PSD cere audierea ministrului Marcel Vela: ”Să dea explicații pentru…”

Publicat: 28/04/2020 | 21:35
PSD cere audierea ministrului Marcel Vela: ”Să dea explicații pentru…”

PSD vrea ca ministrul de Interne, Marcel Vela, să fie audiat în Parlament pentru plecarea românilor la cules de sparanghel, în Germania. Audierea este programată pentru data de 6 mai.

„Am constatat cu surpindere faptul că Ludovic Orban nu recunoaşte funcţionalitatea Parlamentului şi îşi doreşte un soi de dictatură prin care însuşi Guvernul legiferează”, spune Alfred Simonis.

Liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis aşteaptă lămuriri despre ordonanţa militară dată în favoarea Germaniei.

„Pentru a-i demonstra încă o dată funcţionalitatea Parlamentului vă fac cunoscut faptul că pe 6 mai comisia de apărare şi Biroul Permanent îl invită pe domnul Vela pentru a da nişte explicaţii, nu despre povestea gecii de piele, pe care am văzut că o povesteşte cu plăcere, ci despre de ce a modificat o ordonanţă militară ca să trimită la export români, la cules de sparanghel”, notează GÂNDUL.RO.

Mii de români au plecat la cules de sparanghel în Germania, la începutul acestei luni. Acum, românii sunt revoltaţi şi vor să vină acasă. Aceştia acuză că refuză să muncească pentru că au primit un salariu mai mic decât cel convenit, dar şi că actele lor au fost reţinute de proprietari şi pot fi primite înapoi doar în schimbul a 300 de euro.

Citește și...