Acasă » Știri » PROSPORT 25 – 2020. Ana Maria Brânză câștigă Cupa Mondială la spadă! Ciprian Deac, campion și marcator contra FC Sevilla. EURO și Olimpiada, blocate de pandemie!

PROSPORT 25 – 2020. Ana Maria Brânză câștigă Cupa Mondială la spadă! Ciprian Deac, campion și marcator contra FC Sevilla. EURO și Olimpiada, blocate de pandemie!

De: Maria Iancu 26/09/2022 | 19:27
PROSPORT 25 – 2020. Ana Maria Brânză câștigă Cupa Mondială la spadă! Ciprian Deac, campion și marcator contra FC Sevilla. EURO și Olimpiada, blocate de pandemie!

Anul 2020. Sau douăzeci douăzeci, cum i s-a mai spus… Un an ciudat, greu, al unei pandemii bizare și neiertătoare. Sportul românesc și cel mondial au avut de suferit, ca, de altfel, întreaga societate, în urma declanșării înfricoșătoarei pandemii de COVID-19 de la începutul anului.

România a intrat în case începând cu 15 martie, păstrând starea de urgență timp de două luni, apoi, mai bine de un an, pe cea de alertă. În toate aceste condiții, sportul a pierdut principalele sale două competiții de anvergură, Jocurile Olimpice, programate să se dispute la Tokio, în Japonia, și, respectiv, Turneul Final al Campionatului European de fotbal, anunțat drept o mare sărbătoare continentală, organizat în 11 orașe din tot atâtea țări, pentru a marca a 60-a aniversare de la înființarea UEFA.

În cele din urmă, atât Olimpiada de la Tokio, cât și Euro 2020 s-au desfășurat în anul următor, 2021.

Ana Maria Brânză câștigă Cupa Mondială la spadă!

Pentru România, anul 2020 a fost unul al marii sportive Ana Maria Brânză Popescu. Ea a triumfat atunci, pentru a patra oară în carieră, la Cupa Mondială de spadă. Campioana țării noastre a încheiat pe locul întâi în clasament, obținând 176.000 de puncte, fiind urmată, pe podium, de brazilianca Nathalie Moellhausen, cu 157.000 de puncte, și de chinezoaica Sun Yiwen, cu 149.000.

Ana Maria Brânză Popescu mai câștigase de trei ori această competiție, în sezoanele 2007-2008, 2008-2009 și 2012-2013. Astfel, multipla noastră campioană reușea să atingă o performanță istorică într-o disciplină sportivă de o extrem de mare dificultate.

Cu aceste patru titluri, Ana Maria devenea, la acel moment, spadasina cea mai titrată din istoria Cupei Mondiale, depășindu-le pe Laura Flessel, din Franța, precum și pe Emese Szasz-Kovacs, din Ungaria, acestea două având, fiecare, câte trei victorii finale.

Ana Maria Brânză Popescu a fost, de asemenea, vicecampioană olimpică la Jocurile Olimpice disputate în vara anului 2008, la Beijing, dar și la cele desfășurate la Tokio, în anul 2021. Ana Maria a obținut însă și medalia de aur olimpică, la ediția din anul 2016, de la Rio de Janeiro, dar în concursul pe echipe, la spadă, alături de Simona Gherman, Simona Pop și Loredana Dinu, antrenori fiind Dan Podeanu și George Epurescu.

Ciprian Deac, campion și marcator contra FC Sevilla

Altfel, trecând la fotbal, ca de obicei, să spunem că avem un subiect pentru pasionații de numerologie. Astfel, campioana României, CFR Cluj, susținea, chiar înaintea declanșării pandemiei, în ziua de 20.02.2020, atenție la cifre!, prima manșă a duelului din șaisprezecimile Europa League cu FC Sevilla, echipa care avea să câștige, din nou, competiția, chiar în acel an.
Până la victoria finală, însă, andaluzii făceau 1-1 în Gruia în acea zi, băieții lui Dan Petrescu deschizând scorul în minutul 59, prin Ciprian Deac, care a transformat un penalty. Apoi a fost rândul spaniolilor să marcheze, prin El Nesyri, în minutul 82. Un meci cu două goluri… Deac avea să fie declarat cel mai bun jucător al partidei, alături de portarul Arlauskis.

