VIDEO. Răsturnare de situație în cazul mașinii care a plonjat în lacul Ghioroc. Unul dintre băieții care au supraviețuit a fost reținut

Publicat: 30/05/2018 | 14:18

Răsturnare dramatică de situație în cazul accidentului de la Arad, din urmă cu aproximativ două săptămâni, când o mașină în care se aflau doi băieți și două fete a plonjat în lacul Ghioroc, cele două tinere pierzându-și viața.  (Cele mai bune oferte laptopuri)  La volan s-ar fi aflat nu una dintre tinere, așa cum s-a crezut inițial, ci unul dintre băieții care au supraviețuit. Acesta a fost reținut de polițiști. (VEZI ȘI: MĂRTURIA CARE RĂSTOARNĂ TOT CE SE ȘTIA DESPRE ACCIDENT)

„În baza probatoriului administrat, polițiștii postului Ghioroc, sub coordonarea și îndrumarea unui procuror de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Lipova au identificat și reținut un tânăr de 18 ani, bănuit de comiterea infracțiunii de ucidere din culpă. În fapt, în urma cercetărilor efectuate de polițiști, s-a stabilit că tânărul, la data de 20 mai, s-ar fi aflat la volanul autoturismului, pe care l-ar fi condus, iar ulterior, pierzând controlul asupra direcției de deplasare, s-a răsturnat în lacul Ghioroc, eveniment care s-a soldat cu decesul a două tinere”, a declarat, miercuri, Lorena Radu, purtătorul de cuvânt al IPJ Arad. (Super oferte la accesorii gaming)

Adelina și Laura nu au mai putut fi salvate

Două tinere și-au pierdut viața în 20 mai, după ce mașina în care se aflau au plonjat într-un lac. Adelina Stângaciu, tânăra de 24 de ani despre care s-a crezut că se afla la volan, era pasionată de mașini, viteză și drifturi. Cealaltă tânără care și-a pierdut viața este Laura Bogdănescu.

Băieţii care le însoţeau au scăpat miraculos, cu viaţă, însă faptul că nu au căutat imediat să anunţe incidentul, ba chiar le-au spus trecătorilor că totul este în regulă, a trezit suspiciunea anchetatorilor, în condiţiile în care tinerii i-ar fi minţit atât pe jurnalişti, cât şi pe poliţişti.

Tânărul care ar fi condus mașina nu avea permis

Mărturia mincinoasă a unuia dintre cei doi tineri a fost demontată de polițiști, miercuri, după ce anchetatorii au strâns dovezi ale faptului că la volan se afla tânărul de 18 ani.

Comportamentul simulat al celor doi tineri, care, în loc să încerce să le salveze pe fete, s-au gândit cum să scape, minţind, a fost descoperit de anchetatori în urma probelor administrate, mai ales că poziţia proprietarei maşinii era una nefirească, ea ajungând în partea din faţă a autovehicului și lovindu-se cu capul de parbriz.

Suspectul, care nu avea avea experiență la volan pentru că nu avea permis de conducere, își va petrece noaptea în arest.

Adelina și Laura, fetele care ar fi murit din cauza lui, au fost înmormântate săptămâna trecută, fiind conduse pe ultimul drum de prieteni și rude.

Citește și...