Acasă » Povesti celebre » Radu Mazare, un primar model! De la presa la Parlament, de la James Bond la maharajah!

Radu Mazare, un primar model! De la presa la Parlament, de la James Bond la maharajah!

De: Cancan 24/05/2013 | 00:00
Radu Mazare, un primar model! De la presa la Parlament, de la James Bond la maharajah!

Daca s-ar fi nascut in Cuba, ar fi fost revolutionar. Iar daca s-ar fi nascut in America, probabil ar fi fost aventurier - asa spune despre el insusi Radu Mazare. Se mandreste ca la Constanta a reusit sa ajunga mai mult decat atat!

Acum are o avere estimata la opt milioane de euro si ocupa pozitia 392 in Forbes Romania, insa pana sa devina maharajah si politician la Mamaia , Radu Mazare a inceput cu munca de jos. In zilele revolutiei din decembrie 1989 devine lider al Ligii Studentilor din Institutul de marina Constanta.

Asa arata primarul Constantei in tinerete (foto:romaniatv)
Asa arata primarul Constantei in tinerete (foto:romaniatv)

Fire bataioasa si justitiara, in februarie 1990 fondeaza si conduce un ziar saptamanal. Doi ani mai tarziu infiinteaza un cotidian.
Dar nu s-a remarcat prin stiri de prima pagina ci prin reactia vehementA pe care i-a fi starnit-o presedintelui de atunci Ion Iliescu.

Radu Mazare

Va amintiti celebra replica prezidentiala: De ce strigi, ba, ca animalu’? Se pare asta a fost trambulina spre politica „mare” . IN 1996 a fost ales deputat al Partidului Democrat, partid pe care l-a parasit dupa un an.

A cucerit-o pe Ianina cu felul lui de a fi

Pe plan personal, avea déjà un fiu cu Ianina Petcu, pe care o cucerise, cum altfel? Cu felul lui rebel de a fi.
„Nu era asa de galant…era mai mult tanar precoce, nu neaparat revolutionar, cat rebel. Prin nonconformisul lui m-a cucerit. A cam fost dragoste la prima vedere…Si a fost frumos”, isi aminteste Ianina Petcu.
Rigorile vietiI de familie nu erau insa pe placul lui Radu Mazare, pentru ca ii ingradeau spiritul de aventurier. Pentru el, o femeie merita atentie atunci cand ii lasa libertate!
Nu trebuie sa ma toace la cap. Unde-ai fost, de ce nu m-ai luat si pe mine? Tatatata Te-am vazut , am citit, si asa mai departe”, spune Mazare. 

radu mazare

Costumul, cravata stransa la gat , nevasta si copiii sunt doar cateva dintre „accesoriile” incompatibile cu el. Asa ca Ianina s-a retras. Dar au ramas in legatura cel putin profesional. Celebrele camasi ale primarului sunt chiar creatia Ianinei. Primarul Constantei are propria lui explicatie despre esecul casniciei sale:
Eu cred ca un mariaj reusit e intre un barbat mai copt si o fata mai tanara. Daca e altfel…ati vazut ca se satura si o lasa si ia secretara de 18 sau 20 de ani”, spune el.

 

Si-a pierdut virginitatea in clasa XI-a

Radu Mazare

Primarul Constantei a marturisit la  Acasa Tv ca si-a pierdut virginitatea in clasa XI-a. Intr-a XII-a a fugit la o studenta, iar mama lui l-a dat la marina ca sa-l mai linisteasca, spune Radu Mazare.

Primar din 2000

In iunie 2000, Radu Mazare deschide unul din cele mai importante capitole ale vietii sale. Candideaza ca independent la Primaria orasului Constanta si castiga detasat. De atunci aproape ca s-a identificat cu orasul, cu marea, cu ideea de soare si distractie. Statiunea Mamaia e luata cu asalt vara, in fiecare weekend, de sute de mii de romani si straini dornici de voie buna si distractie in cluburi. Nu e de mirare ca faima lui Radu Mazare a depasit granitele judetului. Asa ca edilul devine actor principal in diferite ..piese. 

radu mazare

  A pozat in diferite reviste in tot atatea ipostaze: gangster, agent 007 sau toreador.  Dar haina si capa de toreador nu au fost indeajuns de …nonconformiste pentru primarul Constantei.

radu mazare

  Alaturi de fiul sau, Raducu, devenit peste noapte ordonanta militara, a facut parada cu o uniforma de ofiter nazist.

radu mazare

Gestul sau a facut de aceasta data inconjurul lumii si a produs o serie de reactii, fiind chiar acuzat ca simpatizeaza cu nazistii. El se apara, insa:
M-am inspirat din filmul Operatiunea Valkyrie..un general vrea sa scape lumea de un lider nebun. Nici nu sunt insemne naziste„‘.

