O angajata a Prefecturii Buzau, care fusese audiata de DNA Ploiesti, a fost gasita spanzurata: „Sunt in stare de soc”

Publicat: 24/11/2014 | 19:04
O angajata a Prefecturii Buzau, care fusese audiata de DNA Ploiesti, a fost gasita spanzurata: „Sunt in stare de soc”

Şefa grupului de lucru al comisiei pentru reconstituirea dreptului de proprietate din Prefectura Buzău, Luminiţa Ionescu, a fost găsită spânzurată luni.

Din primele informaţii, Luminiţa Ionescu, în vârstă de 57 de ani, ar fi coordonat, în vremea în care Paul Beganu era prefect de Buzău, grupul de lucru al comisiei pentru reconstituirea dreptului de proprietate, în aceeaşi funcţie fiind şi înainte de a se sinucide, potrivit Mediafax.

Femeia a fost găsită spânzurată luni dimineaţă, în curtea casei sale, unde locuia împreună cu mama sa. O femeie a sunat la 112, iar poliţiştii care au ajuns la faţa locului au constatat că pe corpul femeii nu sunt urme de violenţă, în afara celor lăsate de frânghie.

Potrivit unor surse din cadrul instituţiei, femeia ar fi fost chemată, în urmă cu câteva săptămâni, la DNA Ploieşti, pentru a fi audiată, însă la acest moment nu se cunoaşte calitatea în care a fost solicitată să dea explicaţii procurorilor, cel mai probabil, fiind vorba despre cazul retrocedării ilegale a peste 5.000 de hectare de pădure în localitatea Gura Teghii.

Întrebată, în urmă cu câteva zile, dacă angajaţi ai Prefecturii Buzău au fost chemaţi la DNA Ploieşti în cazul fostului prefect Paul Beganu, Maria Buleandră, prefect de Buzău, a declarat că un angajat a fost la audieri, însă a refuzat să-i dezvăluie numele, funcţia şi calitatea în care a fost chemat la DNA.

Luni, prefectul de Buzău, Maria Buleandră, a declarat că, într-adevăr, femeia fusese chemată la audieri la DNA.

„Sunt în stare de şoc, era şefa colectivului de lucru de pe lângă Comisia judeţeană (n.r. – Comisia judeţeană pentru reconstituirea dreptului de proprietate), un om de calitate, nu o pot descrie în cuvinte, toată Prefectura ne bazam pe ea, nu-mi vine să cred, nu ştiu de ce a făcut asta. De două zile era foarte stresată, avea mama bolnavă şi în vârstă şi o fată studentă la Bucureşti, în rest nu avea pe nimeni. Vineri, mi-a spus că e foarte stresată, că simte un nod în gât. I-am zis că toţi suntem stresaţi oriunde am lucra, am încercat s-o încurajez. Era inginer agronom şi lucra în Prefectură din ’91, şi angajată pe post de consilier în cadrul instituţiei”, a declarat, luni, prefectul Maria Buleandră, potrivit Mediafax.

Ea a adăugat că, recent, a stat de vorbă cu femeia, dar că aceasta i-a dat asigurări că nu are nicio implicare în dosarul retrocedării ilegale a peste 5.000 de hectare de pădure la Gura Teghii.

G.C.