Un primar din Olt a fost condamnat la muncă în folosul comunităţii, chiar în primăria pe care a condus-o

Publicat: 03/06/2019 | 12:01

Un primar din judeţul Olt va da confortul din biroul de edil pe… coada măturii. Şi asta după ce a fost condamnat de magistraţi la muncă în folosul comunităţii, tot în primăria pe care a condus-o. (VEZI ȘI: FIUL CELEBRULUI PRIMAR, CONDAMNAT LA ÎNCHISOARE PENTRU DEȚINERE DE DROGURI)

Magistrații Judecătoriei Caracal au pronunțat sentința, pentru infracțiuni de corupție, în cazul primarului orașului Drăgănești-Olt, Pantelie Rotaru: 2 ani și 8 luni de închisoare cu suspendare și interzicerea mai multor drepturi. El nu mai are dreptul de a-și exercita funcția, trebuind însă să execute la primărie muncă în folosul comunității.

Termen de încercare de trei ani

„Condamnă pe inculpatul Rotaru Pantelie la pedeapsa de 2 ani şi 8 luni închisoare pentru infracţiunea de abuz în serviciu, asimilată infracţiunilor de corupţie (…) dispune aplicarea pedepsei complementare a interzicerii exercit[rii drepturilor prev. de art. 66 lit. a si b N.CP.( dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice; dreptul de a ocupa o funcţie care implică exercitiul autorităţii de stat), pe o durată de 3 ani, (…) condamnă pe inculpatul Rotaru Pantelie, la pedeapsa de 6 luni închisoare, pentru infractiunea de instigare la fals în ]nscrisuri sub semn[tură privată.

În baza disp. art. 323 N.C.P., condamnă pe inculpatul Rotaru Pantelie, la pedeapsa de 3 luni închisoare, pentru infractiunea de uz de fals. Dispune suspendarea executării pedepsei aplicate inculpatului Rotaru Pantelie, pe o durata de 3 ani, ce constituie termen de încercare. (…) pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile în cadrul Primăriei orasului Draganesti-Olt, judeţul Olt (…)”, au stabilit magistrații.

Pantelie Rotaru a fost acuzat pentru abuz în serviciu, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.  Acesta ar fi reparat maşina soţiei din bugetul primăriei.

Citește și...