Rețea uriașă de trafic de droguri, destructurată în Dâmbovița: 74 de persoane, luate la audieri

Autor: Maya Radu
Publicat: 03/12/2019 | 17:17

Se aprovizionau cu droguri de risc de la dealerii din Capitală și vindeau tinerilor din Dâmbovița. Ofițerii de la combaterea criminalității erau de câteva luni pe urmele membrilor unei rețele de trafic de droguri de risc care acționa în Dâmbovița. Un număr de 74 de persoane au fost luate la audieri dupa acțiunea de marți. (VEZI ȘI: TRAFIC DE DROGURI DE RISC LA IAȘI! DOI BĂRBAȚI, ARESTAȚI PENTRU 30 DE ZILE)

În această dimineață, polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T din Dâmbovița au efectuat 36 de percheziții domiciliare pe raza județului Dâmbovița și în municipiul Brașov. Au fost puse în executare 74 de mandate de aducere.

În perioada martie 2018-decembrie 2019, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Dâmbovița împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T – Biroul Teritorial Dâmbovița au documentat activitatea infracțională a două grupuri infracționale, alcătuite din 31 de persoane, din județul Dâmbovița, bănuite de trafic de droguri de risc și mare risc.

Din activitățile investigative au rezultat indicii că persoanele în cauză s-ar fi aprovizionat cu droguri de risc și de mare risc din București și din străinătate, substanțele fiind apoi comercializate în Dâmbovița.

„Arsenalul” grupării

Pe parcursul cercetărilor, polițiștii S.C.C.O. Dâmbovița împreună cu cei ai Poliției Orașului Fieni au ridicat circa 350 de grame de cannabis de la mai multe persoane bănuite de consum de droguri.
În urma activităților, până în prezent, au fost indisponibilizate 27 de telefoane mobile, un laptop, o imprimantă, trei arme letale a căror deținere este interzisă, 71 de cartușe, mai multe grindere și cântare de precizie, 31.680 de lei și 1.840 de euro.

Totodată, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor aproximativ 500 de grame de cannabis și substanțe pulverulente susceptibile a fi stupefiante, mai multe pliculețe autosigilante și ustensile pentru porționarea și consumul stupefiantelor. (NU RATA: CAPTURĂ URIAȘĂ LA CĂLĂRAȘI ȘI CONSTANȚA: CANNABIS, ARME ȘI MUNIȚIE ȘI ZECI DE MII DE EURO)

Au fost puse în executare 74 de mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la sediul D.I.I.C.O.T – Biroul Teritorial Dâmbovița, pentru audieri și dispunerea măsurilor legale.

Citește și...