(P) 5 semne că un studio de videochat nu e aşa cum crezi

Publicat: 04/01/2018 | 11:30
(P) 5 semne că un studio de videochat nu e aşa cum crezi

Poate fi foarte tentant să lucrezi în videochat. Studiouri multe, oferte la fel de multe şi şanse de câştiguri uriaşe, corect? Ei bine, situaţia nu stă chiar aşa. În fapt, există doar câteva studiouri la nivel de ţară în care tânăra angajată are siguranţa că poate lucra liniştită, că va fi respectată, că toate promisiunile iniţiale sunt respectate şi că a ajuns într-un loc unde va putea lucra o perioadă îndelungată de timp, progresând constant.

Din nefericire, mare parte din studiourile de videochat oferă exact opusul celor promise. Plăţile sunt întârziate, taxele la stat nu sunt plătite, atmosfera la muncă este foarte tensionată tot timpul şi penalizările „taie” din câştigurile lunare. Sub unele pretexte, modelele ajung chiar în situaţia de a nu mai primi nici un ban: site-urile nu au plătit, s-au adunat prea multe penalizări pentru diverse reguli încălcate sau clasica scuză „Urmează să primeşti banii în curând”.

O privire „din culise” ne-a fost oferită de managerii Ritzy Studio din Bucureşti – www.ritzy.ro.

Vizita la acest studio ne-a lămurit asupra semnalelor care indică modelului angajat faptul că nu a ajuns unde trebuie.

„Cunoaştem domeniul extrem de bine, dar cunoaştem piaţa din România şi mai bine. Înainte de a deschide primul studio sub brand-ul „Ritzy Studios” am analizat atent problemele cu care se confruntă un model, care sunt minusurile altor studiouri şi cum putem crea astfel un studio minunat, o atmosferă plăcută, o echipă unită. Modelele trebuie să vină cu plăcere la studio, să câştige bani tot mai mulţi şi să rămână în aceeaşi formulă cât mai mult timp posibil, formând echipa Ritzy sau, mai bine spus, familia Ritzy.”, ne spune chiar unul dintre managerii studioului.

Te-ai hotărât să te angajezi în videochat?

Iată care sunt cele 5 indicii că studioul ales nu e tocmai ceea ce speri

1. Nu există o adresă exactă a studioului. Acesta este primul semn care ar trebui să îţi ridice o serie de întrebări. Activitatea propriu-zisă în cazul acestor studiouri se desfăşoară de obicei în locuri ascunse, fără să atragă atenţia, adesea în apartamente sau vile situate pe străduţe lăturalnice.

2. Decorul este minimalist. Nu este vorba despre un minimalism elegant şi caracterizat de lux. Vei observa doar o canapea, câteva perne aruncate, draperii în spate şi cam atât. Dacă şi calculatoarele funcţionează doar binecuvântate în prealabil şi nu găseşti pe nimeni prin preajmă care să te ajute la nevoie, e clar că nu ai ajuns unde trebuie.

3. Camerele de tip cutie. Dacă nu ştii despre ce e vorba, cu atât mai bine. Sunt acele camere în care încape doar un pat / o canapea şi uşa abia se poate deschide. Sunt multe la număr, într-un spaţiu mult prea mic. Ţi se spune însă că ai spaţiu suficient şi că „poţi să faci bani dacă vrei”. Dacă nu faci, e tot vina ta. Se consideră că nu vrei să faci bani, nu că nu ai condiţii. Mai bine nu!

4. Personal lipsă ori mai lipsit de experienţă decât modelele. Suport tehnic? Admin? Trainer? Nu există – semn rău. De psiholog nici nu poate fi vorba, ca se merge pe premisa ca nimeni nu are voie să aibă probleme, perioade mai proaste sau zile în care pare că nimic nu merge. Trebuie să înveţi singură, să te motivezi singură, să îţi oferi singură suportul tehnic. Dacă îţi sună cunoscut, nu ai ajuns unde trebuie.

5. Anunţuri de angajare fără fotografii, cu detalii puţine dar care promit mai multe detalii în privat. Practic, e mult mai usor sa te confrunţi 1 vs 1 cu cea care vede anunţul şi vine la interviu, decât cu toţi cei care îl vizualizează. Nu e un semn bun, denotă că e ceva neplăcut la mijloc.

Asemenea detalii ar trebui să facă orice viitor model să se gândească de două ori înainte de a alege un anume studio.

Transparenţa de care au dat dovadă cei de la Ritzy Studios are exact scopul de a sublinia că nu toate ofertele sunt ceea ce par. Contează foarte mult condiţiile oferite modelelor, sprijinul de care acestea au parte, experienţa personalului şi faptul că o pot dovedi. În cadrul studioului vizitat se pare că aceste lucruri sunt respectate, iar detaliile oferite sunt un semn bun al colaborării transparente, care ajută orice model să ia o decizie înţeleaptă.

La Ritzy Studio am găsit oameni deschişi, dispuşi să facă pe oricine să înţeleagă ce presupune jobul de model de videochat la un studio care se respectă. Este vorba despre condiţiile oferite modelelor – de la camere amenajate luxos şi elegant până la zone de machiaj şi de relaxare, despre echipamentele de ultimă generaţie pentru desfăşurarea activităţii – computere şi camere video performante, dar mai ales despre sprijinul oferit celor care aleg această cale pentru a putea creşte tot mai mult, pentru a deveni modele de succes în videochat.

Daca doresti sa faci parte din echipa Ritzy ne poti contacta la numarul: 0749 374 899, sau la adresa de facebook : https://www.facebook.com/ritzystudios/.

Citește și...