PRIMA CASĂ 2018! Anunțul făcut de cea mai mare bancă din România

Autor:
Publicat: 07/03/2018 | 14:02
PRIMA CASĂ 2018! Anunțul făcut de cea mai mare bancă din România

PRIMA CASĂ 2018. BCR va acorda credite de peste un miliard de lei prin noul plafon alocat pentru „Prima Casă„, potrivit unui comunicat al băncii, care anunţă că a primit 511 milioane de lei în cadrul noii ediţii a programului. PRIMA CASĂ 2018.

PRIMA CASĂ 2018.  Creditul „Prima Casă” al BCR are o dobândă de 2% + ROBOR pe o durată de trei luni, un avans minim de 5% şi comision zero pentru analiza dosarului. În plus, clienţii pot beneficia de aprobarea financiară valabila timp de 90 de zile. Dacă persoana care a primit aprobarea financiara nu a găsit încă locuinţa pe care doreşte să o achiziţioneze, odata ce creditul a fost aprobat, aceasta are 90 de zile la dispoziţie de la semnarea ofertei de credit pentru a găsi o casă.

PRIMA CASĂ 2018.  Potrivit comunicatului băncii, suma maximă care poate fi o obţinută poate ajunge la 66.500 de euro, iar termenul maxim este de acordare este de 30 de ani. Acordarea creditului „Prima Casă BCR” se face în limita plafonului disponibil alocat de Ministerul de Finanţe.

PRIMA CASĂ 2018.  Din noul plafon acordat de Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) pentru 15 bănci finanţatoare, 511 milioane de lei au revenit BCR. Fondurile alocate BCR reprezintă 26,5% din totalul celor puse la dispoziţie de Ministerul Finanţelor Publice pentru acest program. Ca atare, BCR va acorda credite în valoare de aproximativ un miliard de lei, iar sumele pot fi folosite pentru achiziţia sau construcţia de locuinţe prin programul „Prima Casă”.

PRIMA CASĂ 2018.  BCR precizează că, până la ora actuală, peste 58.000 de case au fost finanţate de BCR prin acest program. În consecinţă, unul din patru români care au achiziţionat o locuinţă cu ajutorul programului „Prima Casă” au apelat la serviciile acestei bănci. Pe perioada derulării programului, acest credit şi-a păstrat atractivitatea în special pentru tinerele familii care au putut beneficia de un avans scăzut şi condiţii avantajoase de costuri.

PROGRAM PRIMA CASA 2018. Condiţii generale ale Programului Prima Casă 2018

Condițiile generale ale Programului Prima Casă au fost stabilite prin Hotărârea Guvernului H.G. nr. 717/2009. Solicitantul creditului trebuie să îndeplinească următoarele criterii:

– Solicitantul creditului Prima Casă 2018 nu trebuie să dețină în proprietate exclusivă (sau, după caz, împreună cu soțul/soția) nicio locuință. Excepție fac locuințele cu o suprafață mai mică de 50 de metri pătrați, obținute prin orice altă modalitate decât prin Programul Prima Casă;

– Locuința pe care solicitantul vrea să o cumpere prin programul Prima Casă 2018 trebuie să se încadreze într-una dintre clasele A, B sau C de eficiență energetică;

– Solicitantul creditului trebuie să îndeplinească toate condițiile specifice prevăzute de normele interne de creditare ale finanțatorilor (băncilor);

– Solicitantul are un avans de cel puțin 5% din prețul de cumpărare a locuinței;

– Solicitantul creditului se obilgă să nu înstrăineze locuința cumpărată prin Programul Prima Casă 2018 în primii 5 ani de la data dobândirii;

– Solicitantul se obigă, de asemenea, să asigure locuința achiziționată din finanțarea garantată împotriva tuturor riscurilor.

PROGRAM PRIMA CASA 2018. Condiţii specifice pentru Programul Prima Casă 2018

Hotărârea adoptată de Guvern în 10 ianuarie modifică şi completează H.G. nr. 717/2009, privind aprobarea normelor de implementare a programului Prima Casă. Astfel, programul din acest an vine și cu o serie de condiții specifice, potrivit observator.tv.