Nu mai e loc de impacare! Nicu Covaci e nemilos cu fostii colegi de trupa. Vezi de ce a fost in stare liderul Phoenix.

Publicat: 13/02/2014 | 00:32

Mai bine de 40 de ani s-au avut ca fratii, insa de ceva timp au ajuns la cutite. Nicu Covaci a ajuns aproape sa-si urasca fostii colegi de trupa si nici nu vrea sa mai auda de ei. Si-a dat afara chitaristul pentru un motiv de-a dreptul halucinant.

Cristi Gram a fost chitarist la Phoenix timp de 10 ani si in aceasta perioada a crezut neconditionat in Nicu Covaci. Chiar daca cei din jur au incercat sa ii explice anumite lucruri, cantaretul nu si-a pus nicio secunda problema de a pleca de langa liderul Phoenix. Asta pana de curand!

Dupa ce a „indraznit” sa ii ajute pe Mircea Baniciu, Ovidiu Lipan Tandarica si Josef Kappl cu cateva acorduri de chitara, Cristi a fost alungat fara mila din trupa careia i-a fost credincios atata timp. Nicu Covaci a luat foc cand a auzit ce a facut acesta si i-a intors spatele fara sa stea pe ganduri.

Cristi Gram este unul dintre cei mai buni chitaristi din tara foto: Facebook
Cristi Gram este unul dintre cei mai buni chitaristi din tara foto: Facebook

CITESTE SI

Interviu de senzatie cu Nicu Covaci! “Sa-i ia mama dracu! I-am batut pe Tandarica si Baniciu, am mancat cozonac cu hasis“

Au trecut sapte ani de cand s-au despartit, dar Mircea Baniciu nu poate ierta nici acum greselile lui Nicu Covaci

Cum a ajuns Nicu Covaci sa fie platit de nemti pentru ca a compus “Balada” lui Porumbescu si “Ciocarlia” lui George Enescu?

Cristi Gram, pe scena alaturi de Nicu Covaci, in vremurile lor bune foto: Facebook
Cristi Gram, pe scena alaturi de Nicu Covaci, in vremurile lor bune foto: Facebook

„Nu ma asteptam sa se intample asa ceva. Nu credeam ca gestul meu de a ajuta Pasarea Rock cu o partitura la chitara sa decida plecarea mea din Phoenix. Ioji m-a invitat sa cant cateva masuri la chitara si atat. Le-am dat imprimarea si le-am spus ca voi vorbi cu Nicu si daca el nu este de acord, sa nu imi puna numele pe disc. I-am spus simplu lui Nicu. Noi aveam planuri impreuna, urma sa imprim cu el, sa imi trimita niste materiale din Spania. I-am zis ca am fost la Ioji si ca am acceptat sa cant un solo de 16 masuri si atunci mi-a spus ca pot sa plec, ca nu mai avem ce discuta”, a marturisit Cristi Gram, pentru CANCAN.ro.

Cristi Gram, pe vremea cand canta alaturi de Phoenix foto: Facebook
Cristi Gram, pe vremea cand canta alaturi de Phoenix foto: Facebook

Chitaristul a fost cu atat mai ranit, cu cat Nicu Covaci a insistat sa ii explice teoria lui legata de componentii trupei Phoenix, una care nu arata decat faptul ca acesta nu pune prea mare pret pe nici unul dintre oamenii cu care lucreaza sau a lucrat de-a lungul timpului.

„Ioji m-a invitat mai demult sa cant cu el, dar i-am spus ca nu pot sa plec de langa Nicu ca sunt singurul care am ramas langa el. Am fost ultimul care a ramas langa el. Acum mi-a spus la telefon ca la Phoenix oricine poate fi inlocuit. Asta m-a durut cel mai tare, dupa zece ani in care am cantat in Phoenix. Am fost foarte trist dupa ce am inchis telefonul”, ne-a spus Cristi, inca afectat de cele intamplate.

Va canta cu Pasarea Rock

Atunci cand au aflat de reactia lui Nicu Covaci si de faptul ca acesta l-a izgonit din trupa pe Cristi, membrii Pasarii Rock l-au primit imediat in „familia” lor. Mircea Baniciu, Ovidiu Lipan Tandarica, Josef Kappl, Teo Boar si Vlady Cnejevici i-au propus lui Cristi Gram sa cante pe mai departe alaturi de ei, lucru care nu a putut decat sa il bucure pe fostul chitarist de la Phoenix.

„Nu credeam ca gestul meu de a ajuta Pasarea Rock cu o partitura la chitara sa decida plecarea mea din Phoenix. Am spus ca nu pot sa plec de langa Nicu ca sunt singurul care am ramas langa el. Am fost ultimul care a ramas langa el. Acum mi-a spus la telefon ca la Phoenix oricine poate fi inlocuit”. Cristi Gram

Aiana Dinu

Citește și...