Profesorul universitar Dan Păcurariu a fost condamnat la 18 ani de închisoare pentru că și-a omorât fosta iubită, care îi fusese studentă

Autor: Elena Ailuțoaei
Publicat: 27/06/2018 | 18:37

Mihaela Fulga, în vârstă de 30 de ani, din comuna olteană Iancu Jianu, profesoară de chineză în Capitală, a fost omorâtă cu sânge rece, în urmă cu 20 de ani, trupul ei fiind găsit după câteva zile în locuinţă. Abia acum criminalul, profesorul universitar Dan Păcurariu, a fost condamnat. El a primit 18 ani de închisoare, decizia fiind definitivă.  (Console si accesorii gaming

În baza art. 421 pct. 1 lit. b Cod procedură penală respinge ca nefondate apelurile declarate de către apelanţii MINISTERUL PUBLIC – PARCHETUL DE PE LÂNGĂ TRIBUNALUL BUCUREŞTI şi PĂCURARIU DAN împotriva sentinţei penale nr. 297/16.02.2018, pronunţată de Tribunalul Bucureşti – Secţia I Penală în dosarul nr. 22182/3/2016. În baza art. 275 alin. 2 Cod procedură penală obligă pe apelantul inculpat Păcurariu Dan la plata sumei de 300 de lei, reprezentând cheltuieli judiciare avansate de stat. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare privind apelul Ministerului Public rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 27 iunie 2018”, se arată în decizia Curţii de Apel Bucureşti. (Cele mai bune oferte laptopuri)

 I-a dat în cap cu ciocanul de şniţele

Potrivit anchetei, profesorul i-a dat în cap tinerei cu ciocanul de şniţele şi a lăsat-o moartă în garsoniera din Sectorul 3, unde locuia cu chirie la nişte consăteni din Iancu Jianu. Profesorul s-ar fi supărat că tânăra urma să plece la specializare în China, unde obținuse o bursă. Tragedia s-a petrecut în urmă cu 20 de ani, în 1998.

Anchetatorii au stabilit că Mihaela Fulga a fost omorâtă arhitectul Dan Păcurariu, acum în vârstă de 62 de ani, profesor universitar de Istoria artelor la Facultatea de Arte a Universităţii Hyperion. Criminalul a fost dus la audieri abia după 18 ani, pe baza probelor ADN și a fost condamnat definitiv abia miercuri. Cu toate că era suspect, probele au fost insuficiente la acea vreme pentru incriminarea cadrului universitar.