(P) Cum să faci pentru a câştiga mai uşor la loto – 5 sfaturi utile

Publicat: 21/04/2016 | 14:57
(P) Cum să faci pentru a câştiga mai uşor la loto – 5 sfaturi utile

Căutăm sfaturi de la experţi în domeniu, citim studii şi cercetări efectuate pentru eşantioane mari de persoane, căutăm peste tot răspunsuri la o întrebare ce macină tot mai mulţi români: „Cum să fac să câştig premiul cel mare la loto?” Dacă ideea de a câştiga determină de la săptămână la săptămână tot mai mulţi jucători să participe, ori premiile reportate cresc treptat în valoare, la fel creşte şi căutarea febrilă de strategii şi tactici care să aducă un plus de şansă la premiul cel mare.

Dacă ţinem cont de şansele matematice, descurajarea poate fi totală: şansa de 1 la aproape 14 milioane pentru ca o variantă de 6 numere jucate la Loto 6 din 49 să fie extrasă câştigătoare. Totuşi, aceste şanse pot fi crescute – această idee o vehiculează tot mai mulţi, punând la dispoziţie sfaturi şi chiar strategii concepute sau preluate despre cum pot fi îmbunătăţite şansele la premiul cel mare la loterie. Care ar putea fi aceste strategii? Ce poate fi făcut pentru ca balanţa norocului să fie înclinată favorabil? Cinci astfel de sfaturi sunt oferite în cele ce urmează:

1.    Alege de fiecare dată numerele

Nu te baza pe combinaţii aleatorii, generate de vreun sistem „Quick Pick”; nu alege numerele chiar în agenţie, extrăgând din bolul cu jetoane pe care îl poţi găsi acolo. În schimb, alege de fiecare dată numerele pe care le joci, pe care tu le consideri câştigătoare.

Fiecare dintre noi are unul sau câteva numere care i-au adus noroc de-a lungul timpului: joacă-le pe acelea şi repetă-le – poate că până la urmă va fi extrasă şi combinaţia ta de numere ca fiind câştigătoare.

2.    Evită numerele consecutive sau din aceeaşi categorie

De foarte puţine ori au fost văzute la extrageri loto – nu doar din România, ci şi din întreaga lume – numere consecutive într-un număr mai mare de 3. La fel se întâmplă şi cu numerele ce fac parte din aceeaşi categorie: 1-10, 11-20, 21-30, 31-40, etc..

Evită să plasezi bilete cu astfel de numere, intrucât şansele îţi vor scădea considerabil.

3.    Ajută-te de orice unealtă disponibilă

Există cărţi scrise de matematicieni sau chiar de câştigători în repetate rânduri la jocurile de loto, în care sunt propuse strategii diverse. Ai la dispoziţie de asemenea – atât în mediul online cât şi în cel offline – statistici şi studii referitoare la frecvenţa de apariţie a numerelor la extrageri, de-a lungul timpului.

În momentul în care alegi un set de numere pe care să le joci pe un bilet, ajută-te şi de aceste statistici. Un jucător american (care a câştigat de 4 ori premiul cel mare la aceeaşi loterie) spunea că o strategie poate fi şi urmărirea numerelor cu cea mai scăzută frecvenţă de apariţie, sau jucarea numerelor care nu au fost extrase niciodată într-o anume combinaţie.

 Alege astfel numere pereche care au fost extrase frecvent sau triplete, ori mergi pe varianta celor care au fost extrase cel mai rar – indiferent de decizia luată, odată ce ai ales o combinaţie de numere ajutându-te şi de unelte loto, şansele de câştig îţi cresc.

4.    Nu te limita doar la numere cu o semnificaţie deosebită

Foarte mulţi aleg ca numere pe care le plasează pe bilete date de naştere, aniversări, evenimente marcate de o anume cifră. Îţi poţi creşte şansele de câştig şi mergand pe cealaltă variantă, exact opusă: eviţi alegerea numerelor câştigătoare în funcţie de anumite date. În acest fel nu mai eşti limitat strict la 31 de numere – dacă ar fi fost aşa, jocul nu s-ar fi numit 6 din 49.
Joacă toate cele 49 de numere, în diverse combinaţii, de preferat cu cât mai multe variante care să excludă date de naştere – poate fi şi asta o modalitate prin care să îţi creşti şansele de câştig.

5.    Alege numerele după ce te-ai documentat

În special online poţi găsi statistici actualizate cu privire la rezultatele extragerilor la loto. Uneltele pe care le regăseşti pe astfel de platforme online (de ex. www.rezultateloto.ro) te pot ajuta, arătându-ţi care au fost cele mai extrase numere câştigătoare de-a lungul timpului. Astfel, după extragerea anterioară, un top 3 cu cele mai extrase numere arată astfel:

•    locul 1: numarul 36 – peste 180 de extrageri
•    locul 2: numarul 13 – peste 175 de extrageri
•    locul 3: numarul 33 – peste 170 de extrageri

Ţinând cont de astfel de statistici, poate că pentru a-ţi creşte şansele de câştig ai putea să te documentezi mai bine. Uneori nu ţine doar de noroc, ci şi de cunoaştere – poate că la jocurile de loto acest sfat influenţează într-o mai mică măsură, însă la jocurile de pariuri sportive această regulă se aplică de fiecare dată.

Sfat bonus – nu ignora ideea de „mai multe bilete, mai multe şanse de câştig”. Chiar dacă joci la o singură loterie sau la mai multe, cu cât plasezi mai multe bilete, cu atât îţi creşti mai mult şi şansa de a câştiga.

Acest sfat bonus poate să însemne să alegi mai multe bilete pentru aceeaşi loterie – poţi face asta singur, deşi poate fi destul de costisitor; poţi de asemenea să te aliezi şi cu alţi jucători, pentru a plasa mai multe variante, iar în caz de câştig, procedaţi la împărţirea premiului în funcţie de aportul fiecăruia.

De asemenea, ideea cu mai multe bilete se poate referi la a juca la mai multe loterii. În România opţiunile sunt în număr de 3: Loto 6 din 49, Loto 5 din 40 şi Joker, cu jocurile lor secundare Noroc, Noroc Plus şi Super Noroc. Asta nu înseamnă însă că trebuie să te limitezi doar la jocurile autohtone – poţi să participi şi la loterii internaţionale, plasând bilete online. Premiile sunt foarte atractive şi în acest caz, existând de asemenea jackpot-uri care te uimesc prin numărul mare de zerouri.

Oricine îţi poate spune că nu există o modalitate sigură de a câştiga la loto. Dacă vei aplică, totuşi, sfaturile enumerate anterior, îţi poţi creşte şansele de câştig şi te poţi poziţiona cu un pas mai aproape de independenţa financiară mult visată.