Primele declaratii ale lui Victor Ponta despre problemele de la urne:” Vom convoca la Bucuresti toti ambasadorii si consulii „

Publicat: 03/11/2014 | 13:22
Primele declaratii ale lui Victor Ponta despre problemele de la urne:” Vom convoca la Bucuresti toti ambasadorii si consulii „

Luni in jurul pranzului, Victor Ponta a facut o serie de declaratii legate de problema romanilor din Diaspora, care nu au putut vota duminica aceasta, in turul intai al alegerilor prezidentiale.

Dupa ce in mai multe sectii de votare din Diaspora romanii au stat ore bune la coada pentru a vota si, foarte multi nu au mai reusit acest lucru, premierul Victor Ponta a luat atitudine.

Acesta a asigurat ca pentru cel de-al doilea tur al alegerilor prezidentiale situatia de fata va fi remediata. „Problemele au aparut la Paris, Londra, Munchen, Berlin, Viena si cateva sectii din Republica Moldova. Este foarte clar ca procedura de vot a consumat foarte mult timp. Aceasta cere un timp mediu de 10 minute pentru completarea declaratiei, ceea ce a dus la aceasta aglomeratie. Cred ca putem asigura sistemul de vot astfel incat pe 16 noiembrie sa nu mai existe niciun cetatean roman care sa nu poata vota.

Victor Ponta a sustinut o conferinta de presa de la sediul MAE
Victor Ponta a sustinut o conferinta de presa de la sediul MAE

CITESTE SI

ALEGERI PREZIDENTIALE 2014: Cum s-au imbracat politicienii din Romania in cea mai importanta zi din cariera lor!

ANALIZA privind alegerile prezidentiale: In iulie, sondajele de opinie il dau pe Ponta cu zece procente in fata lui Iohannis

Toate masurile care vor fi dispuse maine de Biroul Electoral Central vor avea tot sprijinul Ministerului de Externe. Vom sustine din fondul de rezerva orice decizie BEC pentru a suplimenta numarul cabinelor de vot, al stampilelor sau orice va fi necesar. Vineri vom convoca la Bucuresti toti ambasadorii, consulii si presedintii sectiilor de vot din Franta, Germania, Austria si Republica Moldova.

Victor Ponta promite solutionarea problemelor de la sectiile de votare din Diaspora
Victor Ponta promite solutionarea problemelor de la sectiile de votare din Diaspora

Vom pune la dispozitia MAE tot ce au nevoie din punct de vedere logistic si financiar pentru ca activitatea in aceste sectii de vot sa suplineasca lipsa reprezentantilor partidelor politice. Daca se simplifica procedura de completare ale declaratiilor, nu vor mai fi probleme. Vom face astfel incat acea declaratie sa fie descarcata online, completata si doar semnata la fata locului. Saptamana viitoare reprezentantii Ministerului vor merge in aceste capitale pentru a se asigura ca lucrurile functioneaza asa cum ar trebui. Pe 16 noiembrie, reprezentantii Ministerului vor ramane in aceste capitale, pentru a asigura solutionarea oricaror situatii”, a declarat Victor Ponta, in conferinta de presa organizata la sediul MAE.

A.D.

Citește și...