Nu va mai feriti de magarus! Eugen Cristea vorbeste despre cele mai teribile momente din emisiunea care ne-a marcat copilaria!

Publicat: 23/01/2014 | 00:07

Actorul Eugen Cristea, cel care a fost sarea si piperul unuia dintre cele mai celebre show-uri de televiziune care ne-au bucurat copilaria in urma cu mai bine de 15 ani, a scos de la naftalina cele mai bine pastrate secrete de-atunci.

Despre Eugen Cristea nu poti sa vorbesti in clisee, ca e mare actor, mare cantaret sau compozitor, mai ales dupa ce il asculti cu cata efervescenta iti spune nu doar despre lucrurile pe care stie sa le faca cel mai bine, si l-au facut celebru, dar mai ales de “handicapurile” societatii.

Eugen Cristea lucreaza in prezent la proiecte de teatru independente
Eugen Cristea lucreaza in prezent la proiecte de teatru independente

L-am gasit in plina forta, sufocat de proiecte independente pentru care lupta sa le puna in scena de ani. Fruntea i s-a mai descretit insa cand subiectul discutiei a devenit una dintre cele mai mari iubiri ale carierei sale. Show-ul care a facut fericite multe generatii, imediat dupa ’90: “Feriti-va de magarus!”.

Povesteste cu bucurie despre cele mai frumoase amintiri din cariera sa
Povesteste cu bucurie despre cele mai frumoase amintiri din cariera sa

“A fost un proiect serios, pe care l-am intrerupt in ‘99. Se fac 15 ani! Mi se pare sensational ca lumea sa te intrebe si dupa 15 ani de cand nu se mai difuzeaza”. Cand ajungi la o varsta si privesti retrospectiv, si-ti dai seama ca prin mana ta au trecut niste copii pe care tu i-ai lansat… si-ti aduc aminte doar atat: Andrelele! Si Andreea Antonescu si Andreea Balan. Simona Nae, una dintre cele mai bune voci de la Opereta. Am vazut-o in Romeo si Julieta si am zis ca nu se poate! A mai fost Alina Sorescu, Fuego, Marian Stere. Copiii aia au debutat acolo.

Cea mai mare problema, asta ca o paranteza… vedeti, erau inceputurile in 1990, deci cea mai mare problema era reprezentata de bunici. In clipa in care prin ‘95-‘96 au inceput sa–mi vina cu fetitele de 4-5 ani rujate si cu manichiura am zis OUT! (n.r. afara!)! A doua zi venisera toata curatate. De unde vine asta? Tot din respect, din respectul fata de public, ca nu putem crea niste panarame..”, marturiseste putin acid, dar plin de umor, Eugen Cristea.

L-a scos pe ADEVARATUL magarus din dulap!

Ca sa ne convinga cat de legat emotional este si acum emisiunea care l-a facut poate sa straluceasca mai mult ca oricand, Eugen Cristea a scos (dupa 15 ani!), celebrul magarus mov, dintr-un dulap vechi din garsoniera sa, care-l face sa tresara cand il priveste chiar si el, daramite noi, cei care l-am admirat doar pe televizoarele alb-negru.

Eugen Cristea a scos de la naftalina magarusul care a facut istorie in televiziune

A facut multi copii sa rada si recunoaste ca si sufletul lui este de copil, dar niciodata nu si-a dorit copii. Poate pentru unii suna ciudat, dar pentru Eugen Cristea pare atat de natural, incat explica tuturor curiosilor, cu zambetul pe buze, care a fost adevaratul motiv.

Eugen Cristea a scos de la naftalina magarusul care a facut istorie in televiziune
Eugen Cristea a scos de la naftalina magarusul care a facut istorie in televiziune

“Nu mi-am dorit copii. Stiam ca vine intrebarea asta. A fost o chestie foarte ciudata. Dar probabil s-a aplicat dictonul acela: cine are sa-i traiasca, cine nu, sa nu-si doreasca! Ne gandeam: daca aveam si noi copii si nu aveau grija de noi, si ne lasau pe drumuri? Doar vedeti cate se intampla””, marturiseste actorul.

Unica mea salvare este familia!

Eugen Cristea rememoreaza amintirile de aur din perioada in care impartea scena cu alte nume grele ale generatiei sale, si vorbeste despre o concurenta loiala. Fapt ce nu se mai intampla in acest moment.

Desi i-a iubit, Eugen Cristea a recunoscut ca nu si-a dorit copiii
Desi i-a iubit, Eugen Cristea a recunoscut ca nu si-a dorit copiii

“In fondul meu, in ciuda faptului ca sunt actor de comedie, eu sunt dominat asemenea marilor clovni, de foarte multa tristete!” Unica mea salvare este cel putin in ultimii ani, numai si numai familia. Eu nu pot sa ma bat, sau sa incerc sa colaborez cu niste jogodii de organizatori de spectacole. Care sunt niste jigodii. Am o jiogidie care anul trecut ne-a lasat la Oradea si a fugit cu banii. Norocul meu a fost ca mai aveam bani la mine pentru benzina, sa ne intoarcem. Aceste jigodii nu fac altceva decat sa scoata niste bilete, sa-si puna palma-n fund si nu-i mai interseaza nimic”, spune actorul.

Actorul este dezamagit de cativa dintre colegii sai de breasla care incearca sa-i puna piedici
Actorul este dezamagit de cativa dintre colegii sai de breasla care incearca sa-i puna piedici

Eugen Cristea a taiat toate continentele, insa niciodata nu si-a propus sa plece defintiiv din Romania. Stie ca este un personaj “incomod” si si-a propus sa ramana ca sa-i “incurce” pe cei care vor sa-i puna piedici.

(M.A.)