Acasă » Promo » (P) Cea mai nouă metodă de spargere a locuinţelor aplicată de hoţii români!

(P) Cea mai nouă metodă de spargere a locuinţelor aplicată de hoţii români!

De: Cancan 04/10/2016 | 13:21
(P) Cea mai nouă metodă de spargere a locuinţelor aplicată de hoţii români!

Raportat la anul 2015, în 2016 numărul spargerilor de locuinţe a avut o ascensiune uriaşă, conform statisticilor oferite de către specialişti. De sărbători, hoţii nu pleacă în vacanţă şi mai mult decât atât, au descoperit o nouă metodă eficientă de spargere a locuinţelor.


Înainte de a pune planul în aplicare, hoţii români supraveghează câteva zile locuinţele pentru a se asigura de reuşita acţiunilor! De regulă, spărgătorii verifică de la distanţă dacă locuinţele sunt dotate cu sisteme de supraveghere şi de închidere specializate, iar dacă acestea lipsesc, nimic nu îi va împiedica să intre rapid în locuinţe de unde vor extrage bijuterii, bani sau lucruri de valoare.

Metoda pe care o folosesc este importată din Occident şi constă în folosirea unui spray cu azot care prin diferenţa de presiune va îngheţa butucul, acesta din urmă fiind spart cu ajutorul unei şurubelniţe.

În vederea creşterii gradului de siguranţă a locuinţelor, am discutat cu experţii de la A2t.ro, cei care recomandă instalarea sistemelor de supraveghere tuturor proprietarilor. Cum trebuie să le alegeţi pe cele mai bune? Specialiştii A2t.ro oferă mai jos câteva sfaturi utile:

1.      Contează mult ce tip de cameră de supraveghere alegi pentru un anumit spaţiu

De exemplu, foarte mulţi oameni, chiar şi cei care se pricep, se uită la specificaţiile tehnice şi, fiind încântaţi de acestea, uită să işi aleagă forma în concordanţă cu mediul în care respectiva cameră va fi instalată. Acest lucru devine o problemă atunci când vrei să montezi un sistem de supraveghere de exterior, iar camerele video nu rezistă foarte bine la intemperii. Din acest motiv, este recomandat să alegi camerele de supraveghere rotunde (sau dome) pentru interior, iar camerele alungite (bullet) pentru exterior, deoarece apa se scurge mai uşor de pe ele, iar imaginea rămâne clară.

2.      Cel mai important lucru despre alimentarea camerelor de supraveghere

Când instalezi sistemul de supraveghere, nu te zgârci la cablu. Deşi mulţi iţi vor spune că este mai economic să faci alimentarea şi semnalul să meargă cu un singur cablu, de fapt nu faci altceva decât să scurtezi durata de viaţă a camerelor tale de supraveghere. Din cauza fluctuaţiilor de tensiune de la alimentare, senzorii camerelor se pot arde. Folosind cabluri separate îţi protejezi investiţia! Dacă totuşi, din motive estetice sau de confort trebuie să foloseşti un singur cablu, cumpără un model TWIN – Coaxial + Alimentare.

3.      Ai grijă cum orientezi camerele

Pentru a evita situaţiile neplăcute în care, oricât de bună ar fi calitatea acestor camere de supraveghere, imaginea are de suferit din cauza luminii, trebuie să acorzi o atenţie special orientării acesteia. Dacă o camera bate spre soare, spre un bec sau o altă sursă de lumină, contrastul are de suferit, iar imaginea redată pe monitor va fi una ştearsă, cu detalii greu de descifrat. Cu cât ne asigurăm că este mai ferită de surse de lumină, cu atât imaginea va fi mai clară, iar supravegherea se va face mai eficient!

4.      Cât de mult vezi de fapt cu o singură cameră?

Acest lucru, deşi poate părea surprinzător pentru unii, nu depinde în totalitate de mărimea lentilei, ci şi de dimensiunea senzorilor de supraveghere. Astfel, o lentilă de aceeaşi dimensiune, ca de exemplu 2.8 mm, poate funcţiona diferit în unele cazuri, în funcţie şi de senzorii camerei: are un unghi mai larg, de 93 de grade pe un senzor ½.7 şi unul mai îngust, de numai 65 de grade pe un senzor ¼. Dacă aceşti termeni ţi se par complicaţi, întreabă specialistul ce combinaţie de lentile şi sensori îti oferă cel mai larg unghi de vizibilitate şi cu siguranţă vei fi ajutat.

