Niciun detinut din Romania nu a avut curajul asta! Ce a putut sa ceara Gigi Becali in fata instantei? O sa-ti stea mintea in loc

Publicat: 12/09/2014 | 11:40

Gigi Becali a fost adus, joi, la Judecatoria Medgidia, care a luat in discutie o solicitare depusa de acesta de a putea merge la munca si la biserica fara supraveghetor si de a avea telefon mobil.

Instanta a ramas in pronuntare.Potrivit avocatului lui Gigi Becali, Bogdan Vlad, omul de afaceri a solicitat sa poata merge la munca, la Academia „Gheorghe Hagi”, si la slujbele de la o biserica din afara unitatii de detentie fara insotitor, precum si sa poata avea telefon mobil.

gigi becali

„Domnul Becali a depus o contestatie in legatura cu unele drepturi ce ii sunt conferite prin lege si care deriva din regimul deschis de executare a pedepsei, respectiv dreptul de a se deplasa la munca in exteriorul penitenciarului, fara supraveghere, in mod individual, dreptul de a detine si folosi telefonul mobil si dreptul de a participa la activitati cu caracter religios, in mod individual, fara supraveghere, in afara penitenciarului. (…) La Sectia exterioara de la Valu lui Traian nu exista biserica si chiar daca ar exista, pentru cei care executa in regim deschis legea confera dreptul de a merge la slujbe in exteriorul penitenciarului”, a declarat Bogdan Vlad, care a precizat ca Gigi Becali merge la munca la Academia lui Gheorghe Hagi de la Ovidiu, dar insotit de un agent de paza, „desi se poate deplasa singur”.

gigi becali

Avocatul Bogdan Vlad a mai spus ca Becali a facut initial o solicitare in acest sens catre conducerea unitatii de detentie, care i-a fost insa respinsa, apoi a facut o plangere la judecatorul delegat din penitenciar, care a fost de asemenea respinsa, iar ulterior a depus o plangere in instanta.
Becali a declarat, joi, in fata magistratilor, ca Arhiepiscopia Tomisului poate sa-i puna la dispozitie o masina care duminica sa-l duca la slujbe si apoi sa il aduca inapoi la Penitenciatul Poarta Alba.

Judecatoria Medgidia a ramas in pronuntare, urmand sa ia o decizie saptamana viitoare.

CITESTE SI

Gigi Becali, umilit in ultimul hal in puscarie! Ce a putut sa ii faca un coleg de celula „Razboinicul Luminii”

Gigi Becali a ramas fara PALAT! Cine e cumparatorul SURPRIZA care vrea sa il transforme in restaurant de lux

Arhiepiscopia Tomisului ii pune la dispozitie o masina

Purtatorul de cuvant al Arhiepiscopiei Tomisului, Calin Gavrilas, a confirmat acest lucru, mentionand ca lui Becali i-a fost dat un acord de principiu, in functie de hotararea instantei.

gigi becali

„Dansul a formulat o cerere, prin avocati, ca, in cazul in care penitenciarul nu-i poate pune la dispozitie un mijloc de transport, Arhiepiscopia sa-i poata asigura o masina care sa-l transporte, duminica, la slujba la biserica si apoi sa-l duca inapoi la penitenciar. Solicitarea i-a fost aprobata de principiu, in functie de ce va decide instanta in cazul sau”, a precizat Calin Gavrilas.

Gigi Becali are de executat o pedeapsa de trei ani si jumatate de inchisoare, dupa ce a fost condamnat, in 20 mai 2013, la trei ani de inchisoare in dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apararii si a primit ulterior un spor de sase luni, dupa alte doua condamnari, in dosarul „Valiza” si in cel al sechestrarii celor care i-au furat masina.


Sursa: Mediafax

Citește și...