Reprezentantii Patriarhiei Romane anunta! Mitropolia Autonoma nu are dreptul sa oficieze slujbe! „A fost un serviciu umanist!”

Publicat: 21/04/2015 | 16:06

Unul dintre preotii care au oficiat slujba de inmormantare a Marioarei Zavoranu a fost raspopit la inceputul anului, iar imediat  s-a afiliat la o organizatie numita Mitropolia Autonoma, care, conform Patriarhiei Romane, nu are drept de a oficia slujbe.

marioara zavoranu

Chiar si asa, Marioara Zavoranu a fost condusa pe ultimul drum de mai multi preoti, printre care s-a aflat si un parinte exclus din Biserica Ortodoxa Romana, asta dupa ce a divortat. Pintica Mircea Marian plateste acum pensie alimenatara fetitei sale, iar inainte ca prelatul sa fie raspopit, el coordona activitatea preotilor misionari din Arhiepiscopia Bucurestilor. Acum, acesta s-a afiliat la organizatia Mitropolia Autonoma, organizatie non-prifit car, potrivit reprezentantilor Patriarhiei, nu are drept de a oficia slujbe.

constantin stoica bor

“Nu tine de noi, este un ONG, nu are legatura cu Biserica!”

Purtatorul de cuvant al Patriarhiei, Parintele Constantin Stoica ne-a spus ca Mitropolia Autonoma nu are niciun drept de a organiza slujbe. „Familia domnei Marioara Zavoranu nu a apelat nici la preotul de parohie si nici la Arhiepiscopia Bucurestilor pentru a solicita prezenta unui preot la inmormantare. Intr-un astfel de necaz, in mod firesc, te adresezi preotului din parohia din care faci parte sau, pentru ca este vorba de un cimitir intr-un camp, faci solicitare la Arhiepiscopia Bucurestilor. A fost o problema de optiune a familiei pentru acei preoti, cei care provin dintr-o societate comerciala non-profit, fara a avea avizul consultativ. Nu au dreptul sa oficieze! Nu a fost o inmormantare facuta de preoti ortodocsi canonici, nu a fost o inmormantare crestineasca. Preotii care au oficiat acolo, au prestat un “serviciu umanist”, nu o inmormantare crestineasca”, ne-a transmis Parintele Constantin Stoica, purtatorul de cuvant al Patriarhiei.

marioara zavoranu

————————————————————————————–

CITESTE SI:

 

Sustine ca poate dezlega vraji

Preotul Pintica Mircea Marian este in prezent inscris in Mitropolia Autonoma si sustine ca dezleaga vraji si poate ajuta persoanele care au probleme psihice sa se vindece. Potrivit reprezentantilor Patriarihiei, Mitropolia Autonoma dupa Vechiul Calendar „Episcop Gherasim” din Romania are avizul consultativ de functionare de la Secretariatul de Stat al Cultelor din Romania.

zavoranu

————————————————————————————-

CITESTE SI

Minunea de langa sicriul Marioarei Zavoranu! Fratele Gigicu a anuntat: “Ce a fost, a fost! S-a incheiat o pagina destul de grea!”

Scandalul continua si dupa inmormantarea Marioarei Zavoranu. “Matur cu voi, sa nu intrati in laba mea”

Cine atenteaza la averea Oanei Zavoranu? Moartea Marioarei a scos la lumina mostenitori-surpriza care acum isi cer drepturile

————————————————————————————–

Chiar si asa, pe site-ul Secretariatului de Stat pentru Culte, oragnizatia nu figureaza ca fiind avizata. Din anul infiintarii, Mitropolia are peste 30 de centre socio-caritabile, ingijindu-se de batrani si copii ai strazii. Fiecare centru social are cate o Biserica Ortodoxa, unde preotii isi desfasoara activitatea cu „multa sarguinta si devotament preotesc”. Tot in cadrul Mitropoliei exista 10 schituri cu peste 30 de vietuitori preoti, monahi si monahii.  (A.S.)
 

Citește și...