Razboi TOTAL intre Mircea Baniciu si Nicu Covaci: „Vor sa distruga Pheonixul” Ce au promis sa faca pana la decizia definitiva

Publicat: 15/07/2014 | 07:41

Mircea Baniciu si Nicu Covaci continua sa se atace reciproc dupa un proces care a durat foarte mult timp. Instantele i-au dat dreptate lui Nicu Covaci, care i-a dat in judecata pe fostii membri ai trupei Pheonix care ii cantau melodiile.

Mircea Baniciu, Iosef Kappl, Manfred Neumann si Radu Almasan au pierdut procesul cu Nicu Covaci, iar sentinta a fost data in urma cu o luma la Tribunalul Bucuresti. Cei 4 nu mai au voie sa cante melodiile compuse de Nicu Covaci, insa lucrurile nu se termina aici. Mircea Baniciu a facut recurs si spera ca de aceasta data instanta sa-i dea dreptate. Acesta a declarat ca va canta acele melodii pana cand decizia va fi definitiva.

nicu covaci

„Eu nu stiu daca s-a facut apel. Daca au facut apel, vor pierde din nou, pentru ca dreptatea e de partea mea si este demonstrat, am toate dovezile, asa ca n-au nicio sansa. Dar, ma rog, fiecare sa-si faca treaba. Intr-adevar, daca ei fac apel, sigur ca pana la urmatorul proces vor avea tot dreptul sa le cante. Dar la urmatorul proces vor fi calcati in picioare ! Repet, legea si dreptatea sunt de partea mea, ei sunt doar obraznici si de data asta vor pierde si bani, pentru ca avem dovezi clare. Din 1972 au luat drepturi de autor, declaratiile la UCMR erau facute cu mana lui Kappl. Kappl a scris, noi doar am iscalit, Kappl era cel care le scria pe toate pentru ca avea un scris frumos, superb, cu litere foarte clare, citete”, a declarat Nicu Covaci in Ring.

CITESTE SI
S-au dus vremurile cand petreceau pana in zori de zi! Legendele muzicii rock din Romania au pus de-o bauta, dar…

Ironie sau sol de pace? Nicu Covaci, trimis la biserica de fostul sau prieten. „I-as propune sa guste langosi de langa Catedrala”


„Vor sa distruga Pheonixul”

Mircea Baniciu a facut recurs si spera sa castige procesul impotriva lui Nicu Covaci
Mircea Baniciu a facut recurs si spera sa castige procesul impotriva lui Nicu Covaci

Liderul trupei Pheonix spune ca cineva doreste sa ii distruga trupa.
„Daca Baniciu si Pasarea Colibri au scos, in urma cu cativa ani, un disc cu piesele mele si au declarat ca sunt piesele lui Covaci, de ce Baniciu nu a ripostat atunci, de ce acum? Va spun eu de ce: e vorba de o sapatura, ei vor sa distruga Phoenixul. Nu stiu ce dusmani am, cine i-a pus, cine i-a incurajat, dar intentia este sa distruga Phoenixul. Ceea ce nu se va reusi, va garantez!”, a declarat Nicu Covaci.

D.C.

 

Citește și...