Gestul incredibil al unei polițiste din Ploiești! A fost trimisă în judecată pentru că și-a spionat familia

Autor: Anna Caba
Publicat: 07/07/2020 | 23:15
Gestul incredibil al unei polițiste din Ploiești! A fost trimisă în judecată pentru că și-a spionat familia

Carierea unei polițiste din Ploiești s-a sfârșit prematur. Femeia a fost trimisă în judecată de către procurorii DIICOT după ce a accesat ilegal, în repetate rânduri, sistemul informatic pentru a afla date personale despre membrii familiei sale.

Deși acuzațiile sunt grave, femeia susține că nu a făcut aceste lucruri cu intenție, ci a fost mai degrabă o greșeală și o neatenție. Însă procurorii sunt de altă părere. Femeia a lucrat ca agent de poliţie în cadrul Secţiei 4 din Ploieşti și a accesat ani la rând baza de date a Poliţiei (DEPABD), cu scopul de a căuta informaţii personale despre soţia şi socrii fratelui său.

Atunci când a fost confruntată femeie a declarat că a accesat baza de date pentru a obține informații puerile, pentru a afla ziua de naștere a rudelor fratelui său, că să poată să le transmită mesaje de „La mulți ani”. (CITEȘTE ȘI: DOVEZI MIȘCĂTOARE DE UMANITATE! CE A FĂCUT O POLIȚISTĂ DIN BÂRNOVA PENTRU UN BĂTRÂN NEAJUTORAT)

A încălcat legea de 38 de ori

Se pare că femeia a accesat ilegal datele rudelor fratelui său de 38 de ori, din 2013 până în 2017. De fiecare dată cu același scop, pentru a le afla zilele de naștere. Dosarul său se află acum pe rolul secţiei penale a Tribunalului Prahova, iar în data de 8 iulie instanţa urmează să pronunţe sentinţa. (VEZI ȘI: CUM A REUȘIT DIANA MAFTEI, O POLIȚISTĂ DIN IAȘI, SĂ SALVEZE DE LA MOARTE UN ADOLESCENT CARE DORISE SĂ SE SINUCIDĂ)

„Acţiunile sale de interogare a bazei de date vizând datele cu caracter personal ale persoanei vătămate au mai fost motivate şi prin faptul că dorea să verifice ziua de naştere a acesteia pentru a transmite urări, precum şi pe fondul unor vizite pe care urma să i le facă la domiciliu, necunoscând adresa exactă, care îi era necesară comunicării prestatorilor de servicii de taximetrie (…) Necesitatea obţinerii adresei complete o justifică prin faptul că trebuia să ajungă urgent la domiciliul fratelui şi cumnatei (…) Iniţial, a încercat să obţină informaţia legată de adresă prin contactarea telefonică a fratelui şi cumnatei, însă aceştia nu au răspuns apelurilor”, se arată în rechizitoriu, potrivit adevarul.ro.