Profesorii l-au taxat grav pe Klaus Iohannis. Scrisoarea primita de acesta poate rascoli pe oricine

Publicat: 16/10/2014 | 17:26
Profesorii l-au taxat grav pe Klaus Iohannis. Scrisoarea primita de acesta poate rascoli pe oricine

Întrebat ce gândeşte un profesor când aude că un alt cadru didactic a cumpărat din salariu şase case, Klaus Iohannis, a răspuns sec: "Ghinion". După câteva secunde de tăcere, liderul PNL a completat răspunsul: ”ghinion pentru mine”.

Această gafă a fost taxată dur nu doar din partea membrilor PSD, ci şi din partea unor profesori care s-au simţit jigniţi de gafă făcută de Klaus Iohannis.

„Stimate domnule profesor Klaus Werner Iohannis,

Numele meu este Cosmin Şontică, am 28 de ani şi sunt profesor de limba şi literatura română la o şcoală din municipiul Buzău.

Vă adresez această scrisoare ca răspuns la afirmaţiile făcute de dumneavoastră în timpul unei emisiuni televizate, în cadrul căreia aţi spus că profesorii din România care nu au reuşit să îşi cumpere mai multe case din salariul de bugetar „au avut ghinion”.

Campania lui Klaus Iohannis a inceput cu stangul
Campania lui Klaus Iohannis a inceput cu stangul

În primul rând, aş vrea să vă spun că am primit cu amărăciune declaraţia Dumneavoastră. Personal, consider că, prin afirmaţiile făcute, v-aţi jignit profund (foştii) colegi de breaslă, poziţionându-vă undeva deasupra tuturor celor care au ţinut cândva şi ţin astăzi creta în mână. Ştiu că vă doriţi mult să ajungeţi preşedintele României, însă mai ştiu că şeful unui stat democratic ar trebui să fie un soi de „primus inter pares”, adică un „prim între egali”, ceea ce Dumneavoastră nu sunteţi nici acum şi nici nu cred că veţi fi vreodată. De ce? Pentru că ne trataţi cu o superioritate soră cu indiferenţa, mergând până într-acolo încât a ne considera pe toţi nişte bătuţi de soartă pentru că am ales nobila profesie de dascăl!

Cred că dumneavoastră ar trebui să ştiţi cel mai bine care este condiţia profesorului din România şi sunt de părere că, dacă nu aveţi posibilitatea de a ajuta, aţi putea măcar să nu mai puneţi sare pe rănile celor care, din umilul salariu de educator, n-au reuşit nici măcar să-şi achite chiria pe luna trecută la garsoniera de 18 metri pătraţi.

Klaus Iohannis

În al doilea rând, aş vrea să subliniez că EU NU SUNT UN GHINIONIST. Mă consider chiar un român NOROCOS, care a avut şansa de îmbrăca o „haină” nobilă, cea de profesor, chiar dacă ea nu mi-a adus până acum şase case, aşa cum a făcut în cazul Dumneavoastră. Sunt norocos că m-am născut într-o ţară frumoasă, cu oameni şi buni, şi răi, ai căror copii – educaţi în şcolile româneşti – au dus mai departe, în lume, renumele ţării noastre.

CITESTE SI

Sondajele nu lasa loc de interpretari: Ponta îl bate pe Iohannis cu 57-43 în turul II

Sibienii l-au taxat rau pe Klaus Iohannis! Mesajul lor este incarcat de dezamagire

Asemenea colegilor mei, sunt norocos că mi s-a acordat responsabilitatea de a avea grijă de sufletele şi minţile copiilor dumneavoastră, chiar dacă statul român îmi oferă, în schimb, o sumă care, probabil, dumneavoastră nu v-ar ajunge nici măcar să plătiţi întreţinerea pentru una dintre cele şase proprietăţi.

Nu, eu nu am avut ghinion pentru că nu mi-am putut cumpăra, din salariu, mai mult de o maşină la mâna a doua – şi aceea, cu destul efort. Nici pentru că nu am făcut meditaţii cu elevii, preferând să îi „meditez” în timpul orei de curs, aşa cum m-au învăţat şcoala şi bunul simţ.

klaus iohannis

În final, aş vrea să vă spun că, dacă există în România vreun profesor ghinionist, acela sunteţi DUMNEAVOASTRĂ, domnule Iohannis!

Din respect, vreau să vă urez succes în campania electorală, însă aş vrea să ştiţi, totodată, că pe votul meu nu vă puteţi baza. Nu ştiu cât contează acest aspect pentru Domnia Voastră, însă pentru mine, refuzul de a alege un om care mă consideră ghinionist doar pentru că nu mă scald în bani şi case, este suprema răsplată.

Cu stimă,
Cosmin ŞONTICĂ”
, i-a scris profesorul lui Iohannis, conform DC News.

A.D.