Fiul calca pe urmele tatalui

raducu mazare

Relatia cu fiul sau a fost mereu una stransa, iar juniorul pare sa calce, sigur pe el, pe urmele tatalui. Raducu a muncit de mic, pentru a invata sa aprecieze valoarea banilor dar nu a ocolit nici cluburile… Mai ales ca trebuia sa puna in practica povetele parintesti.
„L-am invatat si pe fiu-meu..un barbat smecher cat este mic ia femei mai mari decat el si cu cat inainteaza in viata le ia mai mici, se schimba. La mine s-a produs decalajul asta de ceva vreme”, povesteste primarul.

Rol important pe scena politica

radu mazare

Nonconformismul primarului de Constanta se manifesta si in viata politica. Din 2003, devine presedinte al PSD Constanta, vicepresedinte la nivel national si unul dintre cei mai influenti social-democrati. Stilul sau direct si apetenta pentru spectacol il insotesc si in viata de partid. Tinerii au devenit rapid fani ai beretei rosii a la Che Guevara si ai obiectelor de recuzita care il insotesc.
Un personaj atat de …strident nu avea cum sa nu aiba priza la public. In special la cel feminin.
De fapt, toata lumea stie ca ii plac fetele. Dar nu oricare. Intrebat ce ii place cel mai mult la o femeie, Radu Mazare spune: „‘Sa aiba picioare lungi…sa fie frumoasa si sa rada„. Picioare lungi si o explozie de zambete a fost si cadoul inedit pe care l-a primit intr-un an de ziua lui. Roxana Ciuhulescu l-a facut pentru cateva ore cel mai invidiat barbat din lume. I-a adus un camion cu..fete!
In vara anului trecut, s-a fotografiat alaturi de un grup de tinere, chiar in timpul discursului rostit de presedintele PNL, Crin Antonescu, la reuniunea de la Constanta a tineretului USL.

 

CITESTE SI...Ce i-a impus Radu Mazare fiului sau

CITESTE SI...Vezi cu cine a luat Radu Mazare cina intr-un restaurant libanez de la malul Marii Negre
 

Are hamac in casa si merge in locuri exotice

Masina primarului este bine cunoscuta in zona: un Lincon Zefir din 1939
Masina primarului este bine cunoscuta in zona: un Lincon Zefir din 1939

La primarul Constantei, distractia este a doua natura. Chiar si in casa are un loc preferat, decorat cu palmieri si hamac, unde se simte cel mai bine. Un capitol important al existentei sale il reprezinta pasiunea pentru calatorii. Multe din excursiile sale sunt in locuri care mai de care mai exotice, de la madagascap pana la Papua Noua Guinee. De fapt, a batut lumea in lung si in lat. A cautat mereu locuri pe cat de izolate, pe atat de frumoase. In timpul excursiilor face ce ii place mai mult: sport. Si totusi, civilizatia ii este si ea draga. Mai ales ca isi permite sa se bucure de ea. O alta pasiune de-a sa sunt masinile de epoca. Are mai multe exemplare de care e foarte incantat.

Mazare

In vara trecuta, primarul a aparut in videoclipul imnului statiunii Mamaia, care a fost interpretat de Loredana. 

 

Relatie speciala cu mama lui

Mama lui Radu Mazare (foto:ziuaconstanta.ro)
Mama lui Radu Mazare (foto:ziuaconstanta.ro)

In toata povestea lui Radu Mazare, exista totusi o femeie care detine un rol principal: mama sa. Locuiesc impreuna, isi beau cafeaua dimineata impreuna, merg in excursii impreuna si…discuta totul. Chiar daca are trei fii, parca Radu ii e cel mai aproape de suflet doamnei Mazare. „Este un fiu bun…un tata bun..un prieten bun..Ce sa va spun? Un om minunat”, il descrie cu drag mama lui.
Una peste alta, Radu Mazare spune ca, privind in urma, vede o viata traita din plin si daca ar fi sa o ia de la inceput, ar face exact aceleasi lucruri.
Pai ba…o viata are omu. Nu-i frumos s-o traim asa cum putem? Sa ne facem si treaba, ca brazilienii, si sa ne simtim si bine?”

 

I

G.A.
 

