Prima secţie de votare pentru alegerile parlamentare s-a deschis încă de aseară, în Noua Zeelandă!

Publicat: 09/12/2012 | 09:24
Prima secţie de votare pentru alegerile parlamentare s-a deschis încă de aseară, în Noua Zeelandă!

Urnele s-au deschis la ora 20.00 (ora României), la secţia nr. 170, din Auckland (Noua Zeelandă).

 

Procesul de votare pentru alegerile parlamentare 2012 se va încheia luni dimineaţa, la ora 07.00, când se vor închide urnele din oraşele americane Los Angeles, Seattle, San Francisco, Las Vegas şi Portland, potrivit rtv.net.

Potrivit unui comunicat transmis de MAE, votul în străinătate se va desfăşura în ansamblu pe durata a 35 de ore.

Până s-au deschis secţiile de votare din România duminică dimineaţa la ora 7.00, români din 31 de state au început deja să voteze. Odată cu votul din ţara noastră, a debutat votul şi pentru românii care se află în alte 16 ţări din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa.

Conform legii, scrutinul în secţiile de votare din străinătate se va derula în intervalul orar 07.00-21.00 (ora locală).

MAE a organizat în afara ţării 306 secţii de votare în 95 de state, la fel ca şi la referendumul din 29 iulie, lista acestora putând fi consultată la secţiunea dedicată alegerilor parlamentare 2012 de pe site-ul ministerului.

MAE a realizat şi o hartă electronică interactivă cu locaţiile celor 306 de secţii de votare, aceasta putând de asemenea fi accesată de pe site-ul MAE şi paginile Internet ale misiunilor diplomatice.

 

Pe www.stirileprotv.ro poti afla rezultatele alegerilor parlamentare din 2012. Primele rezultate oficiale ale alegerilor parlamentare au fost facute publice de BEC la ora 10:00

Citește și...