Pateul vegetal este unul dintre cele mai consumate produse în această perioadă, ținând cont de faptul că foarte mulți români țin Postul Crăciunului. Totuși, specialiștii au avertizat că este periculos. Unele ingrediente pot dăuna organismului, potrivit CSID.ro.
Multe dintre pateurile vegetale au etichete atrăgătoare, care promit că este „fără colesterol”, „natural” sau „100% vegetal”. Ei bine, unele dintre ele sunt produse ultra-procesate, iar producătorii folosesc în compoziție uleiuri rafinate, cum ar fi uleiul de palmier sau cel de floarea-soarelui industrializat.
Pe lângă grăsimile menționate mai sus, care sunt mai greu de metabolizat și pot favoriza procese inflamatorii atunci când sunt consumate în exces, în compoziția multor pateuri vegetale se regăsesc numeroși aditivi, precum emulgatori, agenți de îngroșare, coloranți și conservanți. Totodată, unele conțin soia procesată, amidonuri modificate și condimente sintetice, care pot provoca:
Specialiștii au transmis și alte avertismente serioase cu privire la pateurile vegetale. Citește continuarea pe CSID.ro.