Preotul parohiei Hășmaș (Arad) a fost găsit împușcat în cap

Autor: Alin Terente
Publicat: 16/05/2018 | 12:46

Preotul parohiei Hășmaș din județul Arad, Ioan Cucu Pelea, a fost găsit, miercuri, fără suflare, împușcat în cap, într-o pescărie pe care o deținea în satul Comănești. (Află aici cum poți câștiga și tu de acasă chiar și 10.000 de euro lunar)

UPDATE 17.45

Preotul Pelea Cucu avea 54 de ani. Era căsătorit și avea un băiat. Părintele a fost găsit de către soția sa, miercuri dimineață. Era împușcat în cap, în interiorul împrejmuiriii care delimitează pescăria familiei, din comuna Hășmaș.

„- Foarte bun, că eu am lucrat cu el aici. De 15 ani sunt cu el aici.

– Avea o relație bună cu comunitatea?

– Foarte bună, cu toată lumea.

– Ce a fost, un accident?

– Nu știu… când am auzit am rămas șocat cu totul. Eu de 15 ani lucrez cu el, dar a fost că un tată pentru mine”, spune unul dintre săteni.

„E băiatul fratelui meu, a fost om bun, muncitor… La noi acasă a fost om bun, cuminte. Era harnic… se vede ce e aici. Acasă are doi părinți bolnavi, nici nu știu ce s-a întâmplat”, sună o altă mărturie de la locul nenorocirii.

 „Tragedie mare, necaz mare pentru toți colegii noștri și mai ales – aflându-mă aici, în zonă, unde părintele chiar a ridicat o biserica – cu siguranță această întâmplare ne-a luat prin surprindere pe toți. A fost un om bun, care sărea în ajutor de fiecare dată, niciodată nu spunea nu și mereu avea zâmbetul pe buze și întotdeauna te îndrums spre lucruri bune, chiar și pe mine, fiind mai mic cs și părintele, cs și fiu al părintelui – duhovnicesc… Dumnezeu să-l ierte și să îl odihnească”, a spus, la rândul lui, preotul Radu Sas.

Localnicii sunt șocați de cele întâmplate. Oamenii nu știau că părintele avea armă, iar polițiștii susțin că aceasta era deținută ilegal. Neoficial, se presupune că bărbatul ar fi stat la pândă, la marginea pescăriei, pentru a ține departe vidrele de lac.

Surse din anchetă spun că este posibil ca preotul să fi încercat să își curețe arma, care s-ar fi putut descărca accidental – asta deoarece părintele stătea pe un scaun.

 „- Pentru comunitate a fost un părinte foarte, foarte cumsecade, a fost pentru oameni. 

– Știați să aibă armă?

– Nu am știut de așa ceva.

– Dușmani?

– Nuuuu cred”, mai spune un martor.

„Pentru comunitatea comunei Hășmas, decesul părintelui Cucu este o tragedie cumplită. Vestea a căzut peste noi că un trăsnet și îmi pare, sincer, rău pentru familia dânsului, dar și pentru noi, creștinii ortodocși, că am pierdut un părinte bun și apropiat de comunitate”, declară Cornel Popa, primarul comunei Hășmăș,

Polițiștii exclud, în acest moment, varianta unei crime, însă nu pot, deocamdată, să explice, cu certitudine, ce s-a întâmplat acolo.

„O echipă operativă a constatat că bărbatul avea la nivelul capului o plagă împușcată. La această oră, varianta unei crime este total exclusă, fiind luate în considerare celelalte două variante: sinucidere sau accident. Este vorba despre o armă de calibru 12 milimetri, pe care bărbatul nu o deținea legal”, a declarat Lorena Radu, purtător de cuvânt al IPJ Arad.

Ancheta a fost preluată de un procuror.

Știrea inițială

Din primele informații, lângă trupul neînsuflețit al preotului s-a găsit o armă pentru care bărbatul nu avea permis.

Surse din apropierea anchetei susțin că ar putea fi vorba de o sinucidere, deși nu sunt excluse, deocamdată, nici varianta unei crimei ori a unui accident. (Află aici cum poți câștiga și tu de acasă chiar și 10.000 de euro lunar)

Citește și...