Primele INCIDENTE la alegeri! Este cercetat penal

Publicat: 02/11/2014 | 08:32
Primele INCIDENTE la alegeri! Este cercetat penal

Preşedintele unei secţii de votare din judeţul Gorj este cercetat penal pentru neglijenţă în serviciu, după ce a pierdut ştampila de control a secţiei pe care o conduce, informeaza Meadiafax.

O secţie de votare din Bistriţa-Năsăud a rămas fără curent electric, cu aproximativ trei ore înainte de începerea scrutinului, după ce o maşină a intrat într-un stâlp de electricitate şi l-a rupt, iar angajaţii primăriei au adus un generator, astfel că secţia de votare a fost deschisă la ora 7.00.

Secţia de votare din satul Mocod, judeţul Bistriţa-Năsăud, a rămas fără curent electric în noaptea de sâmbătă spre duminică, după ce o maşină a intrat într-un stâlp de electricitate, pe care l-a rupt.

Mircea Runcan, primarul comunei Nimigea, de care aparţine satul Mocod, a declarat că accidentul s-a petrecut în jurul orei 03.00, într-o curbă de pe DN 17 D.

“Un autoturism Mercedes a intrat într-un stâlp şi a lăsat în beznă o parte din satul Mocod. Noi avem generator la Primărie şi l-am dus de urgenţă acolo, l-am montat, astfel că secţia de votare s-a putut deschide la ora 7.00. Electrica lucrează acum să remedieze avaria”, a spus primarul.

 

O sectie de votare a ramas fara curent electric dupa ce stalpul care o alimenta a fost pus la pamant
O sectie de votare a ramas fara curent electric dupa ce stalpul care o alimenta a fost pus la pamant

CITESTE SI

Verdict Reuters – Ponta, favorit pentru castigarea alegerilor prezidentiale

BLOOMBERG il prezinta pe Victor Ponta drept favorit in alegeri!

Preşedintele Biroului Electoral Judeţean Bistriţa-Năsăud, judecătorul Ioan Părăuan, a declarat corespondentului MEDIAFAX că acesta a fost singurul incident înregistrat în judeţ înainte de deschiderea urnelor, iar situaţia s-a rezolvat după aducerea generatorului, care a permis deschiderea secţiei de votare duminică dimineaţă, la ora 7.00.

“Este singurul incident pe care l-am avut înainte de deschiderea secţiilor de votare, dar în curs de remediere”, a spus Ioan Părăuan.

În Bistriţa-Năsăud, sunt aşteptaţi la urne 262.104 de cetăţeni cu drept de vot, în judeţ fiind amenajate 313 secţii de votare, din care 57 în municipiul Bistriţa.

Pentru judeţul Bistriţa-Năsăud au fost tipărite 288.621 de buletine de vot şi au fost repartizate 261.404 de timbre autocolante.

Presedintele unei sectii de votare din Groj este cercetat penal dupa ce a pierdut stampila
Presedintele unei sectii de votare din Groj este cercetat penal dupa ce a pierdut stampila

Cheltuielile cu organizarea alegerilor prezidenţiale în judeţ se ridică la peste două milioane de lei, bani repartizaţi Prefecturii Bistriţa-Năsăud de Ministerul Afacerilor Interne. Din această sumă, 1,6 milioane de lei reprezintă bani pentru plata personalului, 467.000 de lei pentru bunuri şi servicii şi 10.000 de lei pentru active fixe nefinanciare. Din bugetul alocat, se vor plăti indemnizaţiile membrilor Biroului Electoral Judeţean, membrilor birourilor electorale ale secţiilor de votare, personalului tehnic auxiliar şi statisticienilor.

Preşedintele Secţiei de votare nr. 166 din comuna Bumbeşti-Piţic din judeţul Gorj a sunat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la Biroul Electoral Judeţean (BEJ), anunţând că nu ştie unde a pus ştampila de control.

La faţa locului au ajuns atât reprezentanţi ai BEJ, cât şi ai Poliţiei, care au dispus înlocuirea ştampilei de control, după ce aceasta nu a fost găsită. Pe numele preşedintelui secţiei de votare, Poliţia Gorj a deschis dosar penal pentru neglijenţă în serviciu.

In Gorj sunt amenajate 327 de sectii de votare

În judeţul Gorj, sunt amenajate 327 de secţii de votare, 56 dintre acestea fiind în municipiul Târgu Jiu, fiind aşteptate la urne 304.975 de persoane.

Citește și...