Tags:
Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Câți euro a luat Alexandra Duli, de la Pro TV, pentru cele 14 săptămâni la Survivor All Stars
Câți euro a luat Alexandra Duli, de la Pro TV, pentru cele 14 săptămâni la...
FOTO. Cum a ajuns să arate Ileana Lazariuc, fosta noră a lui Țiriac, la 42 de ani!
FOTO. Cum a ajuns să arate Ileana Lazariuc, fosta noră a lui Țiriac, la 42...
WOW! CUM POATE SĂ ARATE! Au apărut primele imagini cu maşina de 2,7 milioane de euro a lui Țiriac! A aşteptat 5 ani să o primească
WOW! CUM POATE SĂ ARATE! Au apărut primele imagini cu maşina de 2,7 milioane de...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Ce s-a ales de Petru Buiuca, primul câștigător „MasterChef România”. Pe ce a cheltuit marele premiu câștigat în 2012
Ce s-a ales de Petru Buiuca, primul câștigător „MasterChef România”. Pe ce a cheltuit marele...
El i-a luat locul în clan lui Costel Condureanu! „Stăpânul Moldovei” va di înmormantat regește
El i-a luat locul în clan lui Costel Condureanu! „Stăpânul Moldovei” va di înmormantat regește
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr record de soldați condamnați pentru crimă
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub...
Cât timp trebuie ținut semnalul când intri în depășire? Iei amendă pentru așa ceva?
Cât timp trebuie ținut semnalul când intri în depășire? Iei amendă pentru așa ceva?
Cine este femeia care își pune melci pe față! Videoclipurile ei au devenit virale
Cine este femeia care își pune melci pe față! Videoclipurile ei au devenit virale
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi? „Sunt curios care este comportamentul tău când ești cu o persoană la care nu ții atât de mult.”
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Tatăl lui Sebi, unul dintre tinerii uciși de Vlad Pascu, a ajuns la spital în timpul protestului din Piața Victoriei
Tatăl lui Sebi, unul dintre tinerii uciși de Vlad Pascu, a ajuns la spital în...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte; ANM anunţă o uşoară încălzire de la mijlocul săptămânii viitoare
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
SWIPE-UL care epuizează bateria iPhone-ului. Mulți utilizatori fac acest gest
SWIPE-UL care epuizează bateria iPhone-ului. Mulți utilizatori fac acest gest
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Abia acum s-a aflat! Cum a ajuns Cătălin Moroșanu să-i fie naș lui Jador: „Îi cunosc aproape toate iubitele, dar cu ea...”
Abia acum s-a aflat! Cum a ajuns Cătălin Moroșanu să-i fie naș lui Jador: „Îi...
Castelul din România care a renăscut din ruine. A fost reabilitat și acum e gata să primească turiști
Castelul din România care a renăscut din ruine. A fost reabilitat și acum e gata...
“Avem o situație de urgență”. Boala care a început să facă ravagii pe un continent
“Avem o situație de urgență”. Boala care a început să facă ravagii pe un continent
Ciucă a dat VESTEA CEA MARE pentru milioane de români. Decizia care ar putea fi LUATĂ cât de curând
Ciucă a dat VESTEA CEA MARE pentru milioane de români. Decizia care ar putea fi...
Câştigător Survivor România 2024. Jador a scăpat porumbelul, surpriză uriaşă!
Câştigător Survivor România 2024. Jador a scăpat porumbelul, surpriză uriaşă!
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele interne
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Monica Tatoiu a fost îngrozită. Diagnosticul crunt primit de la medici
Monica Tatoiu a fost îngrozită. Diagnosticul crunt primit de la medici
Scumpiri de weekend. Prețul benzinei crește la pompă
Scumpiri de weekend. Prețul benzinei crește la pompă
BANCUL ZILEI | 9 din 10 bărbați mint. Ce face al 10-lea, de fapt?
BANCUL ZILEI | 9 din 10 bărbați mint. Ce face al 10-lea, de fapt?
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a ţinut-o ascunsă
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al...
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Maria, o gimnastă de doar 17 ani s-a stins din viață subit: ”Boala a răpus-o în 24 de ore”
Maria, o gimnastă de doar 17 ani s-a stins din viață subit: ”Boala a răpus-o...
Noi informații despre starea de sănătate a cântăreței transgender Naomi. De ce a intrat în comă
Noi informații despre starea de sănătate a cântăreței transgender Naomi. De ce a intrat în...
Fructul care te scapă de stres dacă îl miroși. Are proprietăți uimitoare și e o bombă de vitamine
Fructul care te scapă de stres dacă îl miroși. Are proprietăți uimitoare și e o...
Creatura care poate zbura 10 luni fără să se oprească. Este deseori confundată cu o pasăre care trăiește și în România
Creatura care poate zbura 10 luni fără să se oprească. Este deseori confundată cu o...