5.     Camerele cu infraroşu, uşor de înţeles

Când vine vorba de vizibilitate pe timp de noapte, nici o persoană dintre cele care vor să îşi instaleze un sistem cu camere de supraveghere nu doreşte să facă vreun compromis. Vizibilitatea pe timp de noapte este o necesitate absolută şi pentru cei care vor să işi protejeze casa sau afacerea de hoţi şi pentru supravegherea stradală, dar mai ales pentru autorităţi sau instituţii publice. De aceea, primul tău instinct ar fi să alegi o cameră cu un infraroşu cât mai puternic, crezând că o să te ajute să vezi mai bine noaptea.

Ei bine, nu este cazul!

O cameră cu infraroşu puternic montată într-un spaţiu mic nu va vedea bine deloc pe timp de noapte, deoarece LED-urile cu care luminează ea vor fi prea puternice şi vor “orbi” utilizatorul la detaliile mărunte cum ar fi recunoaşterea trăsăturilor faciale sau a detaliilor de pe haine. Alege dimensiunea corectă pentru nevoile tale! În plus, ai grijă să nu blochezi vizibilitatea în depărtare cu un obiect foarte puternic luminat care este în câmpul visual apropiat şi nu îndrepta camera spre ceva închis, ca de exemplu un perete negru. Chiar dacă atunci când este ceva în imagine se va vedea bine, camera va percepe acel spaţiu ca fiind unul mult mai mic şi, din nou, pierzi la detalii.

6.      Atât brandul, cât şi rezoluţia sunt extrem de importante

Pee  Pentru ochii celor care nu se pricep, HD sau Full HD nu arată atât de diferit. În acest caz, cum iţi dai seama ce să cumperi? La fel cum am menţionat şi la punctul 4, uită-te la senzori. De această dată nu la dimensiunea lor, ci la producător! Dacă senzorii vin de la un producător de calitate, cum este SONY, faptul că este HD sau Full HD contează mai puţin, deoarece senzorii vor reda oricum o imagine de calitate. De fapt, dacă ar fi să facem un clasament al producătorilor de senzori pentru camerele de supraveghere, top trei ar fi: SONY (în special senzorul SONY STARVIS, care este cel mai bun de pe piaţă în acest moment), APTINA şi OMNIVISION. În ceea ce priveşte rezoluţia, dacă optaţi pentru Full HD şi o calitate impecabilă, vă trebuie o cameră de supraveghere de cel puţin 2.1 megapixeli.

Aceste şase sfaturi sunt deosebit de utile pentru cei care nu au foarte multă experienţă în domeniu, dar au neaparat nevoie de un sistem de supraveghere – ştiind ce să cauţi şi punând întrebările potrivite specialiştilor, nu rişti să pleci acasă cu un sistem de supraveghere pe care ai cheltuit foarte mulţi bani, numai pentru a descoperi că acesta nu corespunde nevoilor tale. De asemenea, te ajută să fii atent la instalare, ca să scapi de grija montărilor şi demontărilor. Pentru mai multe informaţii despre acest domeniu, îi puteţi căuta pe cei de la Atu Tech pe site-ul A2t.ro!