De altfel, Ciprian Deac trăgea, practic, după el, multipla campioană a României, și făcea asta de ani buni, contribuind din plin la titlurile din 2008 și 2010, apoi la cele din 2018, 2019, 2020, 2021 și 2022! Are și trei Cupe ale României, cucerite, tot cu CFR Cluj, în anii 2008, 2009 și 2010, precum și două Supercupe ale României, în anii 2009 și 2010.
Deac a fost sufletul și MVP-ul campioanei țării noastre în toți acești ani, în 2020 ducând, cu golul său, pentru câteva zeci de minute, pe CFR Cluj, în “optimile” Europa League… E drept, la retur, a fost 0-0, iar Sevilla s-a calificat, cu mari emoții, grație golului marcat la Cluj, dar ceferiștii au avut, preț de câteva secunde, 1-0, însă golul lui Păun a fost anulat prin decizia VAR, după un foarte discret henț al lui Lacina Traore.

Era minutul 87… Dar iată și cum a arătat formula de joc trimisă în teren de Dan Petrescu, în meciul tur, încheiat 1-1, în acea zi de 20.02.2020:
Arlauskis- Manea, Vinicius, Burcă, Camora- Bordeianu, Djokovic- Deac, Păun (min. 74 Hoban), Omrani (min.85 Golofca)- Lacina Traore (min.83 M. Rondon).

 

În 2020 Gimnastică feminină ne făcea din nou să sperăm! La Campionatele Europene, la Junioare reușeam aur și Ana Bărbosu reușea 6 medalii de aur – cucerea toate probele! Ar putea fi viitoarea stea din gimnastica mondială? Tot în 2020 Ana Maria Brânză cucerea a 4-a oară titlul mondial la spadă, iar la Canoe sprint obțineam bronz la proba de 1000m prin  Catalin Chirilă Victor Mihalachi, iar la Campionatele Mondiale de Lupte obțineam aur prin Alin Alexuc-Ciurariu.
Află povestea completă a anului 2020 pe prosport.ro

#prosport #prosport25 #anul2020 #UNIBET #UNIBET25years #fencing #AnaMariaBranza #Gymnastic #Romania #EuropeanChampionship #6goldmedals #goldmedal #2020Gymnastic #AnaBarbosu #star #gymnast #future #CFRCluj #Champion

