Parcul Cismigiu devine „Piata Statelor Membre UE”! Uite ce evenimente au loc, in acest weekend, in Capitala!

Publicat: 10/05/2014 | 19:04
Parcul Cismigiu devine „Piata Statelor Membre UE”! Uite ce evenimente au loc, in acest weekend, in Capitala!

Cu ocazia Zilei Europei, sarbatorita pe 9 Mai, Primaria Capitalei a organizat o serie de evenimente care se vor intinde pe toata durata acestui weekend.

In cadrul festivalului Muzicilor de Fanfara, au defilat pe bulevardele Capitalei, alaturi de fanfarele Armatei, Jandarmeriei, ISUMB si Fortelor Navale Romane, 20 de fanfare din 12 tari precum Spania, Olanda, Franta, Italia, Malta, Bulgaria, Polonia, Croatia, Elvetia, Marea Britanie, Turcia si Romania.

Festivalul Muzicilor de Fanfara

In Piata Constitutiei, a fost prezent si primarul Capitalei, Sorin Oprescu. „Sunt mandru ca atat de multi bucuresteni au raspuns invitatiei noastre de a fi prezenti aici, unde peste 800 de artisti din 12 tari, membre ale Uniunii Europene, au sustinut spectacole de fanfara, in premiera in Capitala Romaniei. Cred ca putem spune, fara modestie, ca este cel mai mare Festival de acest gen din Romania, similar celor din marile capitale europene, iar eu imi doresc din tot sufletul ca astfel de evenimente, de inalta tinuta, sa devina o traditie pentru Bucuresti, pentru ca transmit un mesaj de unitate si solidaritate.”, a declarat edilul Capitalei, cu aceasta ocazie.

____

CITESTE SI:

Peste 800 de artisti din 12 tari vor sustine spectacole de fanfara, in premiera, in Bucuresti

100 de kilometri de piste pentru biciclisti, in Capitala! Se vor acoperi axele Nord – Sud si Est – Vest

______

Parcul Cismigiu – Piata Statelor Membre UE

Festivalul Muzicilor de Fanfara a fost organizat de Primaria Capitalei cu ocazia Zilei Europei, care se sarbatoreste in fiecare an, pe data de 9 Mai. Evenimentele vor continua pe toata durata acestui weekend.

Festivalul Muzicilor de Fanfara

Astfel, duminica, 11 mai, Parcul Cismigiu se va transforma, pentru o zi, in Piata Statelor Membre UE. Primaria Municipiului Bucuresti in parteneriat cu Centrul Infoeuropa din cadrul MAE organizeaza un targ al statelor membre UE si un program artistic traditional, intre orele 10.30 – 18.00.

Program:

10.30 Deschidere pentru publicul larg

11.00 – 11.30 Deschiderea oficială

11.30 – 12.00 Moment artistic (România) – Muzica şi dansuri tradiţionale din zonele Teleorman, Moldova şi Oltenia

12.00 – 12.20 Moment artistic (Irlanda) – Dansuri tradiţionale – IRISH WAY

12.20 – 13.20 Moment artistic (Italia) – Dansuri tradiţionale, recital Antonio Furnari împreună cu ansamblul Mandi Pana

13.20 – 14.00 Moment artistic (Irlanda) – Muzica şi dansuri tradiţionale ansamblul STEYsha şi muzica live în interpretarea trupei The Sortde Session

Festivalul Muzicilor de Fanfara

14.00 –15.00 Moment artistic (Grecia) – Muzică şi dansuri tradiţionale Ansamblul KYMATA (Program din Creta) şi Apollon Band & Ansamblul KYMATA (Program de taverna)

15.00 – 15.30 Moment artistic (România) – Muzica şi dansuri tradiţionale din Muntenia, Moldova şi Făgăraş

15.30 – 16.30 Moment artistic (Grecia) – Muzică şi dansuri tradiţionale Ansamblul ORFEAS (Program din partea de nord a Greciei) şi Apollon Band & Ansamblul KYMATA (Program de taverna)

16.30 – 17.00 Moment artistic (România) – Muzica şi dansuri tradiţionale din zonele Maramureş şi Dobrogea

17.00 – 18.00 Moment artistic (Grecia) – Muzică şi dansuri tradiţionale Ansamblul KYMATA (Program din Creta) şi Apollon Band & Ansamblul KYMATA (Program de taverna)

18.00 – 18.30 Moment artistic (România) – Muzica şi dansuri tradiţionale din zonele Moldova şi Dobrogea

Festivalul Muzicilor de Fanfara

Pe tot parcursul zilei, 24 de tari vor avea spatii dedicate unde vizitatorii se vor putea informa asupra obiceiurilor, activitatilor si ofertelor turistice pe care acestea le vor prezenta. De asemenea, se vor putea urmari programe artistice specifice fiecarui stat in parte. Statele ale caror reprezentanti vor fi prezenti in Parcul Cismigiu sunt: Belgia, Bulgaria, Croatia, Cipru, Cehia, Estonia, Finlanda, Franta, Germania, Grecia, Ungaria, Irlanda, Italia, Lituania, Luxemburg, Malta, Marea Britanie, Olanda, Polonia, Romania, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Biroul de Informare al Parlamentului European si Reprezentanta Comisiei Europene in Romania.

R.O.
 

Citește și...