Preotul Nicolae Brinzea are patru case, paduri, terenuri si conduce Lexus si Audi Q7. Mediatorul Romaniei la Vatican, mai bogat decat papa!

Publicat: 13/06/2012 | 00:00
Preotul Nicolae Brinzea are patru case, paduri, terenuri si conduce Lexus si Audi Q7. Mediatorul Romaniei la Vatican, mai bogat decat papa!
Nicolae Brinzea, unul dintre cei mai bogati preoti din Arges, a fost desemnat sa ii reprezinte in relatia cu Vaticanul pe credinciosii romani de diferite confesiuni. Fost vicar al Arhiepiscopiei Argesului si Muscelului, el se poate mandri cu un parc auto de invidiat, cu hectare intregi de padure sau cu cele patru case detinute in Arges si in Capitala.

Preotul a mai ocupat in trecut functia de ministru secretar de stat in Ministerul Culturii, iar slujba primita de curand este una dintre cele mai importante din intreaga sa cariera. Este vorba despre functia de mediator intre comunitatile confesionale romanesti si relatia cu Vaticanul. El spune ca este unul dintre oamenii Bisericii care cunoaste cel mai bine care sunt realitatile din zona confesionala, data fiind si fosta sa pozitie de vicar al Arhiepiscopiei Argesului. „Voi fi un mediator interreligios, ca sa zic asa. Romanii din anumite zone, cum ar fi Balcanii, nu sunt foarte bine reprezentati in fata Sfantului Scaun. Ma voi ocupa in special de dialogul cu Vaticanul”, a declarat Nicolae Brinzea. El ocupa si functia de presedinte al Senatului Universitatii de stat din Pitesti, unde si sotia sa activa ca asistent universitar. Cei doi au agonisit o multime de bunuri de-a lungul vremii. Potrivit declaratiei de avere, Nicolae Brinzea este posesorul unui impresionant parc auto, in care figureaza un Lexus si un Audi Q7, iar sotia sa, Georgeta, este proprietara unei gradinite in orasul Topoloveni. Cei doi mai detin un teren intravilan de noua hectare, o casa, o suprafata de padure de opt hectare in Dobresti, un apartament in Bucuresti si o casa si un apartament in Pitesti. Sotii Brinzea au venituri atat din salarii, precum si din exploatarea padurii.

Citește și...