Urmărește Cancan.ro pe Google News
A absolvit Universitatea Hyperion, specializarea Jurnalism. S-a alăturat presei în anul 2016, iar din 2019 este redactor la publicația CANCAN.RO, site ce face parte din Grupul de Presă GÂNDUL.
Parteneri
Locul din România unde se află CEA MAI FRUMOASĂ stradă din Europa / Puțini știu despre ea
Locul din România unde se află CEA MAI FRUMOASĂ stradă din Europa / Puțini știu...
FOTO. Cât de frumoasă e noua iubită cu care s-a cuplat la câteva zile după ce s-a afișat întâi cu logodnica și apoi cu amanta!
FOTO. Cât de frumoasă e noua iubită cu care s-a cuplat la câteva zile după...
Vlăduța Lupău, apariție INCEDIARĂ! A renunțat la haine și s-a fotografiat AȘA
Vlăduța Lupău, apariție INCEDIARĂ! A renunțat la haine și s-a fotografiat AȘA
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Zodii care vor avea parte de o perioadă fantastică.  Se anunță schimbări benefice, plouă cu bani și scapă de probleme
Zodii care vor avea parte de o perioadă fantastică. Se anunță schimbări benefice, plouă cu...
Pensii dublate pentru această categorie de români! Anunțul a fost făcut chiar înainte de Paște
Pensii dublate pentru această categorie de români! Anunțul a fost făcut chiar înainte de Paște
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat macrou congelat. Ce s-a descoperit la analize
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
O tânără care a crezut că este mahmură a ajuns până la urmă la spital iar medicii i-au spus că mai are doar 12 luni de trăit
O tânără care a crezut că este mahmură a ajuns până la urmă la spital...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Cum vor petrece Paștele Oana și Viorel Lis: „O să mă duc pe câmp să alerg un miel”. Blondina face dezvăluiri inedite
Cum vor petrece Paștele Oana și Viorel Lis: „O să mă duc pe câmp să...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua de Florii? Primele rezultate ale analizelor
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii. Dimineața când ne trezeam, simțeam mirosul de lapte fiert, de turte făcute pe plită și căldură.”
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
„Am crezut că sunt iubit. Pleacă!” Pepe a aruncat verigheta și nu s-a mai uitat înapoi! Adevărul din spatele gestului său
„Am crezut că sunt iubit. Pleacă!” Pepe a aruncat verigheta și nu s-a mai uitat...
EXPERIMENT. Pască plină de mucegai, drob cu probleme şi cozonac fără lapte. Analizele de laborator au demascat capcanele de pe masa de Paşte
EXPERIMENT. Pască plină de mucegai, drob cu probleme şi cozonac fără lapte. Analizele de laborator...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Când treci prin scanerul de securitate din aeroport agenții te văd dezbrăcat???
Când treci prin scanerul de securitate din aeroport agenții te văd dezbrăcat???
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Lidia Buble a făcut anunțul: „Mă veți vedea în rochia de mireasă. Sunt gata de măritat, dacă trebuie și insistă cine trebuie...”
Lidia Buble a făcut anunțul: „Mă veți vedea în rochia de mireasă. Sunt gata de...
De ce scârțâie, de fapt, metroul când ajunge în Gara de Nord. Are legătura cu Nicolae Ceaușescu
De ce scârțâie, de fapt, metroul când ajunge în Gara de Nord. Are legătura cu...
Clădirea emblematică din București în care s-ar petrece lucruri stranii. Unii spun că este bântuită
Clădirea emblematică din București în care s-ar petrece lucruri stranii. Unii spun că este bântuită
Cutremur în tenis. HALEP a făcut anunțul: Nu se poate așa ceva
Cutremur în tenis. HALEP a făcut anunțul: Nu se poate așa ceva
Scandal monstru între Florin Dumitrescu și Alex Dima. Chef-ul l-a jignit foarte urât. ''Nu mai mânca, dementule!''
Scandal monstru între Florin Dumitrescu și Alex Dima. Chef-ul l-a jignit foarte urât. ''Nu mai...
Jocuri gratuite pt. abonații PlayStation Plus Essential în mai 2024
Jocuri gratuite pt. abonații PlayStation Plus Essential în mai 2024
Ce efecte are cloropicrina, arma chimică folosită de Rusia în Ucraina
Ce efecte are cloropicrina, arma chimică folosită de Rusia în Ucraina
S-a dat deja ORDIN de la Primărie. Devine complet GRATUIT. Nu se mai plătește niciun ban
S-a dat deja ORDIN de la Primărie. Devine complet GRATUIT. Nu se mai plătește niciun...
Pasca din copilărie, gust de neuitat. Care e ingredientul secret
Pasca din copilărie, gust de neuitat. Care e ingredientul secret
Un român a făcut CALCULUL complet: „Cât costă să locuiești, singur, în Londra, în condiții de minimă decență”
Un român a făcut CALCULUL complet: „Cât costă să locuiești, singur, în Londra, în condiții...
Mihăiţă Neşu a rupt tăcerea şi a spus adevărul despre divorţul de soţia sa: „A fost un şoc foarte mare pentru ea!”
Mihăiţă Neşu a rupt tăcerea şi a spus adevărul despre divorţul de soţia sa: „A...
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a rămas surprinsă de ce era în ea. A povestit totul
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital:
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
Cum arată apartamentul de lux în care locuiește Raluca Bădulescu în chirie: „Plătesc 1.300 de euro pe lună”
Cum arată apartamentul de lux în care locuiește Raluca Bădulescu în chirie: „Plătesc 1.300 de...
Orașul din România în care se construiește un ansamblu rezidențial peste o necropolă: “Cei mai mulți dintre decedați nu au avut coșciug”
Orașul din România în care se construiește un ansamblu rezidențial peste o necropolă: “Cei mai...
Alimentul de pe masa de Paște care te face să ieși pozitiv la drug-test. Șoferii trebuie să aibă mare grijă când îl consumă
Alimentul de pe masa de Paște care te face să ieși pozitiv la drug-test. Șoferii...