Muncitor de la asfaltări, spulberat de un șofer care a pierdut controlul volanului, în Valea Voievozilor, Dâmbovița

Autor: Maya Radu
Publicat: 05/06/2019 | 13:20

Încă un şofer a făcut ravagii pe o şosea din Dâmboviţa. Acesta a pierdut controlul volanului, a lovit cu maşina un muncitor care desfăşura lucrări de asfaltare, a rupt o ţeavă de gaze, a pus la pământ un gard şi s-a oprit cu maşina într-o curte. (VEZI ȘI: MICROBUZ CU CĂLĂTORI, IZBIT ÎN PLIN DE UN AUTOTURISM, LA PICIOR DE MUNTE, ÎN DÂMBOVIȚA)

Accidentul s-a petrecut în urmă cu puţin timp în localitatea dâmboviţeană Valea Voievozilor. Maşina scăpată de sub control a fost la un pas să-l omoare pe muncitorul aflat pe marginea carosabilului. Acesta a fost spulberat de vehicul, care a produs apoi pagube pe o proprietate privată, unde a distrus gardul şi o ţeavă de gaze.

Nu ar fi adaptat viteza la condițiile de drum

Victima a fost preluată de o ambulanţă şi transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte. Poliţia a deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă. Oamenii legii fac cercetări şi, din primele date, cauza producerii accidentului ar fi neadaptarea vitezei la condiţiile de drum.

Restricții de circulație din cauza lucrărilor

Potrivit INFOTRAFIC, În această perioadă se execută diferite tipuri de lucrări la suprafaţa carosabilă, atât timp cât vremea permite, motiv pentru care sunt impuse mai multe restricţii de circulaţie, astfel:

Pe DN7, tronsonul kilometric 152+250m – 152+550m, pe raza localității Dedulești, județul Argeș, se execută lucrări de consolidare asupra părţii carosabile, asigurarea scurgerii apei și refacerea parapetului. Din această cauză, circulația vehiculelor rutiere cu masă totală maximă admisă mai mare de 7,5 tone este restricționată până la finalizarea lucrărilor, zilnic, în intervalul orar 06:00-23:00. Ruta alternativă stabilită este: Pitești – DN65 – Slatina – DN65 – Salcia (județul Olt) – DJ677 – Arcești Cot (județul Olt) – DN64 – Drăgășani – DN64 – (intersecție DN64 cu DN67) – DN67 – (intersecție DN67 cu DN7).

În judeţul Mehedinţi, pe DN6 Drobeta Turnu Severin – Orșova, la poziţia kilometrică 362+664 (viaductul Valea lui Stan), se execută lucrări de asfaltare, pe ambele sensuri de mers, alternativ, traficul desfăşurându-se dirijat, prin intermediul indicatoarelor rutiere.

Iar în judeţul Vâlcea, pe DN7, se efectuează lucrări de înlocuire a dispozitivelor de acoperire a rosturilor de dilataţie la podul peste râul Sasca Mare, aflat la kilometrul 157+762 metri, în localitatea Milcoiu, precum şi reparaţii la dispozitivele de acoperire a rosturilor de dilataţie la podul peste râul Sâmnicu, kilometrul 165+767 metri, respectiv podul peste râul Sâmnicel, kilometrul 169+760 metri, din localitatea Blidari. Traficul este restricţionat pe câte un sens de circulaţie, desfăşurându-se prin indicatoarele rutiere montate la faţa locului.

Devieri pe rețeaua de autostrăzi

Sunt în vigoare şi două devieri de circulaţie pe reţeaua de autostrăzi, tot pentru executarea de lucrări de reparaţii, astfel:

Pe Autostrada A1 Bucureşti – Piteşti, la kilometrul 36, pe podul peste râul Argeş, în zona localităţii Căscioarele, judeţul Giurgiu, traficul este deviat de pe calea 2 (sensul de mers către Bucureşti) pe calea 1 (sensul către Piteşti), unde se desfăşoară dirijat, pe câte o bandă, în ambele sensuri. (CITEȘTE ȘI: GRAV ACCIDENT ÎN GIURGIU. TREI OAMENI AU MURIT PE LOC)

Iar pe Autostrada A2 Bucureşti – Constanţa, circulaţia rutieră este deviată de pe calea 1 (Bucureşti – Constanţa) pe calea 2 (Constanţa – Bucureşti), pe tronsonul kilometric 84 – 92, între localităţile Vlad Ţepeş şi Vâlcelele, judeţul Călăraşi, unde se desfăşoară pe câte o bandă pentru fiecare direcţie.

Citește și...