Acasă » Știri » Știri interne » “Metoda accidentul” a ajuns la un alt nivel! Pacalitii sunt pusi sa trimita bani in Anglia!

“Metoda accidentul” a ajuns la un alt nivel! Pacalitii sunt pusi sa trimita bani in Anglia!

De: Cancan 16/01/2014 | 16:32
Arsinel si-a dat seama ca cineva incearca sa il pacaleasca

Politia Capitalei a facut mai multe perchezitii in Constanta si in penitenciarul Slobozia pentru a destructura un grup specializat in inselaciuni prin telefon. Printre victimele acestui tip de inselaciuni se afla Alexandru Arsinel si Maia Morgenstern.

Miercuri a fost zi cu ghinion pentru cinci “specialisti” in escrocheria numita “metoda accidentul”. Mai exact, politistii Capitalei, Sectia 16, sub coordonarea Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 4 si cu sprijinul de specialitate al Directiei de Operatiuni Speciale – I.G.P.R., au facut doua perchezitii in judetul Constanta si intr-un penitenciar din Slobozia, in vederea destructurarii unui grup format din cinci persoane care ar fi savarsit mai multe infractiuni de inselaciune prin telefon.

Batranii sunt cei mai vizati in astfel de cazuri
Batranii sunt cei mai vizati in astfel de cazuri

Potrivit unor surse din cadrul politiei, escrocii nu mai scot banii din Romania, ci prefera bancile din Anglia. Asta pentru a se feri de organele de politisti, care au “saltat” deja o mare parte din ei.

Filati din octombrie!

Citeste si Alexandru Arsinel, la un pas de infarct! Ce a patit astazi indragitul actor: „S-a ingalbenit si i s-a facut rau”

Politistii Capitalei au inceput “filajul” suspectilor din octombrie 2013, cand au fost sesizati de catre un barbat din Bucuresti cu privire la faptul ca ar fi fost apelat telefonic de un barbat ce s-a recomandat ca fiind fiul sau si care i-a adus la cunostinta ca a fost implicat intr-un accident rutier in Oradea, soldat cu victime, iar pentru rezolvarea situatiei trebuie sa achite parintilor persoanei vatamate o anumita suma. In urma verificarilor efectuate in acest caz, judiciaristii Capitalei au reusit identificarea suspectilor constatand, totodata, faptul ca, patru dintre acestia, sunt detinuti intr-un penitenciar din provincie.

Agentii de la Politia Capitalei au facut actiuni de prevenire cu privire la escrocii care folosesc
Agentii de la Politia Capitalei au facut actiuni de prevenire cu privire la escrocii care folosesc „metoda accidentul”

De asemenea, continuand cercetarile privind activitatea infractionala a grupului, politistii au constatat faptul ca, in cursul lunii noiembrie 2013, suspectii ar fi contactat telefonic alte patru parti vatamate, iar sub diferite pretexte, le-au convins sa depuna prin transfer bancar diverse sume de bani sau sa reincarce cartele de telefonie mobile. Pentru a intra in posesia sumelor de bani solicitate, partile vatamate erau indemnate sa depuna banii pe numele unuia dintre suspecti care se afla in stare de libertate, acesta fiind in legatura permanenta cu un alt suspect aflat in penitenciar. Prin activitatea infractionala, suspectii ar fi produs un prejudiciu in sarcina partilor vatamate de peste 12.500 de lei. Cercetarile sunt continuate de judiciaristii Capitalei, sub aspectul savarsirii infractiunii de inselaciune, cu patru dintre suspecti arestati in alta cauza, iar un alt suspect in stare de retinere, urmand a fi prezentat magistratilor cu propunere de arestare preventiva.


Victime celebre!

Printre persoanele care au fost contactate de astfel de indivizi se numara si indragitul actor Alexandru Arsinel. Din fericire artistul a avut prezenta de spirit si nu s-a lasat pacalit asa usor.

Alexandru Arsinel a fost incercat de escroci cu
Alexandru Arsinel a fost incercat de escroci cu „metoda accidentul”

„Am primit un telefon pe fix cum ca baiatul meu cel mare a facut un accident in Militari. Ar fi fost doua victime, iar pentru a nu depune plangere la politie mi s-a spus sa pun 15.000 de lei intr-un cont bancar. Eu i-am zis ca sunt de acord. Nevasta mea a raspuns, s-a ingalbenit si i s-a facut rau. Am luat telefonul si am auzit un glas de copil care plangea. Atunci am auzit un glas si mi-au spus sa trimit 15.000 de RON intr-un cont din Cluj. (…) L-am intrebat cum mi se spune mie acasa si atunci s-a inchis telefonul. Atunci mi-am dat seama ca sunt niste escroci. In momentele alea faci pe tine de emotii pentru ca e implicat copilul tau „, a marturisit Alexandru Arsinel, pentru Happy Hour.
Arsinel nu este singura persoana publica care a fost “incercat” de escroci.

Maia Morgenstern s-a dus glont la politie dupa ce fiica sa fost sunata de un escroc
Maia Morgenstern s-a dus glont la politie dupa ce fiica sa fost sunata de un escroc

Si celebra actrita Maia Morgenstern a trecut prin aceasta intamplare nefericita. Fiica sa, Eva Leah a fost sonata de catre un individ care i-a spus ca sotul actritei a fost implicat intr-un teribil accident. Atunci tanarea si-a sunat mama pentru a-i povesti ce s-a intamplat, iar Maia si-a dat seama de ce se intampla si s-a dus direct la politie pentru a depune plangere.

