Printul Paul va fi cel mai bogat roman. Nepotul lui Carol al II-lea a castigat 25.642 mp din Ferma Regala Baneasa

Publicat: 22/12/2013 | 12:19

Printul Paul are toate sansele sa ajunga intr-un viitor nu foarte indepartat cel mai bogat roman, si asta pentru ca nepotul  lui Carol al II-lea castiga in instanta tot mai multe proprietati sau terenuri .

Paul cere si retrocedarea altora, a caror valoare ar putea ajunge la peste 2 miliarde de euro.

Prinţul Paul a deschis mai multe procese pentru restituirea unei parti dintr-un teren situat in Sectorul 1 al Capitalei, pe care a fost Ferma Regala Baneasa, si acordarea unor despagubiri pentru o parte din aceeaşi proprietate.
Nepotul lui Carol al II-lea a solicitat, in situatia in care restituirea terenurilor in natura nu este posibila, obligarea paratilor la acordarea unor imobile de aceeaşi valoare in compensare sau acordarea de masuri reparatorii.

Desi notificarea a fost depusa in termen legal si a fost insotita de inscrisuri care demonstreaza calitatea Regelui Carol al II-lea de proprietar al imobilului cunoscut ca Ferma Regala Baneasa, precum si calitatea subsemnatului de persoana indreptatita la restituire, aceasta nu a fost solutionata de catre parati”, a aratat Printul Paul in acţiunea depusa la tribunal.

Castig de cauza

Paul si sotia sa
Paul si sotia sa

El a solicitat Tribunalului Bucureşti obligarea Institutului de Cercetare- Dezvoltare pentru Protectia Plantelor (ICDPP) Bucuresti la emiterea dispozitiei de acordare de masuri reparatorii prin echivalent pentru 25.642,96 metri patrati.

Procesul a fost inregistrat in luna iunie, iar in urma cu cateva zile, judecatorii i-au dat castig de cauza Printului Paul, ceea ce inseamna ca acesta va trebui sa primeasca contravaloarea pentru suprafata respectiva de teren, iar suma nu este deloc una mica. Decizia nu este definitiva si poate fi atacata cu apel.

Lupta pe mostenirea regala

Nepotul lui Carol al II-lea are sanse mari sa ajunga cel mai bogat roman
Nepotul lui Carol al II-lea are sanse mari sa ajunga cel mai bogat roman

Acesta nu este singura revendicare imobiliara a Printului Carol, iar lupta pe mostenirea regala se aprinde. Barbatul a mai cerut in instanta sa fie pus in proprietatea unui castel si a mai multor hectare de teren care ar fi apartinut bunicului sau. Printul a solicitat judecatorilor sa-i fie restituite castelul de la Cotnari si via regala, in suprafata de 13 hectare.  Castelul este parte dintr-un mic domeniu regal, iar constructia lui a fost inceputa de Asociatia viticultorilor, in ultimii ani ai domniei lui Mihai I, si definitivata in perioada postbelica.

Printul Paul sustine acum ca el ar trebui sa mosteneasca 37% din averea regala, ceea ce ar valora – potrivit anumitor evaluari – peste 2 miliarde de euro!
 

Proprietati de milioane

castel

Pe o lista a proprietatilor regale se gasesc, printre o sumedenie de terenuri sau imobile, si Palatul Snagov, Palatul Scrovistea, Castelul Lapusna, Castelul Mediesul Aurit, dar si ferme, mosii, sedii de banci sau ambasade si alte suprafete de teren care insumeaza mii de hectare. Iar daca Paul va revendica tot si va avea castig de cauza, intr-un viitor nu foarte indepartat va deveni cel mai bogat roman.

Ioan Niculae este cel mai bogat roman
Ioan Niculae este cel mai bogat roman

Si asta pentru ca, potrivit unor surse de pe piata imobiliara, valoarea cladirilor si terenurilor care ar putea intra in proprietatea Printului Paul ar depasi lejer 2 miliarde de euro, iar averea lui Ioan Niculae, cel mai bogat roman la ora actuala, este estimata de Forbes Romania la 1, 100 milioane de euro.
Pe locul doi se afla Dan Adamescu cu 950 de milioane de euro, iar pe 3 Frank Timis cu 850 milioane euro. (B.G.)

 

Citește și...