Psihologul CANCAN.ro elucideaza misterul preotului cu Maserati! Vezi ce spune specialistul!

Publicat: 22/02/2015 | 20:02
Psihologul CANCAN.ro elucideaza misterul preotului cu Maserati! Vezi ce spune specialistul!

De ce isi cumpara preotii masini de lux? La aceasta intrebare a incercat sa raspunda psihologul CANCAN.ro, Cezar Laurentiu Cioc. El a tras concluzia ca duhovnicii care investesc in astfel de bolizi vor sa se impuna “prin maretie personala”.

Dupa ce CANCAN.ro a scris in exclusivitate despre cazul preotului Robertino din satul Varasti, Giurgiu, care si-a “tras” un devarat parc auto in curtea sa, asta chiar daca de abia poti sa mergi cu caruta de gropile din drumul comunal, psihologul CANCAN.ro incearca sa explice gestul trimisului lui Dumnezeu.

preot maserati

„Diferente mari de statut social si financiar intre preoti si enoriasi”

Dupa cum stiti, CANCAN.ro a detaliat pe larg, AICI, povestea parintelui Robertino si a Maseratiul sau in cinci usi, bolid cotat chiar si in satul Varasti la pretul de 200.000 de euro si fratele omului lui Dumnezeu din Giurgiu, care nu s-a lasat mai prejos si si-a luat un bolid de circa 50.000 de euro.

Preotul Robertino din Varasti
Preotul Robertino din Varasti

“In Romania, biserica are o mare influenta sociala. Suntem poporul cu cele mai multe biserici din UE si totusi una dintre cele mai sarace natiuni. De-a lungul timpului, preotii au fost o categorie sociala care a dispus de generoase resurse materiale. Acest lucru a condus in anumite cazuri la diferente mari de statut social si financiar intre preoti si enoriasi, in special in mediul rural. Am intalnit preoti care aveau un har deosebit. Comportamentul lor si stilul de viata era bazat pe modestie. Au fost semnalate insa si cazuri in care slujitorii Domnului au achizitionat masini mai scumpe decat apartamentele credinciosilor”, a spus psihologul CANCAN, Cezar Laurentiu Cioc.

Psiholog Cezar Cioc (sursa foto www.potentialuman.ro)
Psiholog Cezar Cioc (sursa foto www.potentialuman.ro)


“Vor sa conduca mase mari de oameni in fata carora sa se impuna prin maretie personala”

El a povestit si despre cazul unui preotul, care s-a pictat pe sine printre sfinti intr-o fresca mare cat peretele bisericii. “Din punct de vedere psihologic aceste tendinte de a achizitiona instrumente de avansare rapida pe scara sociala, sunt specifice celor care vor sa conduca mase mari de oameni in fata carora sa se impuna prin maretie personala.

Psihologul Cezar Cioc
Psihologul Cezar Cioc

Acest lucru duce la un complex de superioritate care explica desele situatii in care preotii se lasa asteptati cu orele la inmormantari sau nu oficiaza slujbe de nunti si botezuri fara o anumita suma de bani”, a mai explicat Cezar Laurentiu Cioc, psiholog la Institutul de Cercetare si Dezvoltare a Potentialului Uman.

Duhovnicul din Varasti si-a luat si un BMW ultimul tip
Duhovnicul din Varasti si-a luat si un BMW ultimul tip

“Puterea cere manifestarea ei intr-o forma sau alta”

Romanii sunt un popor laic. Ei au ceea ce se numeste “frica de Dumenzeu”. Aceasta se traduce printr-un soi de auto-invinovatire, lipsa de initiativa si un sentiment de vesnic dator. Enoriasii incearca sa “cumpere” iertarea oferind bani preotilor, este de parere Cezar Cioc.

Psihologul explica de ce Piturca frecveanteaza jocurile de noroc
Psihologul explica de ce Piturca frecveanteaza jocurile de noroc

“Cunosc oameni care odata ce au luat pensia sau salariul se duc si dau o parte la biserica. Lucrurile nu se intampla si invers decat in foarte putine cazuri. Din perspectiva economica, aceste asa zise donatii catre biserica reprezinta sume mai mult sau mai putin impozate, care prin efect cumulativ de la multi enoriasi, pot ajunge la valori mari raportat la economia romaneasca. Sumele mari dau un sentiment de putere. Puterea cere manifestarea ei intr-o forma sau alta”, a mai spus psihologul. Un studiu american a aratat ca persoanei care priveste si detine o suma mare de bani, i se activeaza la nivel cerebral aceleasi zone si conexiuni neuronale ca si in cazul consumatorilor de substante halucinogene care ofera tot un sentiment de putere.

———————————————————————————–

CITESTE SI

Minunile din Giurgiu continua! Cu ce a ajuns sa „se traga” acum preotul cu Maserati din Varasti pe ulitele de langa Bucuresti!

De ce se prostituează fetele din România? Psihologul CANCAN.RO vă oferă răspunsul!

Bianca a cedat si a ajuns la psiholog! Paparazzii CANCAN.ro au filmat cea mai neobisnuita “sedinta de terapie” la care s-a supus

————————————————————————————-

Ce e de facut?

Spiritualitatea si credinta nu ar trebui sa se intersecteze cu economia. Este minunat sa gasesti un slujitor al Domnului care sa iti dea sentimentul de har si credinta. Relatia enorias-preot pare sa-si piarda din autenticitate cand fluxul finaciar curge “vesnic” dinspre primul catre al doilea. “Pune-ti intrebari serioase daca la biserica ti se solicita bani… Din acest moment este afacere nu spritualitate. Cat despre linistea ta interioara, aceasta trebuie sa vina dintr-o convingere personala, ca esti un om bun care merita iubirea oamenilor si a lui Dumnezeu, nicidecum sa incerci sa iti cumperi spalarea pacatelor prin bani dati bisericii. Metoda a fost ‘’brevetata’’ de Gigi Becali si uite unde a ajuns. E fascinant pentru mine cum ‘’ochiul dracului’’ starneste atata interes printre o parte a fetelor bisericiesti din Romania”, a mai spus Cezar Cioc. (Alex Saulea)
 

Citește și...