Polițiștii olteni care au oprit un șofer de 16 ani beat, puși să repare Loganul avariat la intervenție

Publicat: 16/10/2019 | 13:45

Caz incredibil la IPJ Olt. Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Bobicești și cei din localitatea Oboga, care au urmărit și oprit, zilele trecute, un autoturism condus de un minor beat au intrat în vizorul șefilor, potrivit sindicaliștilor Europol. Aceștia susțin că agenților li s-au cerut explicații și ar fi fost puși să repare autospeciala poliției, avariată în acțiune. (VEZI AICI: URMĂRIRE CA-N FILME ÎN OLT! ȘOFERUL AVEA 16 ANI ȘI ERA SUB INFLUENȚA BĂUTURILOR ALCOOLICE)

„Zilele trecute, doi polițiști din cadrul IPJ Olt, știți voi, din aceia care iau salariu degeaba și care sunt pe-o «mână» cu clanurile, au îndrăznit să pornească în urmărirea unui autoturism care circula haotic, avea viteză mare și a fost la un pas să ia niște pietoni pe capotă și să lovească alte autoturisme care circulau regulamentar.

După cum era de așteptat, la vederea echipajului de poliție, conducătorul autoturismului a mărit viteza în încercarea de a scăpa. După aproximativ 15 km de urmărire prin trafic, cu celebrul Logan de 1.4 benzină, ediție 2006, șoferul autoturismului a încercat să evite blocajul de pe carosabil, care era amplasat de colegii veniți în sprijin, însă a fost acroșat în lateral spate și scos de pe drum de cei doi polițiști care îl urmăreau”, amintesc reprezentanții Europol, pe pagina de socializare.

„Au început să pună presiune pe cei doi polițiști amenințându-i…”

Aceștia susțin că, acum, cei doi polițiști ar fi amenințați de șefii lor cu cercetarea disciplinară dacă nu vor repara Loganul avariat în intervenție.

„Din autoturism au încercat să fugă trei persoane, însă nu au avut nicio șansă pentru că polițiștii i-au imobilizat imediat. Șoferul autoturismului, în vârstă de 16 ani, care evident că nu deținea permis de conducere, avea o concentrație alcoolică în sânge de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat și i-a fost încredințată mașina tocmai de proprietar, care se afla și el printre cei doi pasageri. (NU RATA: ȘEF DIN POLIȚIA OLT, FILMAT ÎNTR-UN HIPERMARKET ÎN TIMP CE… IMAGINILE SUNT DE NECREZUT)

Cu toate acestea, deși prin acțiunea lor ireproșabilă, au prins și scos din trafic un real pericol pentru toți ceilalți participanți la trafic, șefii celor doi polițiști au început să analizeze ei, secundă cu secundă, dacă au acționat corect. Mai mult, au început să pună presiune pe cei doi polițiști amenințându-i cu cercetarea disciplinară și administrativă dacă nu vor repara Loganul”, continuă reprezentanții Europol.

„Din păcate, cei care ne conduc nu au simțul realității”

Sindicaliștii precizează că sunt alături de colegii lor în cazul în care vor fi găsiți vinovați pentru avariile mașinii de poliție.

„Și, în aceste condiții, când îți riști viața pentru a o proteja pe a altora, când accepți să mergi cu o autospecială de 13 ani prin podeaua căreia vezi asfaltul, când îți îndeplinești atribuțiile de serviciu și prinzi infractori, cum să vină niște idioți, frustrați că ei sunt polițiști doar cu numele, și prin calitatea de «șef», să încerce să intimideze și să descurajeze?!

Din cauza unor șefi ca și cei de la Olt, avem polițiști care sunt timorați, descumpăniți și care ajung să nu mai intervină ferm în situațiile în care sunt solicitați, de frică să nu vină șeful să le spună el că trebuia să procedeze altfel. Asemenea exemple sunt în fiecare județ, pentru că, din păcate, cei care ne conduc nu au simțul realității și nu știu ce înseamnă să lucrezi sub presiune și să fii nevoit să iei decizii în câteva secunde.

Îi felicităm pe cei doi protagoniști, agent principal Florea Mihai şi agent principal Stanică Eugen, pentru profesionalismul și curajul de care au dat dovadă, alături de agent Barbu Alexandru, agent Mitricioiu Adela şi agent Șerban Claudiu, care au venit în sprijinul lor pentru blocarea autoturismului urmărit. De asemenea, le transmitem că vom fi alături de ei în situația în care vreun șef îndrăznește să îi  găsească vinovați în urma cercetării administrative pentru avariile autospecialei”, au mai postat sindicaliştii de la Europol pe pagina de socializare. (CITEȘTE AICI: UN POLIŢIST DIN OLT ÎI CERE PREFERICITULUI DANIEL SĂ-ŞI DONEZE SALARIUL. MOTIVUL SĂU E IMPRESIONANT)

Citește și...