Monica Anisie, despre măsurile în școli: „Copilul trebuie să învețe în orice situație. Avem în vedere trei scenarii pentru reluarea cursurilor”

Publicat: 21/07/2020 | 22:29
Monica Anisie, despre măsurile în școli: „Copilul trebuie să învețe în orice situație. Avem în vedere trei scenarii pentru reluarea cursurilor”

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat marți că ministerul are în vedere trei scenarii pentru reluarea cursurilor. Ea a mai precizat că decizia finală urmează să fie publicată după ce se consultă cu Ministerul Sănătății.

Monica Anisie a precizat marți la Digi24 că elevii vor reveni în școli atunci când se vor simți cu adevărat în siguranță.

„În spațiul public au fost menționate aceste scenarii. Avem în vedere să reluăm cursurile în mod clasic însă cu respectarea strictă a unor măsuri. Există un alt scenariu, hibrid, când unii vor fi în sala de clasă și ceilalți de acasă, urmând să facă o rotație în săptămânile următoare și în ultimul scenariu am prevăzut situația în care să învâțăm online, dar numai în cazul în care situația epidemiologică o va impune”, a declarat ministrul Educației.

Vor realiza un ghid pentru întoarcerea în clase

Monica Anisie a precizat că va fi realizat un ghid pentru întoarcerea în școli, în conformitate cu opiniile Ministerului Sănătății. Ea a punctate că deciziile vor fi luate cât mai repede cu putință.

„Nu știm când ne putem pronunța pe aceste scenarii, dar trebuie să facem acest lucru cât mai repede pentru a se putea pregăti și autoritățile locale”, a declarat ministrul.

Anisie susține că fiecare copil are dreptul la educație și că indiferent de scenariul pe care îl va stabili ministerul „copilul trebuie să învețe”.

„Cu siguranță fiecare copil trebuie să aibă dreptul la educație. Copilul trebuie să învețe în orice situație fie în spațiul școlii, fie de acasă. (…) Atunci când vor reveni la școală trebuie să se simtă toți în siguranță”, a mai declarat Monica Anisie.

Ministrul Educației dă asigurări că până în data de 10 septembrie în școli vor ajunge tabletele achiziționate de Guvern.