Primii pepeni galbeni de Dăbuleni au apărut în piețele din Capitală. Câți lei costă un kg

Publicat: 11/06/2019 | 15:29

În pieţele din Capitală au apărut, marți, primii pepeni galbeni de Dăbuleni, localitatea renumită pentru cei peste 1.500 de producători care se ocupă, de ani buni, de cultivarea delicioaselor lubeniţe. Din cauza vremii capricioase, pepenii verzi încă nu s-au copt, recoltarea lor urmând să înceapă abia la sfârșitul lunii. (VEZI ȘI: PEPENII DIN DĂBULENI SUNT ÎN PERICOL. BURSUCII ȘI IEPURII AU DAT ATACUL)

Pepenii galbeni care au ajuns în București sunt cultivaţi în solarii de producătorii din Dăbuleni. Fermierii doljeni au cules prima recoltă și azi au și distribuit-o pentru piețele din București.

Nici nu au anunțat bine prima recoltă, că deja au apărut doritorii care întreabă prețul și când vor ajunge și în localitățile lor. „Prețul se negociază pe loc. Mult noroc!”, transmit producătorii, în condițiile în care sunt vehiculate sume între 3 și 7 lei pe kilogram.

„Anul acesta așteptăm și în zona Pucheni/Rahova pepenii galbeni, nu doar în Obor” , scrie o bucureșteancă pe pagina oficială a agricultorilor din Dăbuleni.

„În Cluj Napoca oare când aduceți?”, întreabă un alt doritor. (CITEȘTE AICI: CE DESCOPERIRE AU FĂCUT ”CERCETĂTORII” DIN DĂBULENI! OLTENII VOR CULTIVA KIWI ȘI… BANANE)

În două săptămâni vor apărea în pieţe şi pepenii verzi, mai spun producătorii. Anul trecut, la această dată, pepenii verzi de Dăbuleni erau deja pe piață.

Recoltarea pepenilor verzi începe la sfârșitul lui iunie

Reprezentanţii Direcţiei Agricole Dolj au declarat că, în cazul culturii de pepene verde, suprafața totală cultivată la nivelul județului Dolj este de 2.995,16 hectare + 7,7 hectare la nivel de societăți comerciale.

„Printre localitățiile cu suprafețe mari de pepene verde, menționăm: Călărași 1.000 hectare, Dăbuleni 800 hectare, Sadova 350 hectare, Daneți 150 hectare, Bechet 120 hectare, Rojiște 100 hectare, Ostroveni 80 hectare, Amărăștii de Jos 50 hectare, Moțăței 40 hectare. În rest, sunt localități cu suprafețe cultivate sub 50 hectare. De menționat este că recoltarea va începe la sfârșitul lunii iunie.

În cazul culturii de pepene galben, suprafața totală cultivată la nivelul județului Dolj este de 642,49 hectare. Printre localitățiile cu suprafețe mari de pepene galben, menționăm: Dăbuleni 200 hectare, Sadova 100 hectare, Călărași 100 hectare, Ostroveni 35 hectare, Daneți 50 hectare, Moțăței 27 hectare, Bechet 20 hectare plus alte suprafețe mai mici”,  spun reprezentanţii Direcţiei Agricole Doj.

Citește și...