3 ani de la Colectiv. Ce face Andrei Găluț, solistul trupei Goodbye to Gravity

Publicat: 30/10/2018 | 10:09
3 ani de la Colectiv. Ce face Andrei Găluț, solistul trupei Goodbye to Gravity

3 ani de la Colectiv. Andrei Găluţ este singurul dintre artiştii formaţiei ”Goodbye to Gravity” care a supravieţuit nenorocirii din noaptea de 31 octombrie 2015, cea în care zeci de tineri au ars de vii în Clubul Colectiv din Bucureşti.

La trei ani de la cumplitul eveniment, Andrei Găluț este marcat iremediabil – fizic și psihic – de tragedia prin care a fost nevoit să treacă, informează site-ul stirilekanald.ro. E adevărat, artistul a beneficiat de tratamente cât se poate de bune, în străinătate, însă, din păcate, este departe de a fi recuperat în totalitate. Iar la nivel mental va fi, cu siguranță, imposibil. Andrei nu poate uita că și-a pierdut în acel groaznic incendiu și colegii de trupă, și iubita.

Arsurile cumplite pe care le-a avut după ce a scăpat cu viaţă din Clubul Colectiv au fost atât de grave încât, şi acum, la aproape trei ani de la tragedie, îl împiedică pe Andrei Găluţ, solistul trupei „Goodbye to Gravity” să ducă o viaţă normală.

CITEȘTE ȘI: 3 ANI DE LA INCENDIUL DIN COLECTIV. RESTRICȚII DE CIRCULAȚIE PENTRU UN MARȘ COMEMORATIV

3 ani de la Colectiv. Andrei Galut, solistul trupei Goodbye to Gravity, își dorește să poată cânta din nou

Mai exact, în ultimele câteva luni, susţin sursele noastre, Andrei Găluţ a făcut paşi importanţi pentru a se recupera, clinica din Germania în care a fost tratat reuşind performanţe incredibile pe marginea acest subiect.

Solistul trupei face naveta între România şi Germania pentru a-şi termina tratamentul de recuperare după arsurile pe care le-a avut. Din fericire, medicii sunt de-a dreptul optimişti cu privire la evoluţia lui, pe partea motrice, mai ales că visul lui, acum, este să poată cânta, din nou, măcar la chitară. Muzica este tot ce i-a mai rămas lui Andrei Găluț.

3 ani de la Colectiv. Andrei Galut, solistul trupei Goodbye to Gravity, a pierdut tot

Ultimul bilanţ al incendiului din acea fatidică seară de vineri, 31 octombrie 2015, din Club Colectiv arată 64 de persoane decedate şi alte sute de persoane care au avut nevoie de tratament de urgenţă în spitalele din România sau din străinătate, număr la care s-a adăugat, recent, şi sinuciderea unui alt tânăr, martor al cumplitelor evenimente.

Clubul Colectiv găzduia un concert al trupei Goodbye to Gravity, pentru lansarea unui nou album – „Mantras of war”. Mai mult, printre cei care au pierit în cumplitul accident se numără toţi membrii trupei cu excepţia lui Andrei, drama lui psihică fiind cu atât mai mare cu cât logodnica i-a fost şi ea răpită de cumplitul incendiu.

3 ani de la Colectiv. Acuzații de ucidere din culpă

Cei trei patroni ai clubului Colectiv sunt acuzați de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă. La audierile de anul trecut, Alin Anastasescu a susţinut în faţa magistraţilor, şi a zecilor de părinţi prezenţi în sala de judecată, că vina pentru tragedia din seara de 30 octombrie ar trebui să cadă şi pe organizatorii concertului.

După semnarea contractului şi interzicerea clară de a folosi efectele pirotehnice în spaţiu, eu am părăsit incinta clubului, la acel moment ambele uşi ale containerului fiind larg deschise. Ţin să precizez că spaţiul dispunea şi de alte uşi de evacuare ce puteau fi deschise la cererea organizatorului şi fac referire la uşile originale ale containerului, care au fost deschise la evenimente anterioare. Inspectorii ISU care ne-au controlat au intrat pe aceeaşi uşă, au văzut pereţii, au văzut buretele şi tavanul fals de lemn. Au văzut în amănunt tot spaţiul”, a declarat acesta în 2017.

CITEȘTE ȘI: 3 ANI DE LA INCENDIUL DIN COLECTIV: ”PUN PARIU CĂ NU SE VA SCHIMBA NIMIC NICI PESTE ZECE ANI!”