători
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
De ce nu s-au căsătorit până acum Andreea Marin și Adrian Brâncoveanu: „Durerea a fost cea care ne-a unit”
De ce nu s-au căsătorit până acum Andreea Marin și Adrian Brâncoveanu: „Durerea a fost...
Este obligatorie reducerea vitezei la trecere dacă nu sunt pietoni? Ce spune legea
Este obligatorie reducerea vitezei la trecere dacă nu sunt pietoni? Ce spune legea
Ce să pui în colivă ca să-i dai cel mai bun gust. Adaugi doar acest lucru și va fi un deliciu
Ce să pui în colivă ca să-i dai cel mai bun gust. Adaugi doar acest...