Relatia lor a inceput furtunos, a continuat pasional si a durat…20 de ani! Cum de s-au despartit?

Publicat: 04/03/2013 | 23:05

20 de ani! Atat a durat iubirea, considerata fantastica de cei mai multi, dintre actorii Florin Zamfirescu si Catalina Mustata. Un cuplu absolut deosebit a carui destramare parea de neprevezut. Si totusi…

Catalina Mustata si Florin Zamfirescu
Catalina Mustata si Florin Zamfirescu

Povestea lor de dragoste a debutat furtunos. Catalina era studenta la actorie, Florin Zamfirescu professor. Ea nu era la clasa lui, dar il admira si, alaturi de o colega, se ducea adesea si la cursurile lui. Si, la fel ca-m “Luceafarul lui Eminescu” …”o vede azi, o vede maine, astfel dorinta-I gata….” Zamfirescu se indragosteste zburdalnica studenta.
“In anul patru m-a cerut de nevasta”, avea sa-si aminteasca peste ani Catalina Mustata. “S-a intamplat pur si simplu si am ramas uimita. Eu il admiram ca pedagog, il vedeam cum se purta cu studentii, imi placea de el, dar nu mi-a trecut prin cap ca as putea fi nevasta lui!” La vremea respectiva Zamfirescu era divortat si tata a doi copii. Si cu 18 ani mai in varsta decat studenta ce-i cazuse cu tronc. Catalina a acceptat sa-I devina sotia, desi, a povestit tot ea, aceasta n-a fost lucru usor. Mai ales din cauza barfelor, a prea multor pareri contra, a temerilor. Si totusi dragostea s-a dovedit mai puternica. S-au casatorit, formand astfel unul dintre cele mai simpatice cupluri de actori din Romania. El, actorul total, misterios, sobru si impunator, ea, vesela, tonica, debordand de energie si optimism.

catalina mustata florin zamfirescu

Anii au trecut si familia lor a devenit din ce in ce mai unita si mai puternica. Catalina le-a devenit prietena celor doi copii ai lui Florin, si ulterior, o tanara bunica pentru copiii lor. Se mutasera la o casa la marginea Bucurestiului si totul parea sa fie de partea lor. Si-au serbat 18 ani ce casnicie (“majoratul”- cum au numit amandoi momentul) cu o splendida calatorie prin Tunisia.
In al douazecelea an de casnicie lucrurile au luat-o, se pare, razna. Cand informatia ca Florin Zamfirescu si Catalina Mustata au divortat discret, la notar, a ajuns la urechile presei, toata lumea a ramas stupefiata. Nu au invocat situatii, nu s-au certat, nu si-au reprosat lucruri. Pur si simplu si-au spus adio. Florin a decis sa plece din casa in care isi promisesera sa-si traiasca batranetile. Si chiar daca cazusera de accord asupra tuturor asectelor legate de partaj, in lunile de dupa separare, dintr-o parte in alta au inceput sa zboare sageti.

Casa in care au locuit cei doi i-a ramas acum Catalinei Mustata
Casa in care au locuit cei doi i-a ramas acum Catalinei Mustata

Dupa declaratiile lui Zamfirescu, fosta lui sotie a fost departe de a respecta intelegerea. Mai mult, ar fi incercat sa isi insuseasca bunuri care nu-I apartineau intr-un fel care l-a facut pe mare actor sa exclame, citat de revista Tabu: “Când am văzut că fata asta frumoasă, manierată, talentată, cu care am stat 20 de ani împreună, mă fură şi minte în halul acesta, m-am întrebat cu cine am petrecut de fapt aceşti 20 de ani?”…..
 

Citește și...