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Diagnosticul de cancer al prințesei Kate Middleton: Meghan și Harry pun sare pe rana regală?
Diagnosticul de cancer al prințesei Kate Middleton: Meghan și Harry pun sare pe rana regală?
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii au înnebunit când au văzut-o
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Fiica lui Țiriac, APARIȚIE RARĂ în COSTUM DE BAIE! Avem imaginile: „M-am îndrăgostit”
Fiica lui Țiriac, APARIȚIE RARĂ în COSTUM DE BAIE! Avem imaginile: „M-am îndrăgostit”
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Actorul român care s-a însurat de nouă ori după ce a împlinit 50 de ani. Prima soție a avut 17 ani
Actorul român care s-a însurat de nouă ori după ce a împlinit 50 de ani....
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a...
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a arestat pe iubitul ei
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Un copil de 10 ani a făcut o mărturisire care le-a dat fiori polițiștilor și a dus la rezolvarea unui caz de crimă vechi de 2 ani
Un copil de 10 ani a făcut o mărturisire care le-a dat fiori polițiștilor și...
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Adevărul despre despărțirea dintre Marilu Dobrescu și Iustin Petrescu: ,,N-am putut să mă ridic din pat”. Cum l-a afectat pe artist procedura secretă și când a avut loc, de fapt, separarea celor doi
Adevărul despre despărțirea dintre Marilu Dobrescu și Iustin Petrescu: ,,N-am putut să mă ridic din...
Pensiile din luna mai intră înainte de Sărbătorile de Paște! Premierul Marcel Ciolacu a făcut anunțul chiar în ședința de guvern
Pensiile din luna mai intră înainte de Sărbătorile de Paște! Premierul Marcel Ciolacu a făcut...
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în familie. „Niciodată nu a ținut de note sau copiii să fie olimpici.”
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
Vali Vijelie și soția lui s-au despărțit! Carmen a confirmat separarea:
Vali Vijelie și soția lui s-au despărțit! Carmen a confirmat separarea: "Nu mai vreau să...
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și femei?
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Cele mai ieftine Smart TV-uri la Altex, eMag și Flanco. Prețuri pentru toate buzunarele
Cele mai ieftine Smart TV-uri la Altex, eMag și Flanco. Prețuri pentru toate buzunarele
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol! Imaginile din interiorul vilei i-au uluit pe toți
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol!...
Planta plină de vitamine pe care românii evită să o consume din cauza aspectului ei. E bună pentru cei cu diabet sau probleme de digestie
Planta plină de vitamine pe care românii evită să o consume din cauza aspectului ei....
Schimbare majoră în viața acestor trei zodii! De la 1 Mai, nimic nu va mai fi la fel pentru ele
Schimbare majoră în viața acestor trei zodii! De la 1 Mai, nimic nu va mai...
Decizie pentru cei care nu locuiesc la adresa din buletin. E OBLIGATORIU în 15 zile
Decizie pentru cei care nu locuiesc la adresa din buletin. E OBLIGATORIU în 15 zile
Adrian „Beleaua” Corduneanu dă cărțile pe față după moartea lui Costel cel Mare
Adrian „Beleaua” Corduneanu dă cărțile pe față după moartea lui Costel cel Mare
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul privat?
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
PRODUSELE INTERZISE definitiv. Ordinul final a fost dat chiar astăzi, 23 APRILIE
PRODUSELE INTERZISE definitiv. Ordinul final a fost dat chiar astăzi, 23 APRILIE
Scandal uriaș în showbizul românesc. Protagoniști, Smiley, Damian Drăghici și Dinu Maxer
Scandal uriaș în showbizul românesc. Protagoniști, Smiley, Damian Drăghici și Dinu Maxer
3 zodii care nu își vor cere NICIODATĂ iertare. Nu aștepta scuze de la acești nativi!
3 zodii care nu își vor cere NICIODATĂ iertare. Nu aștepta scuze de la acești...
Răsturnare de situaţie! Cine a preluat, de fapt, şefia clanului Corduneanu, după moartea Stăpânului Moldovei
Răsturnare de situaţie! Cine a preluat, de fapt, şefia clanului Corduneanu, după moartea Stăpânului Moldovei
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de ziua ei de naștere
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
Cum reușește Elena Gheorghe să aibă o siluetă de invidiat. La ce renunță artista
Cum reușește Elena Gheorghe să aibă o siluetă de invidiat. La ce renunță artista
Ce documente importante ascunde arhiva de la Vatican. Acestea sunt marile secrete ale Bisericii Catolice
Ce documente importante ascunde arhiva de la Vatican. Acestea sunt marile secrete ale Bisericii Catolice
Păcatul mare pe care-l comit unii preoți. De ce să nu mergi niciodată la un duhovnic care “deschide cartea”
Păcatul mare pe care-l comit unii preoți. De ce să nu mergi niciodată la un...