MESAJUL lui Victor Ponta, pentru cei trei romani, care se regasesc pe lista celor 100 de lideri ai inovatiei din Europa Centrala

Publicat: 03/10/2014 | 09:20
MESAJUL lui Victor Ponta, pentru cei trei romani, care se regasesc pe lista celor 100 de lideri ai inovatiei din Europa Centrala

Romanii Ionuţ Budişteanu, Paul-Andre Baran şi Cristian Botan, se regăsesc pe lista celor 100 de lideri ai inovaţiei din Europa Centrală şi de Est, elaborată de mai multe companii, între care şi Google.

Premierul a tinut sa-i felicite pe cei trei romani si postat pe contul sau de Facebook, un mesaj, pentru a le multumi acestora pentru reusita lor. „Felicitari celor trei tineri romani care se regasesc pe lista celor 100 de lideri ai inovatiei din Europa Centrala si de Est! Am onoarea sa ii cunosc si chiar sa colaborez cu Cristian Botan, Ionut Budisteanu si Paul-Andre Baran si pot “sa contrasemnez” faptul ca sunt niste tineri exceptionali, foarte talentati si muncitori, care se mandresc in lume cu Romania si care au ales sa lupte pentru aceasta tara si pentru cetatenii ei! Am mai spus aceasta idee si o spun din nou: tinerii sunt viitorul acestei tari si trebuie sa ii sustinem prin absolut toate mijloacele! Bravo, suntem mandri de voi!”, a scris Victor ponta pe contul lui de socializare.

Ponta

Ionuţ Budişteanu, Paul-Andre Baran şi Cristian Botan sunt românii care se regăsesc pe lista finală a proiectului New Europe 100 (NE100). Lista NE100 a fost creată ca parte a unei campanii care are ca scop promovarea inovaţiei în Europa Centrală şi de Est, prin evidenţierea celor care sunt motorul schimbărilor pozitive în societate. Candidaţii pentru NE100 sunt oameni şi echipe care utilizează noile tehnologii în sectoarele lor de activitate, ale căror acţiuni au impulsionat economia, ştiinţa, cultura şi comunitatea.

Citeste si

OFICIAL! DNA a confirmat ca Victor Ponta nu are nici o calitate in dosarul Microsoft

La invitatia presedintelui Frantei, premierul Victor Ponta a fost la reuniunea liderilor europeni social-democrati

Cine sunt cei trei romani?

Ionuţ Alexandru Budişteanu este student al Universităţii din Bucureşti. Programează de mai mult de nouă ani şi a fost implicat în peste 50 de proiecte de acest tip. Ionuţ este membru al celei mai mari organizaţii mondiale dedicate ştiinţelor informatice – ACM (Association for Computing Machinery) şi al celei mai mari asociaţii pentru tehnologii avansate, IEEE (Institute of Electrical and Electronics Engineers). A fost nominalizat de revista TIME ca unul dintre cei mai influenţi tineri din 2013.

Paul-Andre Baran este născut în Los Angeles. În ultimii trei ani, Paul a administrat programul Biblionet, de 26,9 milioane de dolari, al fundaţiei Bill & Melinda Gates, menit să reformeze bibliotecile publice din România. Paul trăieşte şi munceşte în România de peste 12 ani, timp în care a oferit asistenţă tehnică pentru British Council în dezvoltarea centrelor de pregătire regionale ale administraţiei publice din România.

Cristian Botan este creatorul portalului jobs.gov.ro, realizat cu scopul combaterii nepotismului în administraţie. Apariţia acestui instrument online a deschis drumul către transparenţa în administraţia publică în România. Întreprinzător şi doctorand, Cristian Botan a fost cooptat de premierul României în poziţia de consilier de transparenţă. Cristian a demarat alte cinci proiecte online, care au ca ţintă transparentizarea administraţiei publice: date.gov.ro, internship.gov.ro, online.gov.ro, petitii.gov.ro, transparenta.gov.ro.

L.L

 

Citește și...