METEO 29 martie 2018. Care sunt zonele din țară în care vom avea temperaturi de vară

Publicat: 29/03/2018 | 07:44
METEO 29 martie 2018. Care sunt zonele din țară în care vom avea temperaturi de vară

În această dimineață, reprezentanții ANM au emis cod galben de ceață pentru Bucureşti şi alte şase judeţe din ţară. La scurt timp după anunțul meteorologilor, polițiștii i-au avertizat pe șoferi să fie și mai atenți la volan și să adapteze viteza la vizibilitatea din zonele în care conduc. După ce va trece acest cod galben, astăzi, vremea va fi frumoasă şi va continua să se încălzească substanţial vineri şi sâmbătă. Prognoza meteo indică temperaturi chiar şi de 22 de grade Celsius.

Noi avertizări de fenomene periculoase în România, în următoarele ore: Potrivit meteorologilor, în Bucureşti, până la ora 9:00, ceaţa va determina scăderea vizibilităţii, local sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri. Fenomenul va fi prezent mai ales în nordul Capitalei şi în zona periferică a oraşului. De asemenea, ceaţa foarte densă îşi face prezenţa, tot până la ora 9.00, în judeţele Ilfov, Ialomiţa, Prahova, Botoşani, Suceava şi Bacău.

În noaptea de miercuri spre joi, cerul va fi variabil, cu unele înnorări şi izolat ploi slabe în extremitatea de nord şi nord-vest a ţării, precum şi în cea de sud-est, indică ANM. Vântul se va intensifica treptat în Câmpia de Vest şi pe crestele montane, iar în restul teritoriului va sufla slab şi moderat. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -4 şi 5 grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei. În zonele joase local va fi ceaţă.

Vremea 29 martie în ţară

Joi, vremea va continua să se încălzească uşor, astfel încât valorile termice se vor apropia de cele caracteristice acestei perioade în cea mai mare parte a ţării. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 7 şi 18 grade, iar cele minime, în general, între -1 şi 8 grade. Cerul va fi variabil, dar se va înnora treptat în vestul, nord-vestul şi nordul teritoriului unde, mai ales din a doua parte a zilei şi noaptea, local va ploua. Pe crestele montane vor mai fi precipitaţii şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare, potrivit observator.tv. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare la munte şi în Câmpia de Vest. Dimineaţa şi noaptea, în zonele joase în special din sud şi est, va fi ceaţă.
Presiunea atmosferica nu va avea variaţii semnificative.

Cum va fi vremea în Bucureşti

Joi: cald, maxima de 15…16 grade, minima de 1…3 grade
Vineri: cald, maxima de 19 grade, minima de 4…6 grade
Sâmbătă: foarte cald, maxima de 21 de grade şi minima de 7…8 grade
Cum va fi vremea pe 29 martie la munte

Joi va continua să se încălzească uşor. Cerul va fi variabil, dar se va înnora treptat în Carpaţii Occidentali şi în nordul Carpaţilor Orientali unde, mai ales din a doua parte a zilei şi noaptea, local va ploua. Pe creste vor mai fi precipitaţii şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va avea intensificări temporare mai ales pe creste.

Prognoza meteo pe 30 martie 2018

Procesul de încălzire va continua în majoritatea regiunilor, iar vremea va deveni vineri uşor mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă. Temperaturile maxime se vor situa între 9 şi 20 de grade, iar cele minime, în general, între 0 şi 11 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări şi temporar ploi, ziua pe arii restrânse în nord şi centru, iar seara şi noaptea, local, mai ales în vestul şi nord-vestul teritoriului. Pe crestele cele mai înalte vor mai fi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi trecător ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în zona montană înaltă, iar în partea a doua a intervalului şi în Câmpia de Vest. La începutul şi sfârşitul intervalului, mai ales în sud şi est, va fi ceaţă. Presiunea atmosferica va începe să scadă spre sfârşitul intervalului.

Prognoza meteo pe 31 martie

Sâmbătă va fi mai cald în cea mai mare parte a ţării. Cerul va fi variabil, cu înnorări şi ploi, mai ales în partea a doua a intervalului, pe arii extinse în jumătatea vestică a teritoriului şi local în rest. Pe crestele montane înalte mai pot fi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi trecător ninsoare. Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 12 şi 22 de grade, iar cele minime între 5 şi 13 grade, mai scăzute în estul Transilvaniei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, iar temporar şi în regiunile vestice, nord-vestice şi în extremitatea de sud-est. La începutul şi sfârşitul intervalului, mai ales în sud şi est, pe arii restrânse va fi ceaţă.

Citește și...