Cum trebuie sa ne protejam de astfel de escrocherii!

Pentru a nu deveni victima unor astfel de infractiuni, Politia Capitalei va recomanda sa adoptati o conduita preventiva si sa verificati autenticitatea celor ce va sunt comunicate in acest gen de situatii. Astfel, in cazul in care sunteti contactat de persoane ce se recomanda a fi cunoscuti insa nu va apeleaza de pe un numar stiut de dumneavoastra, verificati veridicitatea informatiilor prezentate prin apelarea acelei care s-a recomandat a fi. Totodata, nu comunicati telefonic informatii personale sau confidentiale, precum codul numeric personal, seria si numarul cartii de identitate, conturi bancare sau numere ale cardurilor detinute si nici nu dati curs invitatiei de a plati diferite sume de bani prin transferuri bancare sau de a cumpara cartele preplatite. Daca va regasiti intr-o astfel de situatie, apelati numarul unic de urgenta 112 sau prezentati-va la cea mai apropiata sectie de politie pentru comunicarea datelor si a numarului de telefon care v-a apelat.

Totul despre “metoda accidentul”

Acste tip de escrocheria a pornit anul trecut in mai, iar odata ce a luat amploare Politia Capitalei a intrat pe fir, iar multi dintre acesti escroci au ajuns dupa gratii. De asemenea, politistii bucuresteni au inceput si o campanie, denumita sugestiv “naivitatea te costa”, care avea ca obiectiv informarea cetatenilor. De asemenea, aceasta metoda nu este singura folosita de escroci. Mai sunt folosite si “metoda lozul”, cineva va suna si va spuen ca ati castigat unui loz si va cheama sa scoateti niste bani. Cei cu rude in strainatate sunt pacaliti cu un alt truc, escrocii spun ca cei de afara au trimis un pachet, air ca s ail ridicati trebuie sa platiti o anumita suma. O alta escrocherie este si “metoda cartelei telefonice”. Talharii care folosesc aceasta metoda risca de la sase luni la 12 ani de inchisoare. (Alex Saulea)(Sursa foto telegraph.co.uk)
 

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
LOVITURĂ pentru familia Mititelu: Juniorul, mutat la spitalul de NEBUNI! De ce au luat medicii decizia
LOVITURĂ pentru familia Mititelu: Juniorul, mutat la spitalul de NEBUNI! De ce au luat medicii...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă...
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort...
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina?
Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina?
Marilu, mesaj sfâșietor după despărțirea de Iustin: „Cât timp avem, de fapt..”
Marilu, mesaj sfâșietor după despărțirea de Iustin: „Cât timp avem, de fapt..”
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a exprimat tristețea în mediul online: „Sunt nervoasă și tristă și nefericită.”
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a...
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt anunţate ninsori şi vijelii
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol! Imaginile din interiorul vilei i-au uluit pe toți
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol!...
Frații Pavăl, proprietarii Dedeman, au dat o nouă lovitură în România. Investiția uriașă se află fix lângă un mare oraș al țării
Frații Pavăl, proprietarii Dedeman, au dat o nouă lovitură în România. Investiția uriașă se află...
Cinci zodii care pot face bani frumoși după Paște. Astrele se aliniază pentru ele
Cinci zodii care pot face bani frumoși după Paște. Astrele se aliniază pentru ele
Decizia finală privind pensiile românilor. Ciolacu a dat ordin: Din respect față de seniori
Decizia finală privind pensiile românilor. Ciolacu a dat ordin: Din respect față de seniori
Bomba anului în showbiz. Decizia luată de Alina Sorescu şi Alex Ciucu înainte de Paşte. Împăcarea, pecetluită cu flori!
Bomba anului în showbiz. Decizia luată de Alina Sorescu şi Alex Ciucu înainte de Paşte....
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Locaţiile din faimosul serial Bridgerton pe care le poţi vizita
Locaţiile din faimosul serial Bridgerton pe care le poţi vizita
S-a dat ORDIN de EVACUARE în România. Raed Arafat a decis chiar acum
S-a dat ORDIN de EVACUARE în România. Raed Arafat a decis chiar acum
Schimbare istorică în Sănătate. Ce opțiuni vor avea românii
Schimbare istorică în Sănătate. Ce opțiuni vor avea românii
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să...
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am pierdut?! E corect să iasă!”. Ce au filmat camerele
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
”Eu nu mai vorbesc cu ea, mă are la block” De ce l-a blocat Andreea Bălan pe Jador pe rețelele sociale
”Eu nu mai vorbesc cu ea, mă are la block” De ce l-a blocat Andreea...
Ghinion pentru Oana Radu într-unul dintre procesele cu fostul soț. Trebuie să-i dea bani lui Cătălin Dobrescu. Explicația instanței
Ghinion pentru Oana Radu într-unul dintre procesele cu fostul soț. Trebuie să-i dea bani lui...
Țeapa pe care au luat-o doi pensionari care și-au cumpărat o casă: “Am fost trași pe sfoară”
Țeapa pe care au luat-o doi pensionari care și-au cumpărat o casă: “Am fost trași...
Netflix va lansa serialul pe care milioane de oameni îl așteaptă de câțiva ani. Povestea va fi pe placul abonaților din România
Netflix va lansa serialul pe care milioane de oameni îl așteaptă de câțiva ani. Povestea...