Ministerul Educației a transmis ce modificare îi așteaptă pe elevi în anul școlar 2022-2023. Potrivit ultimelor date comunicate, cataloagele și carnetele vor fi schimbate în toate școlile din țară.
Ministerul Educației a transmis faptul că atât cataloagele, cât și carnetele, vor fi modificate începând cu data de 1 septembrie 2022. Modelele vor fi publicate ulterior pe site-ul oficial al ministerului. Toate instituțiile de învățământ preuniversitar trebuie să preia modelul publicat.
„Conform prevederilor art. 4 din Regulamentul privind regimul actelor de studii și al documentelor școlare gestionate de unitățile de învățământ preuniversitar (aprobat prin ordinul de ministru nr. 3.844/2016, cu modificările și completările ulterioare), Ministerul Educației aprobă anual modelul și conținutul documentelor școlare.
Întrucât catalogul este un document școlar, conform dispozițiilor art. 2 alin (1) lit. (b) din actul normativ precizat și raportat la prevederile capitolului III intitulat ,,Evaluarea copiilor/elevilor”, art. 109 din ordinul de ministru nr. 4.183/2022 pentru aprobarea Regulamentului-cadru de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar (în vigoare începând cu 1 septembrie 2022), potrivit căruia la fiecare disciplină de studiu/modul se încheie anual o singură medie, publicăm noile modele de cataloage aferente nivelurilor de învățământ din sistemul de învățământ preuniversitar”, a transmis Ministerul Educației. (CITEȘTE ȘI: Legea aşteptată de milioane de români! Cum vor fi afectaţi elevii de această decizie care va revoluţiona învăţământul românesc)
Anul școlar 2022-2023 va începe în data de 5 septembrie 2022 și se va termina pe data de 16 iunie 2023. Este prima dată în istoria școlii românești când elevii vor fi chemați atât de devreme în bănci.
Anul școlar nu va mai avea semetre, ci cinci module și cinci vacanțe, după cum este prevăzut în Monitorul Oficial. Propunerea a fost inițiată cu câteva luni în urmă de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. (CITEȘTE ȘI: O profesoară de limba română din Gorj venea cu un ciocan în geantă, la școală, și se credea Vlad Ţepeș reîncarnat)