Procesul Colectiv, noi mărturii șocante. Mama lui Alexis Matache: „De două săptămâni începuse să îmi spună că e ceva ce nu îi place acolo…”

Publicat: 17/10/2019 | 14:12

Rudele tinerilor care au murit în urma tragediei de la Colectiv au depus mărturie și joi, la Tribunalul București, într-un nou termen al procesului. Momentele în care au retrăit durerea pierderii celor dragi au fost copleșitoare. Mama Alexandrei Matache a povestit, printre lacrimi, că fiica ei, barmaniță în club, îi spusese de două săptămâni că nu îi place acolo, iar în ziua dezastrului ar fi urmat să pună capăt acestui job. (VEZI ȘI: AM AFLAT CUM A AJUNS IN “CLUBUL GROAZEI”. ADEVARUL DESPRE MOARTEA ALEXANDREI)

„Fiica mea era barman la Colectiv și a murit la spital după incendiu. Era singurul copil. Am crescut-o eu și tatăl ei”, a început mama lui Alexis – cum era cunoscută tânăra printre apropiați – să povestească în fața instanței. Nu a putut să continue și a izbucnit în plâns…

„Era ultima ei noapte acolo…”

„Locuia cu nou, dar lucra la acest Colectiv. Nu mi-a plăcut încă de la început, de când ne-a spus. De două săptămâni începuse să îmi spună că e ceva ce nu îi place acolo. În noaptea în care a ars, era ultima ei noapte acolo”, și-a reluat mama Alexandrei depoziția, când și-a mai revenit. (NU RATA: CUM A FOST FOTOGRAFIATA ALEXIS MATACHE CU DOAR CATEVA ZILE INAINTE DE TRAGEDIE! SI-A PRESIMTIT MOARTEA?)

„Nu mai suntem aceiași, pentru că nu mai este ea. Încercăm să ne revenim cumva”, a mai putut să adauge Cristina Matache. Iar lacrimile au pornit din nou…

La ieșirea din sala de judecată, femeia a fost luată în brațe de avocata care o însoțea. Mama lui Alexis a plâns minute bune pe banca din Tribunal, avocata ei fiindu-i aproape în tot acest timp.

Dezastrul Colectiv: 65 de morți, zeci de răniți

Un incendiu extrem de violent a izbucnit, în 30 octombrie 2015, în clubul bucureștean Colectiv, de la artificiile aprinse în timpul concertului trupei “Goodbye to gravity”. Focul  s-a extins rapid, cuprinzând în doar câteva zeci de secunde tavanul localului, acoperit cu burete. Un număr de 65 de oameni au murit (27 în noaptea tragediei, iar restul ulterior).  Numai în noaptea incendiului au fost spitalizați 162 de răniți. (CITEȘTE ȘI: CE FACE ANDREI GĂLUȚ, SOLISTUL TRUPEI GOODBYE TO GRAVITY)

Citește și...