Polițistul-pedofil, condamnat la închisoare! Câți ani riscă să stea după gratii

Publicat: 16/07/2020 | 17:22
Polițistul-pedofil, condamnat la închisoare! Câți ani riscă să stea după gratii

Polițistul-pedofil a fost condamnat la închisoare, în primă instanță, acum două zile. Iată câți ani au decis judecătorii că ar trebui să rămână după gratii.

Arestat la începutul anului 2018, după ce ar fi agresat sexual doi copii într-un lift din Capitală, fostul polițist Eugen Stan a fost condamnat, de judecatoria Sectorului 6, la 19 ani de închisoare. Decizia nu este una definitivă.

Bărbatul este acuzat de săvârșirea a 18 infracțiuni de agresiune sexuală, iar printre victimele sale se află și minori. 

Conform rechizitoriului, între 2 noiembrie 2009 și 5 ianuarie 2018, Stan a agresat sexual 18 persoane, cu vârste între 5 și 38 de ani, în diferite locuri din București. 

Procurorii au ajuns la concluzia că fostul polițist viza urmărirea victimelor în drumul lor către casă, iar modul de operare presupunea să le abuzeze în scara blocului sau în lift.

Fostul poliţist a fost prins în 2018, după ce a agresat doi frați, o fetiță în vârstă de cinci ani și pe fratele ei de 9 ani, în liftul blocului în care locuiau. În declarațiile din dosar, el a spus că s-a învoit de la muncă în acea zi pentru a-și rezolva niște probleme personale. 

Eugen Stan a recunoscut parțial faptele

Eugen Stan își recunoaşte, parțial, faptele: „M-am uitat la fetiţă şi mi s-a părut că este simpatică, motiv pentru care m-am aplecat la nivelul ei, am întrebat-o dacă merge la şcoală sau la grădiniţă iar ea mi-a răspuns că merge la grădiniţă. Am început să o pup părinteşte pe frunte şi pe obraji pe fetiţă, după care l-am pupat şi pe băieţel pe obraz”.

Rechizitoriul mai arată că, inițial, Stan a declarat că este posibil că „din greșeală” să o fi pupat pe gură pe fetița de 5 ani. Mama celor doi minori a declarat că și acum copii sunt afectați, chiar dacă au trecut opt luni de la abuz.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea